Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd z dwójką małych dzieci

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 18.04.2006 12:55

wiele na tym forum pisano już o podróżach do chorwatkowa z małymi pociechami. trudno jest jednak zebrać informacje, które mnie interesują z uwagi na konfiguracje osobową naszej rodzinnej eskapady.
co do naszego wyjazdu to rodzinkę stanowią żona i dwie córeczki - 3 lata i prawie 1.5 roku.
bardzo prosiłbym o relacje z drogi i pobytu w cro od osób, które osobiście podróżowały w podobnym "składzie" (zwłaszcza chodzi mi o wiek dzieci). dodam, że moje poszukiwania na forum nie dały zadowalających rezultatów - wiele osób opisuje wyjazdy ale z jednym małym dzieckiem do 1.5 roku, lub z dwójką dzieci ale nieco starszych ( np. 2 lata i 4 lata ). prosiłbym takżę o podanie rzeczywistego czasu przejazdu do miejsca przeznaczenia - ja wstępnie szacuję, że droga na wyspę krk zajęłaby nam ok. 20 godzin i to licząc lekko.
bardziej szczegółowe pytania przedstwiłbym dopiero jak ktoś z adresatów podejmie wątek.
:wink:
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 12.05.2006 10:27

W tym roku jadę po raz czwarty do Cro. Jechałem z jednym dzieckiem, jak się urodziła córa to teraz z dwójką. Mogę tylko powiedzieć, że strach ma wielkie oczy. Jedna uwaga. Zawsze jadę nocą - dzieciaki śpią, żona śpi (czasami się budzi ze stwierdzeniem, że nie śpi), drogi trochę luźniejsze - jednym słowem luksus. Czs przejazdu jest dość płynny. Trzeba liczyć na kilka przystanków i czas na koreczki - szczególnie z piątku na sobotę. Chętnie odpowiem na pytania.
Pozdrawiam
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 12.05.2006 10:33

bosc napisał(a):żona śpi (czasami się budzi ze stwierdzeniem, że nie śpi)

:lool: Widzę, że te żony wysztkie takie same. Moja tez "czuwa" żebym nie zasnął. Mówię śpij... nie ona MUSI czuwać... A za chwilę słuszę słodkie pomrukiwanie jej dobrego, spokojnego snu. By po godzinie dwóch się przebudzić ze stwierdzeniem, że ona tylko na minutkę dosłownie się zdrzemneła, a zresztą to ona ma czujny sen :lool:

Sorry za OT. Ale czytając to na wspomnienie moich z żoną podróży uśmieszek pojawił się na twarzy.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 12.05.2006 11:46

w poniedziałek w nocy wróciłem z naszej rodzinnej eskapady i było super - córeczki spisały się wspaniale mimo, że jechaliśmy w dzień. polecam wszystkim takie rodzinne wyjazdy, chyba, że są jakieś konkretne przeciwwskazania. pozdrawiam.
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 12.05.2006 15:19

też byliśmy na przedłużony weekend nad jeziorem Garda. Polecam serdecznie. A co najwazniejsze - mimo, że dalej niż na Cro to dzieciaki zachowały się rewelacyjnie. Może jest to zasługa tego, że do jazdy samochodem sa przyzwyczajane od kołyski (pierwszy raz wyjechaliśmy jak cora miala niecałe 5 miesięcy). A można i z młodszymi dziećmi. W hotelu w którym mieszkaliśmy była para z Niemiec z 2 miesięcznym dzidziusiem - rewelacja - kiedy ich widzieliśmy to dziecko spało a jeździli z nim wszędzie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone