Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 03.05.2012 08:52

My zawsze jeździliśmy w ciemno. Ale z wiekiem człowiek coraz wygodniejszy i chciałby podjechać pod konkretny dom, wypakować toboły i szybko polecieć nad wodę. Więc przed tegorocznym wyjazdem zacząłem poszukiwania noclegu. Zajęło mi to kilka wiczorów po 3-4h. Żona po którymś podeszła i powiedziała, że chyba mom cvoś z deklem, że tyle czasu na to marnuję. Że gdybyśmy na miiejscu tyle czasu poświęcili (3h) to byśmy mieli mega wypas. A tu już kolejny wieczór i żadnego zadawalającego efektu. Przyznałęm jej rację. Szkoda czasu na szukanie po necie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2012 09:41

salbinn napisał(a):po 40minutach znalazłem super kwaterę obok tej miejscowości. Miejscowość mało znana Kanica

Kanica jest ok ale to co mnie do niej zraziło to fakt, że z jednej strony miejscowość wygląda jak wysypisko śmieci...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2012 09:49

Janusz Bajcer napisał(a):
kaeres napisał(a):Nie wiem jak się tutaj wysyła PW :P

Na cro.pl nie było i nie ma PW, są wyłączone.

Jeśli użytkownik ma w profilu (np. jak ja) kopertę i email, to możesz wysłać do tej osoby maila za pośrednictwem forum cro.pl

To jeszcze powiedz, jak szybko znaleźć profil danego użytkownika.
Metoda sortowania jest nijaka...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2012 09:55

FUX napisał(a):To jeszcze powiedz, jak szybko znaleźć profil danego użytkownika.

Kliknij na mój nick, powinien pokazać się profil.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2012 10:20

Nie działa.
Przeglądarka Safari.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2012 10:29

FUX napisał(a):Nie działa.
Przeglądarka Safari.

No to widocznie Admin coś pozmieniał, albo ja mam tylko taką opcję :wink: :lol:
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 03.05.2012 12:26

W firefoxie działa
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2012 12:42

Używam liska :lol: a ciekawe jak na innych przeglądarkach działa opcja sprawdzenia profilu. :?:
anpio 1313
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anpio 1313 » 04.05.2012 09:13

Witam serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem forum, ale forum nie jest mi obce, ponieważ co roku przed wakacjami w Chorwacji korzystam z zamieszczanych tu porad i informacji. Są one bardzo pomocne i nie raz rozwiały mi wątpliwości pojawiające się przed wyjazdem.
Zawsze jadąc do Chorwacji wynajmowałem apartament przez różne biura - tak dla pewności, że nie zostanę na lodzie icon_smile.gif. Ale w tym roku postanowiłem zaryzykować i pojechać "w ciemno" i poszukać mieszkania na miejscu. Planuję dojechać na sam dół Chorwacji - w okolice Dubrownika. Mam zatem pytanie, czy są tam miejsca, w których szczególnie łatwo znaleźć jakieś mieszkanie na przyzwoitym poziomie? Jakie są orientacyjne ceny mieszkań dla 3 osobowej rodziny wynajmowane od Chorwatów?
Mam nadzieję, że nie odeślecie mnie do wyszukiwarki icon_smile.gif. Przeszukałem forum pod kątem pytań zadanych powyżej, ale odpowiedzi na nie są dość ogólnikowe. Pozdrawiam forumowiczów>
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.05.2012 09:37

Przyjmij z taksą start od 45-50 juro
Będzie mniej-ok; będzie więcej, samemu decydujesz.
Wszystko uzależnione od odległości od morza, miejsca, klimatyzacji, obłożenia.
krzysiek_78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek_78 » 05.05.2012 19:29

Hmmm no dobra, załóżmy że jadę w ciemno. Przyjeżdżam z rodziną rano do Tucepi i... mam chodzić od domu do dom ..? :? Jak to wygląda, "kwatery same ciebie szukają" ok ale jak :) gdzie mam być/stać. Mam mieć jakiś znak rozpoznawczy w ręce :lol: np zielony melonik ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.05.2012 19:33

Tak. Obłęd w oczach. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2012 19:38

krzysiek_78 napisał(a):Mam mieć jakiś znak rozpoznawczy

Trochę jaj chłopie :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2012 19:45

alessandro1977 napisał(a):
krzysiek_78 napisał(a):Mam mieć jakiś znak rozpoznawczy

Trochę jaj chłopie :wink:

Napisał znak rozpoznawczy w ręce.To chyba by nie trzymał w ręce trochę jaj.Raczej pisanki albo jakoś tak .Może zająca albo krasnala.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 05.05.2012 19:49

Wszystko zależy od miejsca pobytu i przede wszystkim od tego czy jedziesz w czerwcu np czy na przełomie lipca i sierpnia.Możesz znaleźć miejscowych z wystawionymi kartkami a mogą Cię oni sami zapytać,na domach są kartki o wynajmowanych apartmanach, są zwykle agencje turystyczne(biorą prowizję) i jest w końcu własny nos który Cię zaprowadzi w najlepsze miejsce i końcówka języka za przewodnika. To nie wstyd chodzić i pytać- oni sprzedają a Ty kupujesz. Może to trwać chwilę a może pół dnia.Krócej rano a dłużej i drożej wieczorem.
Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 67
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone