radzio327 napisał(a):Witam wraz z dziewczyna jedziemy do Chorwacji mamy po 25 lat i bierzemy siostrę dziewczyny lat 16 moje pytanie czy trzeba jakieś oświadczenia apropo siostry? Dziewczyna ma normalnie to samo nazwisko i te same dane zameldowania na dowodzie, czyli jest jej prawnym opiekunem dobrze myśle ? I czy swierzo wyrobiony dowód dla siostry wystarczy do przekroczenia granicy ?
malinero napisał(a):Jedziemy ze szwagrostwem i ze stadem nastolatków , w tym dziewczyna syna szwagierki. Panienka ma 16 lat. Jakie kwity trzeba dla niej zabrać na wszelki wypadek? Upoważnienie notarialne przetłumaczone na angielski albo niemiecki? Ktoś ma może wzór takiego dokumentu?
piotrulex napisał(a):malinero napisał(a):Jedziemy ze szwagrostwem i ze stadem nastolatków , w tym dziewczyna syna szwagierki. Panienka ma 16 lat. Jakie kwity trzeba dla niej zabrać na wszelki wypadek? Upoważnienie notarialne przetłumaczone na angielski albo niemiecki? Ktoś ma może wzór takiego dokumentu?
Ja na nieletnia kuzynkę dwa razy miałem od notariusza. On będzie wiedział co napisać . Oczywiście nigdy taki kwit nie był nam potrzebny
wiolastepien123 napisał(a):witam w tym roku wybieramy się poraz kolejny do Chorwacji tym razem chcemy zabrać ze sobą córkę kuzyna dziewczynka jest niepełnoletnia . Czy rodzice muszą nam napisać jakieś zświadczenie???
blatko napisał(a):dziękuję za szybką odpowiedź!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi