napisał(a) kaeres » 02.05.2012 08:17
Witajcie ponownie zacni cromaniacy. 2 lata temu planowałem wypad do Chorwacji bardzo skrupulatnie. Zaplanowane było wszystko idealnie, łącznie z oglądaniem filmików na YT z centrów miasteczek aby nie zabłądzić (choćby z Lenart i Ptuj bo tam się znajduje trochę zagmatwany objazd Słoweńskiej autostrady).
Zajęło mi to wtedy tyle czasu, że jak sobie o tym przypomnę to mi się odechciewa tego planowania bo minimum tydzień z życia wycięty.
Czasami było to przyjemne ale w ogólnym rozrachunku jest to jednak sporo poświęconego czasu.
A jak się okazało droga była idealna, a kwatery w lipcu mogłem sobie przebierać od wyboru do koloru.
Ja jednak miałem już zapłaconą zaliczkę i na szczęście kwatera była zacna i tania.
Jedziemy znów 2 rodzinami tym razem gdzieś na północ - Istria, Krk (2 lata temu była to Brela. Dla przypomnienia relacja -
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=34711&highlight= )
I zastanawiam się czy nie jechać tym razem w ciemno. Przyznam, że dopiero co się dowiedziałem iż mogę mieć urlop w sierpniu i dlatego dopiero teraz się tutaj odzywam z ulgą.
Wady i zalety są mi znane:
Dla mnie to m. in. możliwość wyboru apartamentu jaki się podoba.
Wady - z 5 dzieci (w tym 1 roczne dziecko) nie można sobie jeździć pół dnia i szukać kwatery po całonocnej podróży.
Pytanie mam jedno i zasadnicze.
Czy zdarzyło się komuś iż dojechał na miejsce i nie mógł znaleźć kwatery i pluł sobie w brodę, że nie zarezerwował wcześniej ?
Przepraszam za taki chaotyczny post ale na razie chaotycznie planuję wypad. Do sierpnia jeszcze będę się tu odzywał z poważną przeciętną na dzień więc rozjaśniało się będzie bardziej
Pozdrawiam.