Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd z psem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witki
Cromaniak
Wyjazd z psem

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 03.07.2006 21:30

Witam, :D
Planujemy w tym roku wyjazd z naszą psiną i mam pytanie do osób, które były ze swoimi pupilami w Chorwacji.
Czy duże problemy są na plażach, czy jadąc do Dubrownika są jakieś kontrole przejeżdzając przez Bośnię, czy do wodospadów Kravica mozna wchodzić z psami ? :?:
Bo pewnie na jeziora Plitwickie i wodospady Krka to nie....
Będę wdzięczna za informacje,
Pozdrowienia :lol: :lol: 8) :lol: :lol:
leoncjo1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leoncjo1 » 31.07.2006 13:06

mysle ze pies to nie jest problem,natomiast wspolna kapiel zwierzat i ludzi jest zabroniona nawet w Polsce wiec w Chorwacji napewno tez i to z wiekszymi restrykcjami (z pewnoscia jest egzekwowana) 8)
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 31.07.2006 18:34

I całe szczęście.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 31.07.2006 19:00

My jeździmy z psem, aczkolwiek ciężko nazwać nas gorliwymi plażowiczami, dużo bardziej zwiedzamy. Plażujemy właśnie z uwagi na psa na bardziej odludnych plażach, gdzie najbliżsi ludzie są 20-30 m od nas. Są gdzieniegdzie zakazy na plażach. W tym roku rozbawił nas zakaz na plaży w Żuljanie: zakaz wstępu psom i naturystom. Plitwice zwiedzaliśmy z psem, ale na smyczy. Na granicach w praktyce nigdzie się blizej psem nie interesują, jesli obejrzą paszport to już jest dużo, tak samo w Neum. O ile się nie mylę w Dubrowniku nie popłyniecie z psem na Lokrum.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 31.07.2006 21:38

leoncjo1 napisał(a):mysle ze pies to nie jest problem,natomiast wspolna kapiel zwierzat i ludzi jest zabroniona nawet w Polsce wiec w Chorwacji napewno tez i to z wiekszymi restrykcjami (z pewnoscia jest egzekwowana) 8)

Z tym się nie zgadzam. Byłem z psem cztery razy i nigdy nie miałem problemów. Kąpiel z psem jak najbardziej. Przez cztery razy tylko raz trafiłem na zakaz plażowania z psem. Oczywiście unikam plaż strzeżonych i plaż gdzie jest bardzo dużo ludzi. Pisałem już o tym obszernie w podobnych wątkach. Najlepsze są restauracje, pies dostaje na sam początek miskę z wodą ( Szklaną lub porcelanową, nie jakąś tam jednorazówkę) a potem my dostajemy meny !!!!! I nigdy na plaży nie spotkałem kogoś co by miał do mnie jakieś pretensje. Tylko trzeba umiejętnie wybrać plażę !!!!
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 31.07.2006 21:42

witki napisał(a):Witam, :D
Planujemy w tym roku wyjazd z naszą psiną i mam pytanie do osób, które były ze swoimi pupilami w Chorwacji.
Czy duże problemy są na plażach, czy jadąc do Dubrownika są jakieś kontrole przejeżdzając przez Bośnię, czy do wodospadów Kravica mozna wchodzić z psami ? :?:
Bo pewnie na jeziora Plitwickie i wodospady Krka to nie....
Będę wdzięczna za informacje,
Pozdrowienia :lol: :lol: 8) :lol: :lol:

Poszukajcie dobrze na forum, parę razy opisywałem podróże z psem, co mu zabrać jak się zachowywać, gdzie z nim wchodziłem a gdzie nie !!!!
podsumowując zabierajcie psiaka i w drogę !!!!!
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 01.08.2006 14:18

Potwierdzam, że tak jest z miską dla psa. Często zdarza się, że ją ponownie napełniają w miarę potrzeb.

Powrót do Chorwackie ABC

Wyjazd z psem
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone