Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 24.06.2012 09:02

b@rt napisał(a):No to ja widzę że kolega wyjeżdża podobnie jak my :-) Z tym że ja lecę na Peljesac i mam nadzieję że tam temp wody wróci do 20 stopni albo i wyżej bo 2 tygodnie temu tyle już miała.

Dwa dni temu woda na Divnej (Peljesac) 28 stopni. Dzisiaj w Kućiste 26 stopni. nie za ciepła :lol: .
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 24.06.2012 10:51

uwielbiam ten wątek, poważnie :) :) :)
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 24.06.2012 11:42

Aldonka napisał(a):uwielbiam ten wątek, poważnie :) :) :)

ja też :lol: :lol: :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.06.2012 12:39

MEGGI napisał(a):jak się pracuje to spokojnie 20-25 stopni wystarczy, ale na wakacjach chciałabym mieć 35, więc niech te upały w Cro spokojnie na nas czekają - docieramy za tydzień!

Polscy turyści, którzy zajrzeli do mnie w ciągu ostatnich kilku dni, wyglądali raczej na nieco zmęczonych cytuję "upiornym upałem".. W Polsce przy 30 st. jest może przyjemnie i ciepło, ale tutaj, kiedy temperatura podskoczy do 30 st. albo i je przekroczy, zaczyna się robić naprawdę nieznośnie.. tym bardziej, że i w nocy blisko 30....To męczy nie tylko nas pracujących w obsłudze ruchu turystycznego, ale i urlopowiczów.. snujących się, sapiących, dyszących i ocierających pot z czoła... bo nawet popijając zimne piwko pod parasolem przed kafejką na brzegu morza wytrzymać ciężko. Dlatego życzę raczej umiarkowanych temperatur...będzie zdrowiej i przyjemniej.
Pozdrawiam
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 24.06.2012 13:30

w ubiegłym roku jak byliśmy na Ciovo też były takie upały i nam odpowiadało, muszę się wygrzać, żeby mi znowu na rok wystarczyło
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.06.2012 14:13

MEGGI napisał(a):w ubiegłym roku jak byliśmy na Ciovo też były takie upały i nam odpowiadało, muszę się wygrzać, żeby mi znowu na rok wystarczyło

Przy 27, 28 st. też się wygrzejesz i nieźle spocisz...Bo to tak, jakby w Pl było jakieś 35 st...
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 24.06.2012 14:17

ok, ok... nie upieram się, byleby słoneczko świeciło, jedziemy super ekipą, więc na pewno będzie świetnie
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 24.06.2012 15:27

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
MEGGI napisał(a):jak się pracuje to spokojnie 20-25 stopni wystarczy, ale na wakacjach chciałabym mieć 35, więc niech te upały w Cro spokojnie na nas czekają - docieramy za tydzień!

Polscy turyści, którzy zajrzeli do mnie w ciągu ostatnich kilku dni, wyglądali raczej na nieco zmęczonych cytuję "upiornym upałem".. W Polsce przy 30 st. jest może przyjemnie i ciepło, ale tutaj, kiedy temperatura podskoczy do 30 st. albo i je przekroczy, zaczyna się robić naprawdę nieznośnie.. tym bardziej, że i w nocy blisko 30....To męczy nie tylko nas pracujących w obsłudze ruchu turystycznego, ale i urlopowiczów.. snujących się, sapiących, dyszących i ocierających pot z czoła... bo nawet popijając zimne piwko pod parasolem przed kafejką na brzegu morza wytrzymać ciężko. Dlatego życzę raczej umiarkowanych temperatur...będzie zdrowiej i przyjemniej.
Pozdrawiam

Racja jak w zeszłym roku dowaliło ze 40 st,to zmykałem do cieniu :wink: a upały lubie :wink:
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 25.06.2012 09:48

kamil1929 napisał(a):Racja jak w zeszłym roku dowaliło ze 40 st,to zmykałem do cieniu :wink: a upały lubie :wink:

Matko Boska 40stopni ! 8O to chyba zawału bym dostała :lol: Właśnie widziałam prognozę pogody na najbliższe 16 dni i wychodzi na to ,że przywita moją rodzinkę 30 stopniowy upał nad Adriatykiem :D i już sie boje ,bo ja niestety za aż tak wysokimi temperaturami nie przepadam :wink: No cóż najwyżej nie będę wychodziła z wody :lol:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 25.06.2012 10:02

Ja tu widzę, że Wam trudno dogodzić :) Albo za zimno, albo za gorąco :)
Wielebny Kropek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wielebny Kropek » 25.06.2012 10:09

[/quote]
Racja jak w zeszłym roku dowaliło ze 40 st,to zmykałem do cieniu :wink: a upały lubie :wink:[/quote]

Jaka przyjemna temperatura była :D
Ps. tylko znajomi by mi padli :(
makroman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makroman » 25.06.2012 11:22

MEGGI napisał(a):...ale tutaj, kiedy temperatura podskoczy do 30 st. albo i je przekroczy, zaczyna się robić naprawdę nieznośnie...

Pełna zgoda. Wprawdzie staż na forum mam krótki ale w CRO byłem już sześć razy i zawsze jak robiło się powyżej 30 to cierpiałem od żaru. Tym bardziej jestem umiarkowanie przerażony jak widzę prognozy na 34 stopnie.

W piątek wyjazd na KRK. Najpierw śledziłem prognozę wypatrując dobrej pogody a teraz też śledzę licząc, że się nie spalę na miejscu.
I jak tu Polakowi dogodzić ;-)
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 25.06.2012 11:40

ja już nie wiem, pogoda kiepska ludzie narzekali, teraz znowu narzekania, ale tym razem za gorąco... ja tam lubię jak jest ciepło (nawet upał)...
jak ktoś nie lubi upałów na wczasach zawsze można pojechać nad polskie morze... bliżej, a "chłodzący wiatr" i zimna woda na porządku dziennym...

aha, a powyższy cytat "...ale tutaj, kiedy temperatura podskoczy do 30 st. albo i je przekroczy, zaczyna się robić naprawdę nieznośnie... "
nie napisałam ja, tylko Pani Kasia
makroman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makroman » 25.06.2012 11:51

To, że zanosi się na większy upał niż lubię i tak mnie nie powstrzyma przed wyjazdem. Bałtyk, że swoim chłodkiem mnie nie ciągnie. Wolę uciec do cienia niż wyczekiwać z utęsknieniem promienia słońca.

A za cytat przepraszam autorów. Błędnie wykasowałem znaczniki.
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 25.06.2012 11:57

ja też twierdzę , że polskie morze jest dobre.., ale tylko na weekendowe spacery, a na wczasy wybieram "ciepełko"
z cytatem - to żaden problem. pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna... - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone