Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 12.03.2012 12:21

Jestem na tym forum od niedawna. Zanim się zarejestrowałem trochę postów poczytałem. Skłonił mnie do tego zamiar udania się do Chorwacji w najbliższe wakacje. Początkowo też miałem zamiar pojechać w ciemno bo taka jest opinia bardzo wielu cromaniaków i w pełni się z nią zgadzam. Jednak po pewnym czasie trafiłem na tą stronę zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. Za pomocą znajdującej się tam wyszukiwarki znalazłem sobie kwaterę za 36 euro za dobę dla 3 osób na początku lipca. Jeśli ktoś ma trochę czasu i ochotę się pobawić w wyszukiwanie to polecam. W szczególności dla dużych grup.
badoo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) badoo » 18.03.2012 23:39

W ciemno to za duże ryzyko, zwłaszcza jak z językiem słabo i jedzie się pierwszy raz. Ja zawsze na zagranicznych wyjazdach rezerwuję co się da wcześniej.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2012 23:47

badoo napisał(a):W ciemno to za duże ryzyko

Do odważnych świat należy :lol:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 19.03.2012 06:13

Ryzyko to jest , jak ładne zdjęcia w necie zobaczysz i wpłacisz zaliczkę , a na miejscu okazuje się jak Twoj apartament , plaża i okolica wyglądają na prawdę....
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 20.03.2012 11:08

Pierwszy raz do Cro w ciemno, w połowie czerwca, w Duce k/ Omis szukanie pokoju rano w 15 minut. Rok później było zajęte, zanim usiedliśmy aby "pogadac" gospodyni obdzwoniła sąsiadów i lokum było dwa domy dalej.
..................................
Szanowne adminy!
Proszę dodać najważniejszą ikonkę - taką ze słońcem Dalmacji przechylanym do gardła.
kit
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kit » 20.03.2012 11:26

Janusz Bajcer napisał(a):
badoo napisał(a):W ciemno to za duże ryzyko

Do odważnych świat należy :lol:

w ciemno to nie dla mnie, zawsze wolę mieć wszystko dograne i zaplanowane :D , dojechać na miejsce, wrzucić graty do kwatery i używać tego po co jechałem ponad 1000km :D :D ,
a nie latać po domach i szukać (może takie.. może nie.. ) szkoda czasu :wink:
ale kwesta gustu :wink:
magda8867
Croentuzjasta
Rogoznica lub Brela 2 połowa 08.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 21.03.2012 10:54

Witam,
w tym roku w 2 polowie sierpnia (dokłądnie od 18,08) wybiramy się do Chorwacji w ciemno. Tym razem w ciemno, aczkolwiek mam trochę obaw.. :?
Chcemy jechać 2+ 1 (dziecko7lat) na tydzień do Rogoznicy i tydzień do Breli, nie wiem jeszcze tylko do końca gdzie najpierw..

Gdzie będzie lepiej najpierw jechać żeby znaleźć coś szybciej??Plan mamy być w niedzielę w Rogoznicy i najpierw tam coś poszukać a potem do Breli. Jak sądziecie znajdziemy coś czy moze lepiej jednak rezerwować??
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 21.03.2012 11:03

hejka

3 razy byłem w cro z tego raz zarezerwowałem i to był błąd , teraz tylko w ciemno. W tym roku też planuję wyjazd. A dla dziecka to fajne jest Tucepi albo Vodice :)

Tak że spokojnie tylko w ciemno zwłaszcza w Chorwacji :)
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 21.03.2012 11:50

Ale byłeś w tych miejscowościach co ja zamierzam jechać i w sierpniu??
kotbury
Croentuzjasta
Re: Rogoznica lub Brela 2 połowa 08.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 21.03.2012 12:49

magda8867 napisał(a):Witam,
w tym roku w 2 polowie sierpnia (dokłądnie od 18,08) wybiramy się do Chorwacji w ciemno. Tym razem w ciemno, aczkolwiek mam trochę obaw.. :?
Chcemy jechać 2+ 1 (dziecko7lat) na tydzień do Rogoznicy i tydzień do Breli, nie wiem jeszcze tylko do końca gdzie najpierw..

Gdzie będzie lepiej najpierw jechać żeby znaleźć coś szybciej??Plan mamy być w niedzielę w Rogoznicy i najpierw tam coś poszukać a potem do Breli. Jak sądziecie znajdziemy coś czy moze lepiej jednak rezerwować??

Byliśmy na Korczuli w II połowie sierpnia, ZERO problemów z kwaterami, to jest już końcówka sezonu i nawet ceny mieliśmy niższe. Po 23 sierpnia(około) wyjeżdża chyba 1/4 turystów, po 1 wrzesnia ściągają emeryci, ale oni raczej do hoteli i innych zorganizowanych pensjonatów.

Tylko w ciemno, zawsze coś znajdziesz, być może taniej niż przez internet.
Marek73
Croentuzjasta
Re: Rogoznica lub Brela 2 połowa 08.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 22.03.2012 12:40

magda8867 napisał(a):Witam,

Co roku przyjeżdżamy do Rogoznicy w okolicach tego terminu co podałaś (tak aby na miejscu być w niedzielę rano) i za każdym razem przed wjazdem stoi około 3 - 4 osób z ofertą noclegów. Za pierwszym razem rzadna ich oferta nam nie odpowiadała (nie ta część Rogoznicy) więc "zapukaliśmy" do pierwszej z brzegu (dosłownie) agencji turystycznej. Wytłumaczyliśmy czego i gdzie szukamy - Pani wykonała cztery telefony i pojechaliśmy oglądać. Tak więc na 99,9 % możesz być spokojna.
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 23.03.2012 10:32

Fajnie, pocieszyliście mnie. Na pierwszy tydzień od 18.08 chcemy jechać do Rogoznicy. :D
Z tego co piszecie tu nie ma obaw żeby coś znaleźć,
Drugi tydzień od 26.08 chcemy na pare dni jechać do Breli i tam też w ciemno. Tutaj bardziej się boje. Juz porozsyłałam trochę maili - drożyzna za 3 osoby 60 Euro,
w jednym miejscu zaproponowała pani pokój za 45Euro ale na 2 piętrze, wprawdzie z klimą, ale nie mam ochoty żeby klima byłam włączona naokrągło a w tym przypadku chyba innego wyjścia by nie było, a na balkon raczej bym wcale nie wychodziła - wiec nawet ten widok na morze mnie nie przekonuje. :|
Myślicie że w Breli też coś znajdziemy w tym terminie? :|
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 23.03.2012 12:06

magda8867 napisał(a):Ale byłeś w tych miejscowościach co ja zamierzam jechać i w sierpniu??

Hejka bylem w Breli i powiem ze dużym autem to trochę trzeba było kombinować bo tam jest ciasno.

W pierwszej linii od morza to spoko ale potem to naprawdę trzeba naginać pod górę do apartamentów a z dzieckiem i resztą ekwipunku plażowego - no nie wygląda to za ciekawie.

Ceny jakie miałem na miejscu to od 35-38 euro za studio albo ap 2+1

To są moje odczucia :)
Pozdro
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 24.03.2012 15:08

Ale podobno im dalej na południe, blizej centrum Breli i Baski tym jest mniej stromo.
Czy wie ktoś moze czy od strony własnie Breli centrum, lub tej dzielnicy Stomarica (ta jest chyba najblizej centrum) jest jakieś miejsce, gdzie można będzie w miare bezproblemowo zostawić auto i iść coś szukać??
Moze jakis parking lub wiekszy sklep z parkingiem?
darko717
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko717 » 29.03.2012 17:32

Witam wszystkich.
W tym roku zamierzamy w dwie rodziny jechać po raz pierwszy na Chorwację , łącznie 9 osób 2+3 i 2+2, termin 11.08. Chciałem coś zaklepać, ale po przestudiowaniu tego forum chyba zdecyduję się jechać w ciemno. Ofert jest dużo, ale boję się nadziać na coś nieciekawego i się zniechęcić, myślę że jakąś kwaterę się znajdzie w miejscu w którym nam się będzie podobać.Wstępnie myślę o okolicy Rogoznicy.Jeżeli ktoś mógłby mi dać jakieś cenne podpowiedzi i uwagi to bardzo proszę. Jestem początkującym więc wszystko się może przydać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone