Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd w SOBOTĘ - PORADZCIE proszę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbych
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbych » 05.08.2010 21:33

adikos napisał(a):ja po raz drugi wyjezdzalem w sobote nad ranem i korkow nie uswiadczylem :D dojezdzam zawsze za Karlovac i biore nocleg , na drugi dzionek wczesnym rankiem dalej w droge na peljesac :D jezeli moge doradzic a jechalbys przez Wegry droga 86 to nie jedz w nocy :D pzdr

Dlaczego nie w nocy przez Węgry? Ja jadę już 4 raz tą trasą i zawsze w nocy i spoko , luzik, jade z piątku na sobotę , przejazd z Bratysławy od 22 00 i o 1 00 jestem w Chorwacji. Sprawdzone 3 razy pod rząd.
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 05.08.2010 21:55

My też mamy rezerwację od 15 sierpnia , startujemy 14 z Kościana :D
Nocleg w Mikulov i po śniadaniu dalej do CRO :D

kin1980 napisał(a):POMOCY!!! Rezerwacja apartamentu przypadła od 15 sierpnia, to niedziela, musimy wyjechać w sobotę (słyszałam, że to najgorszy dzień, korki korki ....) jedziemy z 4 letnim dzieckiem z Poznania do VODIC Doradzcie proszę o której najlepiej wyjechać z Polski. Wiem, że nie unikniemy korków ale ...może ktoś z Was podpowie z doświadczenia jakie godziny są najlepsze?
z góry dzięki
grzechul3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzechul3 » 05.08.2010 22:06

Witam serdecznie.co rok zawsze wyjezdzamy w polowie lub pod koniec sierpnia i jeszcze nigdy nie mielismy korków. z Krakowa wyjezdzamy zawsze kolo 7 rano i wieczorkiem jestem juz na Pag-u . oczywiscie jakies male postoje na kawke ale nie za wiele 3-4 . Pamietaj ze sa to wakacje i nawet gdybyscie postali 20-30 min to i tak bedzie wspaniale.Milego wypoczynku . ja wyjezdzam 21 sierpnia z krakowa
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 05.08.2010 22:30

Ja staram się wyjeżdżać około godziny 12-13 dnia poprzedzającego rozpoczęcie pobytu. Robię to dlatego, że dzieciaki (5 i 2,5) przez dzień są zainteresowane podróżą, natomiast jak się robi ciemno to zaczynają spać i rano po obudzeniu już są na miejscu. W okolicach Riwiery Makarskiej jesteśmy około 5-6 rano, więc praktycznie na korki się nie narażamy, a jeżeli dochodzi do podróży prom, to nie ma problemu na "załapanie" się na poranny. Nie każdy lubi prowadzić nocą, ale w moim przypadku zmrok zapada już na autostradzie na Węgrzech więc do samego końca jadę drogą super oznakowaną i nie mam pojazdów jadących z naprzeciwka na moim pasie, a te z przeciwnego pasa nie rażą tak po oczach jak na zwykłej drodze.
Raffi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raffi » 05.08.2010 23:20

Jechalismy tydzien temu z pt na sobote, wyjaz z Makarskiej w pt o 20:00. Takich korków jeszcze nie widzielismy, praktycznie od ostatniej bramki Chorwackiej przed Macejl do granicy Słoweńskiej, jadąc autostradą słoweńską w kierunku Mariboru, auta w kierunku Chorwacji, a była godzina 3 nad ranem stały aż za zjazdem na Hajdina. Straciliśmy 3 h tej nocy, a 2 tygodnie temu w drodze do Chorwacji stalismy dokladnie tez w tym samym miejscu, zjechalismy na pas awaryjny by dostac sie do zjazdu na Hajdine i pojechalismy na wschód Słowenii na przejscie Varazdin, praktycznie nie bylo aut.
Reasumujac, odradzam jazdy słowenskimi autostradami, za ktore placi sie mnostwo kasy i stoi w korkach, lepiej od razu jechac na Mureck, Lenart, Ptuj i dalek kierunek Oromoz/ Varazdin.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wyjazd w SOBOTĘ - PORADZCIE proszę - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone