Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd z dziećmi, które nie lubią kamieni ;)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 05.03.2015 12:59

Dzien dobry :)
to będzie nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji, jestem zupełnie zielona w temacie :)
przeczesuje forum i staram się znaleźć jakieś wskazówki :)

szukam konkretnie miejscowości z piaszczystą plażą i łagodnym zejściem do wody, gdzie dzieciaki będą mogly się pobawić a my chwile odpocząć.
Początkowo planowaliśmy jechać na północ Chorwacji, ale wszyscy zgodnie uważają, że im niżej tym piękniej ;)
no i wypadałoby co jakiś czas jechać coś pozwiedzać :)

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i podpowiedzi :)

zagubiona ;)
Ostatnio edytowano 12.03.2017 23:14 przez Alka84, łącznie edytowano 1 raz
GOLDEN
Cromaniak
Re: Wyjazd z 2 i 5 latkiem :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 05.03.2015 13:12

Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 05.03.2015 13:15

Dzieki :)
alycja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alycja » 05.03.2015 15:21

w tamtym roku szukałam podobnie jak ty piaszczystych plaż dopóki ktos mi nie napisał, że piaszczyste to nad bałtykiem :) i potwierdzam nie ma nic gorszego niż piaszczyste plaże !!! wszedzie piach fujjj byliśmy w Tucepi piękna plaża z kamyczkow, czyściutkie ręczniki, do nóg nic sie nie czepia ;-) polecam Makarską Riviere :)
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 05.03.2015 21:38

Ja chce piaszczyste plaze, ponieważ jade z dwójką małych dzieci i milo jakby miały jeszcze jakas inna rozrywke poza taplaniem się w wodzie. Poza tym jadę na Chorwacje a nie nad nasze polskie morze ze względu na pogode, wiec dobrze jakby ten piasek był - takie 2w1 ;)
Mysle wlasnie nad Baska Voda albo czyms w tej okolicy. W gre wchodzi jeszcze wyspa Rab <Kampor albo Lopar>.
Jak macie jakies fajne namiary na noclegi w tej okolicy dla 2 dorosłych plus dwoje dzieci, najlepiej na parterze i z mozliwoscia grillowania :) i cena taka w miare normalna tj ok 50 euro/dobe za calosc. Blisko do wody ;)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.03.2015 22:20

Alka84 napisał(a):Mysle wlasnie nad Baska Voda albo czyms w tej okolicy. W gre wchodzi jeszcze wyspa Rab <Kampor albo Lopar>.
Jak macie jakies fajne namiary na noclegi w tej okolicy dla 2 dorosłych plus dwoje dzieci, najlepiej na parterze i z mozliwoscia grillowania :) i cena taka w miare normalna tj ok 50 euro/dobe za calosc. Blisko do wody ;)

Rozumiem, że jedziesz poza sezonem?... :roll:
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 05.03.2015 23:15

Ostatni tydzień sierpnia
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 06.03.2015 13:29

Pomożecie?
możecie cos powiedzieć o tych miejscach?
szukam w novasolu i takie cuś znalazłam <są pewni, ale na Węgrzech się przekonałam, ze te ich odleglosci w linii prostej są chyba zygzakiem : >

1. Apartament wakacyjny - Brac-Bobovisce na moru - 200 m od plazy zwirowej - za 4 osoby 1380 zł za 7 nocy

2. Apartament wakacyjny - Rab-Kampor - 500 m od plazy zwirowej - 1540 zł

3. Apartament wakacyjny - Trogir-Kastel Stafilic - 350 m od plazy zwirowej - 1410 zł

W Basce Voda nie mają nic :(
oni wogole nie maja nic w miejscowościach, które polecacie z piaszczystymi plazami chociaż to co znalazłam tez chyba nie ejst w ich okolicy :( a trzymam za slowo, ze na Brac, Rab czy w Trogirze będą fajne plaze dla dzieci, najlepiej wlasnie z piaskiem ;) i nie za tłoczno :)
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 06.03.2015 15:39

Alka84 napisał(a):Ja chce piaszczyste plaze, ponieważ jade z dwójką małych dzieci i milo jakby miały jeszcze jakas inna rozrywke poza taplaniem się w wodzie.

Też tak błędnie myślałem przed pierwszym wyjazdem, kamyczki na plaży to raj dla dzieci, syn przywiózł ponad kg samych cennych okazów :D
Monti
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monti » 06.03.2015 15:44

kataryniarz napisał(a):
Alka84 napisał(a):Ja chce piaszczyste plaze, ponieważ jade z dwójką małych dzieci i milo jakby miały jeszcze jakas inna rozrywke poza taplaniem się w wodzie.

Też tak błędnie myślałem przed pierwszym wyjazdem, kamyczki na plaży to raj dla dzieci, syn przywiózł ponad kg samych cennych okazów :D

Dokładnie.
Moje dzieciaki: 3 i 8 lat byli po raz pierwszy w Chorwacji. Budowa zamków, fortów, zabawa kamykami na całego.
Piach jest passé, hehe :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.03.2015 17:31

Alka84 napisał(a):Pomożecie?

:roll:
Normalnie bym palcem nie kiwnęła, ale ręce mi opadły jak przeczytałam ten post.
:mrgreen:

O novasolu wiem tyle, że apartament za który gospodarz bierze w sezonie 60E u nich kosztuje 90E. Tyle komentarza do pośrednika.
Nie możesz zabookować bezpośrednio u właściciela? :roll:

Alka84 napisał(a):1. Apartament wakacyjny - Brac-Bobovisce na moru - 200 m od plazy zwirowej - za 4 osoby 1380 zł za 7 nocy

Tyle trąbienia o piachu, a potem znajdujesz apartman w dziurze, gdzie dominuje beton i głębina, a tego żwirku jest tyle co kot napłakał.
Podejmij wysiłek i zajrzyj do relacji z podróży - po coś je ludzie pisali, prawda?...
To tylko jeden z licznych opisów:
bra-wg-hepika-t25935-180.html#p454495
A tu nawet niecała lista relacji z wyspy Brač:
klub-milosnikow-wyspy-bra-t33626.html
Na Braču piaszczysta jest Lovrečina za Postirą - ale do niej i tak się dojeżdża, woda w zatoce często zimna i szału ni ma. Nie mówiąc o tym, że leży na przeciwnym końcu wyspy. :lol:
Tu sobie zoom zrób Bobovišče:
http://marinas.com/view/marina/14240_Bo ... r__Croatia
I o Brač pytaj miłośników Brača - ale dopiero, jak przeczytasz ich wątek!
Alka84 napisał(a):2. Apartament wakacyjny - Rab-Kampor - 500 m od plazy zwirowej - 1540 zł

500m to nie jest przecież blisko plaży - to kawał drogi, zwłaszcza w upale.
Ale sam Rab wart jest rozważenia, biorąc pod uwagę Twoje oczekiwania.
rab-inna-chorwacja-t40064.html
rab-maly-raj-dla-rodzin-z-dziecmi-t34692.html
Alka84 napisał(a):3. Apartament wakacyjny - Trogir-Kastel Stafilic - 350 m od plazy zwirowej - 1410 zł

Jakoś Kaštelami niewiele osób się tu zachwyca - choć są też i tacy oczywiście, np.
sedam-bisera-t30422.html
może Ty odkryjesz dlaczego niewiele osób tam jeździ?... :wink:
Alka84 napisał(a): a trzymam za slowo, ze na Brac, Rab czy w Trogirze będą fajne plaze dla dzieci, najlepiej wlasnie z piaskiem ;) i nie za tłoczno :)

Kogo trzymasz za słowo? 8O 8O Ja bym Ci na pewno nie obiecała, że na tzw. piaszczystej plaży w Chorwacji nie będziesz miała tłoku - mówię o tych w miejscowościach. A już na pewno nie na Rabie... I na 1000% nie obiecuję wymarzonej plaży w Boboviščy. :lool:

Podsumowując:
Poruszasz się ruchami Browna.

Powiedziałam już raz - przemyśl priorytety. Jeśli musi być piasek, prześledź jeszcze raz wątki o piaszczystych plażach i skup się na podanych miejscowościach. Zajrzyj do relacji z podróży, obejrzyj zdjęcia w nich, popytaj o szczegóły autorów.
Przykład: poleca się piaszczystą plażę w Nin. W relacjach z podróży:
nasze-relacje-z-podrozy-f22.html
...wpisujesz w wyszukiwarkę po lewej Nin
Po odrzuceniu kilku mniej istotnych wyników otrzymujesz relację-perełkę, a autor gratis podrzuci Ci namiar :lol:
nin-i-okolice-2012-t39948.html

Jeśli poszłaś już po rozum do głowy i rezygnujesz z piasku, poszukaj wątków, gdzie rozwiewano wątpliwości rodziców małych dzieci i polecano odpowiednie dla maluchów miejsca, np:
wakacje-2015-z-dwojka-dzieci-t45618.html
noclej-idealny-dla-malych-dzieci-t44089-15.html#p1323474
Prześledź relacje rodziców małych dzieci, np:
zaostrog-makarska-banja-luka-zagrzeb-z-9mczna-coreczka-t47155.html
itd.
Przyjrzyj się miejscowościom, które wybierasz: http://marinas.com/browse/marina/HR/cities/

I naprawdę - zrób jakiś research zanim zadasz pytanie, bo ja Ci na pewno nie podam już odpowiedzi na tacy - znowu mnie wyśmieją, że kogoś niańczę... :mrgreen: :wink:
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 06.03.2015 17:40

nic dodac nic ujac moze trzeba by była ja zawiezc i pokazac :D
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 06.03.2015 21:09

Siedze na forum od wczoraj i czytam... także to nie jest tak, ze ide na łatwiznę i rzucam pytaniami z nieba :(

Mikromir dzięki za podpowiedzi :)

edit: sama kiedyś bylam na pewnym forum i znalam je wzdłuż i wszerz, przychodzily nowe osoby i pytaly o te same rzeczy do znudzenia, jak umiałam to pomogłam... niestety nigdy na Chorwacji nie bylam, nie mam pojęcia na razie za bardzo z czym to się je i temu pytam :( jak kogoś tym urażam to przepraszam
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 06.03.2015 21:27

Pędze czytac podesłane wątki i inne napotkane tez :)
jeszcze raz dzięki za pomoc :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.03.2015 21:32

Alka84 napisał(a): na Chorwacji

w 8)
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies