Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd z dziećmi, które nie lubią kamieni ;)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Trajgul
Cromaniak
Re: Wyjazd z 2 i 5 latkiem :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.03.2017 10:42

Alka84 napisał(a): "mama na Chorwacje patrzysz? Jak będą kamienie na plaży to nie jadę"

To chyba dobra wiadomość, tak bez dzieci ;)
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 09.03.2017 22:08

Planujemy 21-31.08 :)
Mam wstępnie zaklepany apartament na Pagu (zresztą tu z forum) tylko tam piasku nie ma :(
a kusi ten Pag, oj kusi :D
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 09.03.2017 22:11

Trajgul napisał(a):
Alka84 napisał(a): "mama na Chorwacje patrzysz? Jak będą kamienie na plaży to nie jadę"

To chyba dobra wiadomość, tak bez dzieci ;)

:lol: tak 3 dni max, potem ja bym się chyba zaniosła bez nich 8)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.03.2017 08:20

Alka84 napisał(a):Mam wstępnie zaklepany apartament na Pagu (zresztą tu z forum) tylko tam piasku nie ma :(

Gdzie?
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 10.03.2017 08:28

moja 4,5 latka ucieszyla sie z kamykow na plazy. Zobaczymy jak bedzie faktycznie. Ale i tak na wieczory czy ew niepogode biore dla niej piasek kinetyczny do zabawy w apartamencie/na tarasie.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 10.03.2017 08:39

CinnamonGirl napisał(a):moja 4,5 latka ucieszyla sie z kamykow na plazy. Zobaczymy jak bedzie faktycznie. Ale i tak na wieczory czy ew niepogode biore dla niej piasek kinetyczny do zabawy w apartamencie/na tarasie.

A jaką radochę miała moja 10 miesięczna pociecha jak pakowała wszystkie kamyki do buzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rodzice oczywiście mieli trochę gorzej :lol:
blazej_k1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blazej_k1 » 10.03.2017 19:25

Mój roczny Jasśku jak poczuł że kamyki są słone to chciał je lizać jak lizaki . I przynajmniej na łóżku piachu nie było. A budowle z kamyków też dają radę a zwłaszcza dla maluchów:-)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.03.2017 20:27

Zauważcie, że autorka wątku była już w Chorwacji i przetestowała kamienie na swoich dzieciach. Miłości jak widać nie wzbudziły... Widać takie modele się trafiły...

Z drugiej strony przypomina mi się zeszłoroczne lato.
Miejsce wakacyjne nr 1: piaszczysta plaża na Korfu i komentarze mojej siedmioletniej córki:
- Ale w tej wodzie nic nie widać! Strasznie mętna! Fale są okropne, nie da się pływać! Po co tu w ogóle przyjeżdżaliśmy i jeszcze braliśmy maskę z rurką?!... Obrazek
Po czym rzeczona małolata radośnie skacze przez fale i paprze się w piachu na plaży.

Miejsce wakacyjne nr 2: kamienista plaża na Braču; komentarze wyżej wymienionej:
- Ale tu wcale nie ma piasku do zabawy, co to za plaża, po cośmy tu w ogóle przyjeżdżali, wracajmy na Korfu!... Obrazek
Po czym spędza długie chwile w wodzie z maską i rurką, z zachwytem informując o każdym spostrzeżonym morskim stworzeniu, a przy brzegu urządza "przedszkole" dla krewetek i ślimaków.

Nabrałam dystansu. :oczko_usmiech: Dziecko wszędzie potrafi sobie znaleźć zarówno powód do narzekań, jak i pole do zabawy. Wybieram wakacje w miejscach, które mnie się podobają. Jasne, że przy maluchach nie pojadę tam, gdzie jest dla nich niebezpiecznie, nie wybiorę brzegu z głębią od razu na dwa metry jeśli dziecię nie potrafi pływać, itd. Jednak poza tym - nie ma się co za bardzo przejmować.
Obrazek
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 10.03.2017 20:37

Cze!
Farbki akwarelowe i kamyczki nabiorą jeszcze większego blasku, jednak w czasie malowania warto mieć dziecko na oku. Farby dla dzieci są wprawdzie zwykle nietoksyczne, ale mimo wszystko lepiej, aby dziecko nie wkładało pomalowanych farbami paluszków czy innych przedmiotów/kamyczków do buzi.
myśle że od 3 lat.
pozdro
fℓу
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 11.03.2017 08:01

Mikromir podsumowanie - nic sodac nic ujac samo zycie ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.03.2017 21:49

CinnamonGirl napisał(a): nic sodac nic ujac samo zycie

:wink: Chyba niestety z każdym kolejnym dzieckiem traci się trochę pierwotnej wrażliwości. Jak w tym kawale - gdy pierwsze dziecko połknie monetę, wzywasz pogotowie i żądasz prześwietlenia, drugie sadzasz na nocniku i czekasz, a trzeciemu potrącasz z kieszonkowego. :oczko_usmiech:

Alka84 napisał(a):Mam wstępnie zaklepany apartament na Pagu (zresztą tu z forum) tylko tam piasku nie ma :(

Na Pagu kilka plaż z czymś w rodzaju piasku jednak by się znalazło. :wink:

aP1170438.jpg

+ parę łatwiej dostępnych i oczywiście bardziej zatłoczonych. :papa:
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 12.03.2017 22:33

Danusiu na Bracu byłyśmy wtedy akurat w podobnym terminie i pamiętasz chyba te utyskiwania szczególnie młodszego bąbla (Adaś zresztą już 1 dnia zachlysnal się slona woda i więcej do niej nie wszedł, pozostale 9 dni plywal z moim mezem na materacu :) ) .
A w tym roku na Pag do miejscowości Vidalici, apartamenty Duda (Dubravka), termin 20-30.08.2017 :)
Też polecany tu na forum, 2 lata temu przegrał z Bracem, w tym roku jedziemy :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.03.2017 22:45

Alka84 napisał(a): (Adaś zresztą już 1 dnia zachlysnal się slona woda i więcej do niej nie wszedł, pozostale 9 dni plywal z moim mezem na materacu :) ) .

16 lat temu mój syn, wówczas dwulatek, miał podobny wypadek nad Bałtykiem. Pierwszego dnia przewróciła go fala - i przez następne dwa tygodnie nie musiałam się martwić, że dziecko mi ucieknie do morza. :wink:
A w tym roku na Pag do miejscowości Vidalici, apartamenty Duda (Dubravka), termin 20-30.08.2017 :)
Też polecany tu na forum, 2 lata temu przegrał z Bracem, w tym roku jedziemy :D

I bardzo dobrze. Pag też jest fajny. :) A jak Ci się znudzi Vidalici i zmęczą Cię małolaty, będziesz mieć blisko do szalonych zabaw na Zrce. :oczko_usmiech: :mrgreen:
:papa:
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 12.03.2017 23:13

Własnie my unikamy tego typu miejsc, szczególnie od kiedy z dziecmi jeździmy, ale może z ciekawości któryś dzień tam zawitamy :)
Przejrzałam chyba z 1000 miejsc, noclegów i przypomniało mi się, że na etapie szukania miejsca 2 lata temu Gosia.K. podesłała mi namiar na Vidalici, mąż się śmiał, że tam prawie identycznie jak w Mircy na Bracu :D ale nam tam pasowalo, tu będzie pewnie podobnie :)
Mikromir, a Ty w tym roku gdzie się wybierasz?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.03.2017 23:15

Alka84 napisał(a):Mikromir, a Ty w tym roku gdzie się wybierasz?

Wpadnę na chwilę do Starej Baški na Krku. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Wyjazd z dziećmi, które nie lubią kamieni ;) - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies