komanch napisał(a):Czy możecie mi podać aktualne info nt. obowiazkowego wyposażenia łodzi (do celów turystycznych) długość niecałe 5m, waga 750kg?
Zniesiono obowiązek zgłaszania tzw. listy osób (popis osoba), czyli nie będzie już ograniczenia ilości osób korzystających z łodzi, lub jachtu w całym okresie obowiązywania opłaty. Lista załogi (popis posade i putnika) obowiązuje nadal dla jachtów posiadających kabinę.
komanch napisał(a):Moja łódź motorowa nie jest duża (niecałe 5m), ale ma kabinę - można się w niej schować, przespać, ale nic wiecej, nie ma mowy o jakimś mieszkaniu itp.
Czy w takim przypadku obowiązuje mnie zgłoszenie w/w listy? jeśli tak, jak taka lista ma wyglądać, kto na niej powinien się znajdować? jest jakiś formularz specjalny? gdzie, kiedy i komu ją zgłaszać?
komanch napisał(a):Czy możecie mi podać aktualne info nt. obowiazkowego wyposażenia łodzi (do celów turystycznych) długość niecałe 5m, waga 750kg?
komanch napisał(a):Przy okazji, kwestia możliwości zakupu ubezpieczenia OC od razu przy zakupie winiety, z ciekawości napisałem do jednego z kapitanatów z pytaniem czy faktycznie tak jest, właśnie otrzymałem odpowiedź:
"Only in insurance company, not here"
Dear Ser,
In our harbour offices you can by vignette and tourist tax, we don't sell insurance for boats.
Best regards,
Vojana Petković
Lučka kapetanija Šibenik
smoki3 napisał(a):Z tego co wiem ubezpieczenie wykupujesz co rok. Od jakiegoś czasu w kapitanacie.
smoki3 napisał(a):komanch napisał(a):Tak więc ta informacja kolegi smoki poniżej, nie sprawdziła sie niestety.smoki3 napisał(a):Z tego co wiem ubezpieczenie wykupujesz co rok. Od jakiegoś czasu w kapitanacie.
Dwa ostatnie wyjazdy z motorówką ubezpieczenie wykupywałem tylko w kapitanatach.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...