Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd Warszawa - 20 czerwca lub później

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 13.06.2013 23:15

wiem/znam to :)
spoko
też najchętniej już bym jechał :)
michnic
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michnic » 14.06.2013 07:45

@Smolen pewnie już masz swój "pierwszy raz" za sobą, więc podchodzisz do sprawy pragmatycznie. My jeszcze młodzi i nie opierzeni, więc i napaleni. Tak jak pisał @yzedef, nic nas nie powstrzyma, nawet burze i tornada ;).

@yzedef, ja też piątek już mam wolne, myślałem nawet nad wyjazdem w czwartek, ale doszedłem do wniosku, że nie ma co się szarpać, lepiej jechać na spokojnie, wypoczętym.

Proponuję przenieść naszą dyskusję na kanał prywatny, żeby tu nie spamować koleżanek i kolegów z forum.
wiechu2009
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiechu2009 » 17.06.2013 07:55

yzedef napisał(a):Hej,
Kolego prawie startujemy podobnie bo w przyszły piątek też koło 16-tej :), z celestynowa to taka mała miejscowość koło otwocka... my jesteśmy przy 50-tce więc uderzamy na górę kalwarie-grójec i na czestochowe.. potem czechy ale przez breclav (tak radzil mi szwagier weteran cro). Tez jak ty pierwszy raz 2+2 (syn 3 lata niecałe córka 7 lat).
Potem austria i objazd autostrady w słoweni no i dalej juz wiadomo chorwackie autostrady, cel docelowy to tucepi, tez myslalem o basce ale tucepi mniejsze troche nizej podobno z piekna zwirkowa plazą, kumpel byl rok temu i bardzo poleca.. jest rowno i nie trzeba bedzie lazic tak pod gorke :). Ja paln moze mam podoby ale wedlug mnie szkoda czasu na postoj kolo 19-tej, ja raczej bede doginal po polsce poki widno i moze dluzszy postoj zrobic przed granica podczas tankowania samochodu, ja mam o tyle trudniej ze mam samochod na lpg z zasiegiem 300km. tez jestem zaopatrzony w tablety i inne pierdoly :), jeszcze kabinuje co tu wymyslec :) w kupie napewno razniej tylko z doswidczenia wiem ze nie koniecznie latwiej.. bo kazdy ma swoje tempo i przyzwyczajenia :), jakbyscie byli zainteresowani to zapraszam.. mieli do nas dojechac znajomi z londynu ale cos sie wykruszaja chyba :/. Widziałem na liscie wyjazdowej ze w nasze rejony tez 21 jedzie kolega z łodzi :)

A kolega z Łodzi piknął Ci na priv...
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 17.06.2013 15:00

z lekkim poślizgiem
bo już 17 :(
ale w końcu jedziemy !! :) :) :)
michnic
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michnic » 18.06.2013 11:29

Daj znać jak dojedziecie. Napisz jak wam poszło po drodze. Przyda nam się aktualna wiedza.
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 26.06.2013 22:55

sorki
nie zaglądałem tu jakiś czas :)
w Cro jak zwykle pięknie :))
co do dojazdu
bez wielkich przygód choć nie obyło się bez zabawnych pomyłek :)
Trasa bez uwag
wielokrotnie tu opisywana
Warszawa - Czechy - Austria - Słowenia - Cro
Czechy/Austria - autostrady
Słowenia (pierwszy raz objazd autostrady - mniej więcej zgodnie ze wskazówkami z tego forum)
i tu ww. "zabawna pomyłka"
gdzieś pod granicą Słoweńsko-Chorwacką zwiedzając nie-autostradową trasę do Cro
musiałem gdzieś coś pomylić bo navi potem zgłupiala
i pokazywała ulice, których nie było ("skręć w lewo" a tu przepaść)
a ja kręciłem się przez chwilę w kółko po super stromych i wąskich górskich dróżkach
w końcu zatrzymałem się przed jakimś domostwem gdzie kilkoro tambylców biesiadowało
i poprostu zapytałem
"jak dojechać na Chorwację"
na co usłyszałem
"Cro ?!?! Tu jest Cro !"
:)
i tak oto nie wiedząc kiedy dotarłem do Chorwacji
potem to już pestka
autostradą od Zagrzebia prawie do samego Trogiru
tu lekka niespodzianka
bo wszyscy płaczą, że 15 Euro na Słowenii to kupa kasy (za winietę!)
a tu jednorazowy(!) przejazd
fakt, że przez kaaawał Chorwacji ale
jednak jednorazowy
prawie 200 kun czyli coś ok. 26 i 1/2 Euro ! :(

co do pogody
przepiękna :)
choć od wczoraj duużo chłodniej
a dzisiaj to i woda już jakaś zimna :)
chyba czas wracać :)
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Wyjazd Warszawa - 20 czerwca lub później - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone