Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd z dziećmi, które nie lubią kamieni ;)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alka84
Croentuzjasta
Re: Wyjazd z 2 i 5 latkiem :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 12.03.2015 15:44

haha :P ba ja ciągle mieszam tj co innego ja chce, co innego mój mąż...
ja chciałam gdzies bliżej, bo przeraza mnie trasa z dzieciakami tj jechać 12 godzin... on chce powyżej 1000 km, bo tam bardziej "chorwacko" i stanelismy na tym 1000 km ;)
jak będzie więcej to ja ustapie, mniej - to on ustapi ;)
co do Pagu - wlasnie brakuje mi tam roslinnosci, temu odpada jak na pierwszy wyjazd :roll:
co do Rabu - dalej kusi, ale powalilo ich z tymi cenami :roll: :roll:
co do Braća - dziś wieczorem będę dalej czytac i analizować ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.03.2015 15:53

Alka84 napisał(a):haha :P ba ja ciągle mieszam tj co innego ja chce, co innego mój mąż...
ja chciałam gdzies bliżej, bo przeraza mnie trasa z dzieciakami tj jechać 12 godzin... on chce powyżej 1000 km, bo tam bardziej "chorwacko" i stanelismy na tym 1000 km ;)
jak będzie więcej to ja ustapie, mniej - to on ustapi ;)
co do Pagu - wlasnie brakuje mi tam roslinnosci, temu odpada jak na pierwszy wyjazd :roll:
co do Rabu - dalej kusi, ale powalilo ich z tymi cenami :roll: :roll:
co do Braća - dziś wieczorem będę dalej czytac i analizować ;)

zajrzyj do pw :)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 12.03.2015 22:20

To ja jeszcze bardziej namieszam :) :
Cres i Losinj :)
Byłem sześc razy na Korculi i raz na Lopudzie i mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że Cres i Losinj na pewno nie są cyt."bardziej europejskie z wyglądu i klimatu". W tym roku Veli Losinj po raz siódmy :) .
Na Rabie też byłem. Raz i... wystarczy :) . Potwierdzam zdanieRysia
Ale Cres i Losinj to zupełnie inna bajka. Jeśli chodzi o mnie, to naprawdę bajka :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.03.2015 22:38

Cres potwierdzam w 100 %. Losinj też fajny ale tam nie kwaterowałem. Ogólnie to można powiedzieć że to jedna wyspa z tym śmiesznym mostem :D
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 12.03.2015 23:11

Veli Lošinj w miare blisko ;) 945 km :)
a mogę jakies namiary na PW na nocleg?

no i pytanie dedykowane moim bobiszonom - jak plaże? ;) nie potopią mi się?

edit: doczytuje u Stasia - plaża Cikat ;) Veli Zal
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 12.03.2015 23:53

Namiarów na apartamenty nie mam :( . Ja, niestety, leniuchuję w hotelu.
Ale parę osób z forum też tam bywało, może oni pomogą. Widziałem też jedną relację (może jest ich więcej). Z miejscowości, które bym polecił na pobyt to Veli Losinj, Martinscica, Valun, Artatore i może Nerezine. Do obejrzenia Lubenice, Cres, Osor, Mali Losinj. Mali to, wbrew nazwie, największa miejscowość na wyspie (coś ok. 5 tys. mieszkańców). Dla mnie trochę za duża, ale zobaczyć też warto i przy okazji jakieś lody czy kawę na promenadzie zaliczyć :) . Właściwie w każdej z tych miejscowości można znaleźć ładne plaże żwirkowe z łagodnym zejściem. W Veli jest to plaża obok zatoczki Rovenska (nazywa się Baracuda). Przyznaję, wolę skałki więc zbytnio się tym żwirkom nie przyglądam. Ale kojarzę też bardzo ładne w Martinscicy i Valun.
Poszukaj w relacjach. Na 100 procent była jakaś ze zdjęciami :)
PS.
Coś znalazłem:
losinj-zakatki-nieznane-w-2013-poznane-t44057.html
wyspy-solta-rab-cres-losinj-7-raz-w-cro-t30045.html
Ostatnio edytowano 13.03.2015 00:08 przez witia, łącznie edytowano 1 raz
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 13.03.2015 00:07

Witia ja już relacje czytam od dobrych paru dni i czuje się jakbym przejechała Chorwacje wzdłuż i wszerz haha a szczególnie wyspę Brač, którą magluję już 2 dzień ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 13.03.2015 00:17

witia napisał(a):Coś znalazłem...

Gdzież ten Stasiek nie był! :D

Jeszcze niezapomniane zdjęcia longtoma z wysp Cres, Losinj i nie tylko:
koko-koko-hvar-jest-spoko-snoorkowania-sezon-iii-t29232-105.html#p582654

Czy to tylko moje wrażenie, czy też te wyspy są jakby trochę drogie?
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 13.03.2015 11:28

Danusiu tez mam takie wrazenie :)
osteteczna decyzja - wyspa BRAČ :D
na razie zamęczam forumowiczow namiarami na noclegi ;)
najbardziej mi sie spodobal od Gosi.K w Mircy przy samej plazy:)
Hevik'owy jest super, bo sa ladne apartamenty na parterze no i Polka jest wlascicielka :)
Mikromir mam już wypytany, ale chce być pewna, ze to jest to czego oczekuje ;) gorzej tylko jak ktoś w miedzy czasie wbije sie w nasz termin :(
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 13.03.2015 22:26

a co myślicie o Rogoznicy?
wiem, wiem - idz poczytać, ale po ostatnich paru dniach czytania mało co już widze :p
pamiętam z moich początków przetrząsania forum, ze Rogoznica mi się w oczy rzucila ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2015 22:37

Alka84 napisał(a):a co myślicie o Rogoznicy?

Rogoźnica jest OK.
Poczytaj o niej na forum , bo jak tutaj ktoś Ci o niej napisze, też to musisz przeczytać :oczko_usmiech:

Czyli otok Brač już nie pasuje :?:
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 13.03.2015 23:01

Wysłałam pare zapytan o ceny noclegow podobnie jak na Rab i już mi przeszlo :D
zostaje Mirca <3 ;)

Janusz przeczytanie 10 wątków a streszczenia w temacie tj jakie są plaże i czy warto i na PW noclegi to roznica ;)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 13.03.2015 23:34

Hej. Skoro wybrałaś Mircę to może nie powinienem Ci już mieszać, ale powiem tak - na pierwszy raz w CRO to może i Mirca będzie ok, ale skoro już masz być na Bracu to spokojnie możesz celować w bardziej smakowite kąski, np. Sutivan gdzie plaż z łagodnym zejściem jest dość dużo lub w drugą stronę wyspy.

Pozdrawiam
K
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 13.03.2015 23:43

A jak szanowny małżonek lubi sobie pojeździć, to nie ma co się zastanawiać i tnijcie od razu do Molunatu :wink: a stamtąd i wypad do Dubrownika i do Czarnogóry itp :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2015 23:50

Alka84 napisał(a):Janusz przeczytanie 10 wątków a streszczenia w temacie tj jakie są plaże i czy warto i na PW noclegi to roznica ;)

Przeczytałaś 10 wątków i dalej nie wiesz jakie są plaże 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Wyjazd z dziećmi, które nie lubią kamieni ;) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies