napisał(a) Rysio » 23.04.2015 10:43
Co wieś to obyczaj chciałoby się powiedzieć. Myślę jednak, że jeśli we wniosku zaznaczymy, że wydawany dokument
musi mieć wpisane dane o których pisałem to odmówić nie powinni. Jeśli by się jednak tak stało to poprosiłbym podstawę prawną takiej odmowy. Gwarantuję że wyskoczą z butów żeby to wpisać. Kolejny krok to Samorządowe Kolegium Odwoławcze.
Edit: Jako że jestem ciekawski
to zadzwoniłem do Pani w Starostwie Powiatowym w Lublinie, która poinformowała mnie, że odpowiedzią na wniosek jest owszem mała karteczka jako wygodny dowód rejestracyjny łodzi, jednak jeśli konieczne jest aby w dokumencie znalazły się takie dane jak moc jednostki i numery seryjne, to Pani do dowodu rejestracyjnego wyda zaświadczenie z danymi które są nam potrzebne w formacie A4. Nie sądzę by jakikolwiek kapitanat w Cro zakwestionował takie zaświadczenie na firmowym papierze z pieczątkami starostwa. Mojej decyzji też nie kwestionują a co kupowałem winietę to pani pytała gdzie jest moc w decyzji określona a które to nr seryjne silnika a które łodzi
Teraz jedno i drugie ma z przodu Honda, więc dodatkowe utrudnienie