witam - wreszcie ktoś wykazał jakąś żywotność - jestem zachwycony ! wcześniej były pouczenia ,a teraz nastąpiły wyraźne wskazówki - dzięki - nie będę sie bawił z cytatami - pozwólcie że ujmę w znak Wasze wypowiedzi .
po pierwsze - wklejam odpowiedź ,którą dostałem po zapisaniu sie na kurs "Witam.COs mi sie smyklo.Jeszcze raz sobie pozwalam na przekazanie Panu Informacji.Jezeli moc silnika nie przekracza 60 KW to jest ok.90 Koni to wystarczy Panu na poczatek Sternik Motorowodny. Pozdrawiam Jozef.
-------Originalmeldung-------
Von: Jacek Lesiuk
Datum: 2008-02-25 06:54:10
An: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl"
więc mam nadzieję że wystarczy ..... jeśli bedzie jakiś problem - no cóż kupię mniejszy silnik - jakoś dam radę .....
"Oczywiście, że możesz pływać nawet łodzią podwodną. A żeby pływać Twoją łódką potrzebujesz (cytat z pierwszego postu w tym wątku): "
dzięki - to chciałem wiedzieć ......
Cytat:
- dowód rejestracyjny (piszą, że powinno być świadectwo zdolności żeglugowej ale dla małych łódek i pontonów wystarczy jakakolwiek rejestracja),
- patent skipera (honorowane są patenty kraju bandery). "
czyli z tego co rozumiem - wystarczy mi na początek - patent sternika? byle nie dalej jak 2 MM od brzegu ....
"Cytat:
"Winiety kupuje się w kapitanatach portów i ich filiach - czy jak tam je zwał - w każdym razie adresy i telefony są tu:
http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=475
http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=661 "
niestety - tu nie ma adresu tylko telefon.... być może się mylę - nie jestem slowinistą -nie znam Chorwackiego .... ale też dzięki !
"Jeszcze raz cytat z pierwszego postu:
Cytat:
- dowód rejestracyjny
- patent skipera
- ubezpieczenie OC. "
i to jest wreszcie jasna odpowiedź - stokrotne dzięki .....
"Jacek L napisał(a):
ps. w obydwu postach widzę granice wieku hehe - czy ja wyglądam na młodziana?
Tak zapisał ustawodawca a my nie wiemy jak Ty wyglądasz. "
ale macie oczy - widzicie mojego avatara - można się domyślić .... Mój Boże....
"My zdobywaliśmy tę wiedzę samodzielnie bo nie było kogo zapytać. "
wiem - i bardzo Was poważam - dlatego pytam ekspertów a nie brnę w kupę ..... i nie pytam gdzieś indziej ,byc może niekompetentnych ludzi ,którzy by mnie po swoich równie niekompetentnych informacjach wpuścili w kanał
"Jacek L napisał(a):
zamiast protekcjonalnych pouczeń może jednak zechce mi ktoś pomóc - a może już wszystkie miejsca zajęte (tak jak w notariatach i radach adwokackich)?
Jeśli tak nas będziesz traktował to nikt nie zechce Ci pomóc. "
musiałem tak napisać żeby nastapiło jakieś poruszenie ... i nastapiło za co jestem Wam niesłychanie wdzięczny .... bardzo dziękuję - naprawdę - a tak swoją drogą to faktycznie jesteście w tym temacie GURU ... i naprawdę odnosze wrażenie że ten sport? czy jak bym to nazwał " sposób na zycie" jest chroniony - jak napisałem .... miejsca zajęte ... być może się mylę - ale może znalazło by się miejsce dla mnie ? jestem raczej nieupierdliwy i bardzo łagodny !
"stopy wody MP" - nie wiem czy się dziekuje ? żeby nie zapeszyć ? hehe
i jeszcze jedno - cytaty pochodziły z " Mr MorskiPas" i z "Mr. FUX" no i moich nieszczęsnych zapytań ...