Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd w nocy z soboty na niedzielę - Ciovo ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pece
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pece » 20.07.2011 10:20

Planujemy wyjazd na 2 auta z Opola w sobotni (23.07) wieczór około 22-23. W sumie jedzie nas 7 osoób. Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji :) Jestem ciekaw czy po drodze powinniśmy spodziewać się utrudnień drogowych (korki, remonty)? Nasza trasa to Opole - Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Maribor - Zagrzeb - Okrug Gornji. Pozdrawiam serdecznie
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 20.07.2011 10:33

Taaaa, pierwsze utrudnienia już na trasie Opole-Krapkowice. O innych jeszcze nie wiem :)
pece
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pece » 20.07.2011 10:35

Szymuś napisał(a):Taaaa, pierwsze utrudnienia już na trasie Opole-Krapkowice. O innych jeszcze nie wiem :)

Jedziemy na Prudnik :) Tam już chyba koniec remontów ?
krzych4801
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzych4801 » 20.07.2011 10:45

Wracałem 16 07. żadnych utrudnień. Twoja trasa: Ołomuniec-Brno, OK(Brno wreszcie zrobione), dalej Znojmo lub Mikukov, przez Wiedeń obwodnica i do granicy Austriackiej płynnie. Maribor nie powiem bo jeżdżę objazdem, w Chorwacji malutki zastój na granicy(z soboty na niedz. mniejszy ruch) dalej to już sama przyjemność.
tomaszc_r4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszc_r4 » 21.07.2011 17:05

krzych4801 napisał(a):Wracałem 16 07. żadnych utrudnień. .

Przyjechałem z Ciovo wczoraj wieczorem (20.07.2011), na odcinku Wiedeń - Graz dwa odcinki ze zwężeniami 1- chyba 5 a 2 - koło 8 km.(ale idą 2 pasy w obie strony). Na Ciovo jechałem 05.07.2011 nocą Z Katowic start 19:15 w Trogirze 10:45 (czyli 15,5 h w tym 4 h postojów). Powrót w dzień wyjazd z Ciovo (O. Donij) 9:25 w Katowicach 22:45 w tym ok. 1,5 postojów. Jazda spokojna średnio ok 10km do 20km powyżej dopuszczalenj.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone