Witam Was wszystkich bardzo serdecznie.
Na wstępie podziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do stworzenia tego, hmmm - kompendium wiedzy.
Mam na imię Gośka i wraz z moim mężem i naszą 3 diablątek, w tym roku po raz pierwszy jedziemy do CRO.
Od ok. 2 miesięcy (czyli od momentu kiedy postawiliśmy na CRO) śledzę Wasze forum i dzięki niemu, wiem już dość sporo, ale też chyba przybyło mi od tej wiedzy kilka siwych włosów (aż boję się spojrzeć w lustro )
Jak już wyżej wspominałam, jedziemy po raz pierwszy, w ciemno mając kilka wydrukowanych stron z tego forum, navi, mapy, aparat, walizkę ciuchów i jeszcze większą walizę chęci poznania tego kraju.
To, czego się nie doszukałam na tym forum, to info na temat leków (ilości) przewożonych przez granicę. Jedno z naszych dzieciątek jest alergikiem, musimy zabrać średniej wielkości kosmetyczkę leków (głównie wydawanych na receptę + inhalator do wziewów). Nie wydaje mi się, żeby to był problem, ale wolę się upewnić. Jeśli ktoś z Was ma takie doświadczenia, bardzo proszę o info.
Obawiam się też ilości przewożonych produktów spożywczych. Wyczytałam gdzieś tu, że chorwaccy pogranicznicy niechętnie patrzą na dużą ilość. Chciałabym wziąć taką standardowa lodówkę samochodową, głównie przez wzgląd na naszego alergika, bo nie wiem jak on się tam za klimatyzuje, a że jest dość chudy to go nie będę trzymała na wodzie przez te 2 tygodnie
Jeszcze jedno pytanko. Z różnymi opiniami się tu spotkałam na temat rezerwacji. Nie chcemy już teraz wiązać się z jednym miejscem. Część osób pisze, że dobrze jest dotrzeć rano, bo łatwiej znaleźć kwatery, część pisze, że w sierpniu lepiej zarezerwować, bo to szczyt sezonu.
My ruszamy z Pruszkowa 12/08 i chcemy wyjechać ok. 10-11 rano tak by tam dotrzeć na rano 13/08. Co radzicie? Czy naprawdę może być problem ze znalezieniem tam kwater w tym okresie?