Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafałlidia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafałlidia » 11.04.2012 10:37

dzięki że odpisaliscie ale na pierwszy raz chce jechac gdzies w okolice splitu co sądzicie o tym regionie prosze o porady i podpowiedzi :lol:
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 11.04.2012 13:35

Rafałlidia, sama Chorwacja to już jest dobry wybór. A dalej to musisz zrobić tak jak napisał Ci Amikol :lol:
Poświęć kilka wieczorów na przeglądanie forum. Znajdziesz dużo o Spicie i okolicach. Nie leń się i do roboty .
Pozdrawiam Gośka :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.04.2012 15:11

Pakostane, Drage, Tribunj, Primosten, Murter.
krzysiek_78
Podróżnik
w ciemno czy rezerwować ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek_78 » 01.05.2012 10:35

Witam, chciałbym wybrać się z rodziną (dzieci 3 i 1,5 lat) do Chorwacji w ostatni tydzień czerwca. Często widzę, że proponujecie wyjazd w ciemno i też tak na początku myślałem. Nie ma to jak zobaczyć na miejscu za co się płaci. No ale jednak jakiś tam strach był no bo dwójka małych dzieci jest a to już prawie sezon będzie. Zacząłem więc coś szukać i wysłałem jakieś 10 maili i... wszystko zajęte w tym terminie :/ Więc moje obawy są coraz większe szukać dalej na necie czy jechać w ciemno...? Myślałem rejonach Podgara Tucepi Baska Voda itp
Co proponujecie, dajcie jakieś rady proszę
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 02.05.2012 07:54

To jest Twoja decyzja, tutaj możesz znaleść jedynie pokrzepienie. Ale odpowiedz sobie na pytanie: czy uważasz, że jest taka możliwość aby 100% kwater było zajętych? Zgodnie z zawartymi na forum wskazówkami bądź na miejscu około południa i na pewno coś znajdziesz.
Ja byłem 2 razy w ciemno, w tym 1 sierpnia czyli samym szczycie. Znalazłem kwatery bez problemu i to w cenie niższej niż oferowane w sieci.
Pozdrawiam
maniust
Koneser
Re: w ciemno czy rezerwować ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.05.2012 08:10

krzysiek_78 napisał(a):Podgara

To chyba nie w Cro?
krzysiek_78 napisał(a):Tucepi

Super wybór i tylko w ciemno , tam kwatery same cię szukają!

W ciemno to napewno taniej , większy wybór niż w sieci i wiesz co bierzesz.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 02.05.2012 08:17

Witajcie ponownie zacni cromaniacy. 2 lata temu planowałem wypad do Chorwacji bardzo skrupulatnie. Zaplanowane było wszystko idealnie, łącznie z oglądaniem filmików na YT z centrów miasteczek aby nie zabłądzić (choćby z Lenart i Ptuj bo tam się znajduje trochę zagmatwany objazd Słoweńskiej autostrady).
Zajęło mi to wtedy tyle czasu, że jak sobie o tym przypomnę to mi się odechciewa tego planowania bo minimum tydzień z życia wycięty.
Czasami było to przyjemne ale w ogólnym rozrachunku jest to jednak sporo poświęconego czasu.
A jak się okazało droga była idealna, a kwatery w lipcu mogłem sobie przebierać od wyboru do koloru.
Ja jednak miałem już zapłaconą zaliczkę i na szczęście kwatera była zacna i tania.
Jedziemy znów 2 rodzinami tym razem gdzieś na północ - Istria, Krk (2 lata temu była to Brela. Dla przypomnienia relacja - http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=34711&highlight= )
I zastanawiam się czy nie jechać tym razem w ciemno. Przyznam, że dopiero co się dowiedziałem iż mogę mieć urlop w sierpniu i dlatego dopiero teraz się tutaj odzywam z ulgą.

Wady i zalety są mi znane:
Dla mnie to m. in. możliwość wyboru apartamentu jaki się podoba.
Wady - z 5 dzieci (w tym 1 roczne dziecko) nie można sobie jeździć pół dnia i szukać kwatery po całonocnej podróży.

Pytanie mam jedno i zasadnicze.

Czy zdarzyło się komuś iż dojechał na miejsce i nie mógł znaleźć kwatery i pluł sobie w brodę, że nie zarezerwował wcześniej ?

Przepraszam za taki chaotyczny post ale na razie chaotycznie planuję wypad. Do sierpnia jeszcze będę się tu odzywał z poważną przeciętną na dzień więc rozjaśniało się będzie bardziej :)

Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: w ciemno czy rezerwować ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.05.2012 08:40

krzysiek_78 napisał(a):Witam, chciałbym wybrać się z rodziną (dzieci 3 i 1,5 lat) do Chorwacji w ostatni tydzień czerwca. Często widzę, że proponujecie wyjazd w ciemno 

Twój nowy temat i post przeniesiony do właściwego istniejącego i przyklejonego tematu :idea:
krzysiek_78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek_78 » 02.05.2012 11:35

Naturalnie po głowie chodzi mi Podgora :D

Czyli warto jechać w ciemno nawet w takim okresie (24/06)...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2012 12:48

kaeres napisał(a):Czy zdarzyło się komuś iż dojechał na miejsce i nie mógł znaleźć kwatery i pluł sobie w brodę, że nie zarezerwował wcześniej ?

Tak...mi się zdarzyło ale to, że w ogóle rezerwowałem...na szczęście nie musiałem płacić zaliczki więc darowałem sobie kwaterę, którą rezerwowałem...od tamtej pory w ciemno ! :D ...zawsze w sierpniu :wink:
art234
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) art234 » 02.05.2012 17:15

kaeres - prośba podaj mi namiar na tę kwaterę z której byłeś tak zadowolony- też w tym roku nie wiem kiedy bede miał urlop i dlatego w ciemno - chyba - 2 lata temu w Cro(super !!!) a w zeszłym w Polsce (padło prawie cały tydzień), teraz choćbym miał urlop dostać z dnia na dzień to i tak Cro :)
kuba74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba74 » 02.05.2012 18:36

Cześć. W tym roku wybieram się kolejny raz do Chorwacji w ciemno. Do wyboru są miasta : Sukosan,Biograd na Moru ,Pakostane. Mam pytanie do zorientowanych: jak wygląda dostępność wolnych kwater w tych miejscowościach?(wyjazd połowa lipca).Pozdrawiam
salbinn
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) salbinn » 02.05.2012 18:39

Witam. ja jeździłem co roku rezerwując kwaterę sobie było super, ale zmieniłem rodzaj pracy i nie mogę planować z wyprzedzeniem więc pojechałem w tamtym roku w ciemno w rejon Rogoźnicy i po 40minutach znalazłem super kwaterę obok tej miejscowości. Miejscowość mało znana Kanica ale jak dla mnie z rodziną i z dziećmi lubię spokój więc pobyt rewelacja bez tłumów i apartament niedrogi. Dlatego teraz w ciemno już się nie boje bo zawsze coś się znajdzie.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.05.2012 07:09

art234 napisał(a):kaeres - prośba podaj mi namiar na tę kwaterę z której byłeś tak zadowolony- też w tym roku nie wiem kiedy bede miał urlop i dlatego w ciemno - chyba - 2 lata temu w Cro(super !!!) a w zeszłym w Polsce (padło prawie cały tydzień), teraz choćbym miał urlop dostać z dnia na dzień to i tak Cro :)

Nie wiem jak się tutaj wysyła PW :P

Ivan Raos villa "Nicola"
tel: (38 ) 521 618 167
kom: +38 591 722 40 73
email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2012 08:40

kaeres napisał(a):Nie wiem jak się tutaj wysyła PW :P

Na cro.pl nie było i nie ma PW, są wyłączone.

Jeśli użytkownik ma w profilu (np. jak ja) kopertę i email, to możesz wysłać do tej osoby maila za pośrednictwem forum cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone