Alka84 napisał(a):Pomożecie?
Normalnie bym palcem nie kiwnęła, ale ręce mi opadły jak przeczytałam ten post.
O novasolu wiem tyle, że apartament za który gospodarz bierze w sezonie 60E u nich kosztuje 90E. Tyle komentarza do pośrednika.
Nie możesz zabookować bezpośrednio u właściciela?
Alka84 napisał(a):1. Apartament wakacyjny - Brac-Bobovisce na moru - 200 m od plazy zwirowej - za 4 osoby 1380 zł za 7 nocy
Tyle trąbienia o piachu, a potem znajdujesz apartman w dziurze, gdzie dominuje beton i głębina, a tego żwirku jest tyle co kot napłakał.
Podejmij wysiłek i zajrzyj do relacji z podróży - po coś je ludzie pisali, prawda?...
To tylko jeden z licznych opisów:
bra-wg-hepika-t25935-180.html#p454495A tu nawet niecała lista relacji z wyspy Brač:
klub-milosnikow-wyspy-bra-t33626.htmlNa Braču piaszczysta jest Lovrečina za Postirą - ale do niej i tak się dojeżdża, woda w zatoce często zimna i szału ni ma. Nie mówiąc o tym, że leży na przeciwnym końcu wyspy.
Tu sobie zoom zrób Bobovišče:
http://marinas.com/view/marina/14240_Bo ... r__CroatiaI o Brač pytaj miłośników Brača - ale dopiero, jak przeczytasz ich wątek!
Alka84 napisał(a):2. Apartament wakacyjny - Rab-Kampor - 500 m od plazy zwirowej - 1540 zł
500m to
nie jest przecież blisko plaży - to kawał drogi, zwłaszcza w upale.
Ale sam Rab wart jest rozważenia, biorąc pod uwagę Twoje oczekiwania.
rab-inna-chorwacja-t40064.htmlrab-maly-raj-dla-rodzin-z-dziecmi-t34692.htmlAlka84 napisał(a):3. Apartament wakacyjny - Trogir-Kastel Stafilic - 350 m od plazy zwirowej - 1410 zł
Jakoś Kaštelami niewiele osób się tu zachwyca - choć są też i tacy oczywiście, np.
sedam-bisera-t30422.htmlmoże Ty odkryjesz dlaczego niewiele osób tam jeździ?...
Alka84 napisał(a): a trzymam za slowo, ze na Brac, Rab czy w Trogirze będą fajne plaze dla dzieci, najlepiej wlasnie z piaskiem
i nie za tłoczno
Kogo trzymasz za słowo?
Ja bym Ci na pewno nie obiecała, że na tzw. piaszczystej plaży w Chorwacji nie będziesz miała tłoku - mówię o tych w miejscowościach. A już na pewno nie na Rabie... I na 1000% nie obiecuję wymarzonej plaży w Boboviščy.
Podsumowując:
Poruszasz się ruchami Browna.
Powiedziałam już raz - przemyśl priorytety. Jeśli musi być piasek, prześledź jeszcze raz wątki o piaszczystych plażach i skup się na podanych miejscowościach. Zajrzyj do relacji z podróży, obejrzyj zdjęcia w nich, popytaj o szczegóły autorów.
Przykład: poleca się piaszczystą plażę w Nin. W relacjach z podróży:
nasze-relacje-z-podrozy-f22.html...wpisujesz w wyszukiwarkę po lewej
NinPo odrzuceniu kilku mniej istotnych wyników otrzymujesz relację-perełkę, a autor gratis podrzuci Ci namiar
nin-i-okolice-2012-t39948.htmlJeśli poszłaś już po rozum do głowy i rezygnujesz z piasku, poszukaj wątków, gdzie rozwiewano wątpliwości rodziców małych dzieci i polecano odpowiednie dla maluchów miejsca, np:
wakacje-2015-z-dwojka-dzieci-t45618.htmlnoclej-idealny-dla-malych-dzieci-t44089-15.html#p1323474Prześledź relacje rodziców małych dzieci, np:
zaostrog-makarska-banja-luka-zagrzeb-z-9mczna-coreczka-t47155.htmlitd.
Przyjrzyj się miejscowościom, które wybierasz:
http://marinas.com/browse/marina/HR/cities/I naprawdę - zrób jakiś research zanim zadasz pytanie, bo ja Ci na pewno nie podam już odpowiedzi na tacy - znowu mnie wyśmieją, że kogoś niańczę...