Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd z 2 letnim dzieckiem i niechętną żoną...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gosia13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia13 » 01.08.2012 11:35

My wybieramy się z trójką dzieci - 2, 4 i 7 lat :)
edytas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytas » 01.08.2012 11:44

W zeszłym roku z małym roczniakiem (skończył roczek 4 dni przed wyjazdem), mój strach był ogrrrromny, ale okazało się, że zupełnie niepotrzebny. Synek zniósł lepiej podróż niż Mama i był super zadowolony z pobytu. W tym roku akurat skończy dwa lata, w samochód i witaj Chorwacjo!!
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 01.08.2012 14:17

Ja w tym roku jadę po raz pierwszy mam syna 3latka i podróże znosi wspaniale zawsze smiagam w trasy jak ma zamiar iść spać w Dortmundzie był już 7 razy i nigdy nie było kłopotów .
Mam nadzieję że wyjazd do Cro też będzie bez problemów.
Nie ma już się czego bać pakować walizki tankować auto i w drogę .
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 01.08.2012 14:41

michałolsz. napisał(a):Dzięki wszystkim. Pokazałem żonie wasze wpisy i myślę że jakoś da się przekonać. Najgorsze jest tylko jej gadanie że robi to specjalnie dla mnie. Nie mam zamiaru wysłuchiwać na miejscu jej narzekania... Jeśli by tak miało być to lepiej dać sobie spokój z wyjazdem.

Teraz to Ty przesadzasz - jak to dać sobie spokój z wyjazdem? Myślę, że to Ty właśnie będziesz miał powód do nieustannego puszenia się i mówienia "a nie mówiłem"! :D
Jeżeli natomiast w CRO będzie dalej narzekać to masz stary niezły problem. Nie mam pojęcia gdzie indziej mogłoby jej się bardziej podobać. :wink:
michałolsz.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michałolsz. » 01.08.2012 15:01

Wszyscy mówicie że jak zobaczy Cro... to jej się spodoba , ale nie zaznaczyłem w moim poście , że jedziemy po raz trzeci do Chorwacji. Żałuję że nie jedziemy do apartamentu tylko do hotelu bo łatwiej było by przygotować jedzenie dla malucha A tak w ogóle to Chorwacja jej się podoba , ale jej nie zniewala... dlatego obiecałem że za rok jedziemy do Grecji:)
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 01.08.2012 18:04

Byłam pare razy w Grecji (Kreta, Rodos, Zakyntos) mam porównanie i powiem Ci,
że jak Chorwacja żony nie "zniewala" to pewnie i Grecją nie zabłyśniesz i szału nie będzie :wink: 8O :roll: :?

W tym roku byłam 1 raz w Chorwacji, było cuudownie !!!!
Chorwacja moim zdaniem w niczym nie ustępuje Grecji.

A może, jak już tu ktoś pisał, to nie o kraj i miejsce podróży chodzi :roll:
bolosu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolosu » 02.08.2012 06:25

michałolsz. napisał(a):Wszyscy mówicie że jak zobaczy Cro... to jej się spodoba , ale nie zaznaczyłem w moim poście , że jedziemy po raz trzeci do Chorwacji. Żałuję że nie jedziemy do apartamentu tylko do hotelu bo łatwiej było by przygotować jedzenie dla malucha A tak w ogóle to Chorwacja jej się podoba , ale jej nie zniewala... dlatego obiecałem że za rok jedziemy do Grecji:)

Jedyna rada - szczera - namówić do wyjazdu swoich najlepszych przyjaciół i niech ja nakręcą:)
sprawdza się:)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.08.2012 07:17

bolosu napisał(a):
michałolsz. napisał(a):Wszyscy mówicie że jak zobaczy Cro... to jej się spodoba , ale nie zaznaczyłem w moim poście , że jedziemy po raz trzeci do Chorwacji. Żałuję że nie jedziemy do apartamentu tylko do hotelu bo łatwiej było by przygotować jedzenie dla malucha A tak w ogóle to Chorwacja jej się podoba , ale jej nie zniewala... dlatego obiecałem że za rok jedziemy do Grecji:)

Jedyna rada - szczera - namówić do wyjazdu swoich najlepszych przyjaciół i niech ja nakręcą:)
sprawdza się:)

No, a jak który zacznie podrywać to co wtedy. Zamieni się to nie w narzekanie tylko Horror.
michałolsz.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michałolsz. » 02.08.2012 12:19

Jedziemy ze znajomymi i mam nadzieję że będzie fajnie. Myślę że na miejscu się przekona , że wakacje z dzieciakiem to nic strasznego. Najgorsze jest tylko to ,że ona nie należy do wielkich fanów podróży. Najlepiej jej w domu ...ale cóż takie życie .Ktoś musi iść na ustępstwa :)
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 03.08.2012 08:02

To i ja dorzuce
W tamatym roku żona tez miała opory (dziecko 3 lataka) przed wyjazdem.Powiedziałem stanowczo JEDZIEMY jak się nie spodoba to nie pojedziemy drugi raz, i co i w tym roku też byliśmy i za rok znów chcemy jechać i znajomi i znajomi znajomych.Zdjęcia są zgrywane od nas na tepety do komórek lub komputerów.A droga nie taka straszna,dla mnie grunt to klima i 140 km/h na blacie.Posiłki dla malucha to na kwaterze się zrobi bez problemu
marciajn
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) marciajn » 06.01.2013 11:54

edytas napisał(a):W zeszłym roku z małym roczniakiem (skończył roczek 4 dni przed wyjazdem), mój strach był ogrrrromny, ale okazało się, że zupełnie niepotrzebny. Synek zniósł lepiej podróż niż Mama i był super zadowolony z pobytu. W tym roku akurat skończy dwa lata, w samochód i witaj Chorwacjo!!

Proszę napisz trochę więcej, jak Mały (1-roczny) zniósł sam pobyt w Chorwacji?
jak na plaży? nie przewracał się jakoś mocno na kamieniach? kolan nie zdarł?
czy cały czas za rękę, czy samodzielnie, na jakimś kocyku?

pytam, bo znajomi się zastanawiają, czy jest sens jechać z roczną córeczką - bo akurat pewnie będzie próbować w tym czasie stawiać swoje pierwsze kroki, a kamienie wydają im się mało przyjazne dla takiego maluszka...

z góry dzięki za pomoc!
pozdr,
marciajn
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 08.01.2013 22:13

Myślę, że wiele osób chciałoby mieć takie zmartwienie jak Szanowna Małżonka...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.01.2013 22:35

Tytuł wątku zaj..bisty ;) :D . Rozumiem jechać gdzieś z dwulatkiem, ale po co komu "niechętna żona"?? 8O :lol:
viltob08
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 09.01.2013 09:18

marciajn napisał(a):
edytas napisał(a):W zeszłym roku z małym roczniakiem (skończył roczek 4 dni przed wyjazdem), mój strach był ogrrrromny, ale okazało się, że zupełnie niepotrzebny. Synek zniósł lepiej podróż niż Mama i był super zadowolony z pobytu. W tym roku akurat skończy dwa lata, w samochód i witaj Chorwacjo!!

Proszę napisz trochę więcej, jak Mały (1-roczny) zniósł sam pobyt w Chorwacji?
jak na plaży? nie przewracał się jakoś mocno na kamieniach? kolan nie zdarł?
czy cały czas za rękę, czy samodzielnie, na jakimś kocyku?

pytam, bo znajomi się zastanawiają, czy jest sens jechać z roczną córeczką - bo akurat pewnie będzie próbować w tym czasie stawiać swoje pierwsze kroki, a kamienie wydają im się mało przyjazne dla takiego maluszka...

z góry dzięki za pomoc!
pozdr,
marciajn

Byliśmy swego czasu z 8-miesięcznym szkrabem :-) Zośka właśnie na plaży nauczyła się chodzić, a duże kamiorki były dla niej najlepszym gryzakiem :lol: Lepiej zniosła upały niż my :oops: , ale oczywiście był i parasol i wcześniejsze schodzenie z plaży i wszystko inne o czym trzeba pamiętać :roll:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.01.2013 07:24

Skoro żona nie chce no to zostaw ją. Jedż sam. Zawsze jakąś gorącą koleżankę poznasz na plaży :wink:
Zmiana klimatu jest nawet wskazana. Wrócisz to będziesz bardziej kochany :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Wyjazd z 2 letnim dzieckiem i niechętną żoną... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone