krbaton napisał(a):Nie wiem jak teraz na granicach ale tam gdzie Schengen to przejeżdżasz bez zatrzymywania !! na granicy Chorwackiej to zazwyczaj jak widzą auto z PL to sprawdzają ilość paszportów zgodną z ilością osób w aucie !!
Wielokrotnie zabierałem nie swoje dziecko i przekraczałem różne granice i ani razu nikt nie sprawdzał dokumentu jakiego teoretycznie wymaga Chorwacja !!
krbaton napisał(a):nigdzie nie napisałem ze nie trzeba mieć dokumentów !!!
Radoo napisał(a):Witam.
...
Radoo
krbaton napisał(a):Wielokrotnie zabierałem nie swoje dziecko i przekraczałem różne granice i ani razu nikt nie sprawdzał dokumentu jakiego teoretycznie wymaga Chorwacja !!
piotrulex napisał(a):krbaton napisał(a):Wielokrotnie zabierałem nie swoje dziecko i przekraczałem różne granice i ani razu nikt nie sprawdzał dokumentu jakiego teoretycznie wymaga Chorwacja !!
Przekraczając granicę nawet cro pewnie już naście razy z dzieckiem swoim i nieswoim faktycznie jak do tej pory nikt w paszporty nie zaglądał a powiedzmy, ze w 50% je liczyli sprawdzając z ilością osób. W tym roku obstawiam, że będzie nieco inaczej zwłaszcza wyjeżdżajac z cro np do Słowenii ...
krbaton napisał(a):
Pewnie tak, ale nie dajmy się zwariować i tak zabierając nie swoje dziecko odpowiedzialność jest duża i posiadanie takiego czy innego kwitu tego nie zmieni !!
Lednice napisał(a):krbaton napisał(a):
Pewnie tak, ale nie dajmy się zwariować i tak zabierając nie swoje dziecko odpowiedzialność jest duża i posiadanie takiego czy innego kwitu tego nie zmieni !!
No, raczej zmieni, bez kwitu możesz mieć w obecnych okolicznościach prze... na granicy
A jak coś się, odpukać, niedobrego stanie, to będziesz mieć podwójnie prze...
piotrulex napisał(a):Lednice napisał(a):krbaton napisał(a):
No, raczej zmieni, bez kwitu możesz mieć w obecnych okolicznościach prze... na granicy
A jak coś ten teges to nawet potrójnie a jak teges szmeges to poczwórnie a jak ...
Ło matko, lepiej z domu nie wychodzić
klerjeser napisał(a):piotrulex napisał(a):Lednice napisał(a):krbaton napisał(a):
A jak coś ten teges to nawet potrójnie a jak teges szmeges to poczwórnie a jak ...
Ło matko, lepiej z domu nie wychodzić
Ale on ma rację, w przypadku jakiegoś zdarzenia losowego, brak dokumentu może spowodować spore problemy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi