Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lemini
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lemini » 17.02.2012 12:13

proskorpio napisał(a):Byliśmy w zeszłym roku w Vodicach na początku lipca i szukaliśmy pokoju.Jest nas 3ka ,pokręciliśmy się trochę po mieście w poszukiwaniu jakiejś mapki ,ale nie znaleźliśmy ,więc stajemy przed reklamą z pokojami (sobe) i za 30 euro się dogadałem, więc myślę że po 15 sierpnia bez problemu znajdziesz.Mam przekonanie że prędzej znajdę kwaterę w sezonie w Chorwacji niż nad Bałtykiem.

WITAM

Prosze o informacje odnosnie apartamentu

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
lemini
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lemini » 17.02.2012 12:20

yaro111 napisał(a):
Andre7 napisał(a):W tym roku pierwszy raz zaplanowałem noclegi w apartamencie.

Pojechaliśmy w ciemno 3 lipca do Baśki Vody. Apartament znaleźliśmy w 40 minut, bo marudziliśmy :) Wcześniejsze były dla nas za daleko i za wysoko i za drogo. Poza tym ten agent jeżdżący za mną skuterkiem był denerwujący, wolałem coś sam sobie znaleźć.

Gdybyśmy nie potrzebowali kuchni to byśmy wzięli za 26 euro, ale potrzebowaliśmy kuchni...

W końcu podjechalismy do kogoś i spytaliśmy sami o dwuosobowy apartman, ten ktoś krzyknął do kogoś, ten zawołał kogoś, no i wyszedł pan z którym się nie rozumieliśmy (nie znał angielskiego ani polskiego), więc zawołał panią która zna angielski, no i się udało :)

Apartament w samym centrum Baski Vody, do morza i ścisłego centrum z 50 metrów, z klimatyzacją w cenie. Za 10 dni zapłaciliśmy 350 euro, czyli jak łatwo policzyć 35 euro za noc.

goraca prosba o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2012 23:06

lemini napisał(a):
mr_prestcott napisał(a):W tym roku zdobyłem na odwagę (zresztą za sprawą tego forum) wyjazdu do CHorwacji w ciemno i na dodatek były to nasze pierwsze wakacje w tym uroczym kraju w składzie ja z żoną i 3 dzieci w wieku 8. 6 i 2 latka. Dojechaliśmy w poniedziałek 15.08 o 6:00 rano do Mandre (na Pagu) i po krókiej rozmowie z miejscowym rybakiem wykonał dwa telefony, za chwile pojawił się właściciel kwatery z ofertą dla nas. Apartament był 6 osobowy na 2 piętrze z ładnym widokiem na morze w cenie po krótkiej negocjacji 60 EUR. Jednak po przemyśleniu doszliśmy do wniosku że trochę klimat tego miasteczka nam nie pasuje i ruszyliśmy na druga stronę wyspy do Bosany.
Około 9.00 rano było już naprawdę ciepło i byłem po obejrzeniu 4 wolnych kwater, wybraliśmy apartament na podwyższonym parterze 3 pokojowy z 6 miejscami do spania, osobna kuchnia i łazienka, dwa tarasy, przedpokój, kwatera położona blisko do zejścia na fajną plażę w cenie 55 EUR za dzień na 2 tygodnie (właściciel chciał na początku 70 EUR). Potwierdzam słuszność wyjazdu bez wcześniejszego bookowania.

POPROSZE O NAMIARY adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
:lol:

To jest to co lubię w wyjazdach w ciemno - "POPROSZE O NAMIARY " :D
borysek28
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borysek28 » 26.02.2012 12:24

no i pierwsze pytanie:)
zamierzamy się wybrać na początku maja na dwa samochody - oczywiście "w ciemno" :) doczytałem już że się bez problemu coś znajdzie..temperatury znam pytanie co do cen noclegów...jakich można się mniej więcej spodziewać na poczatku maja?
7dziadek7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 7dziadek7 » 26.02.2012 13:05

Ale jaka temp. wody jest tam w maju i do płowy czerwca .......... bo jestem cholernie czuły na zimno [starość-emeryt] i chciałbym pomoczyć i ogrzać stare kości :oops:
borysek28
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borysek28 » 26.02.2012 13:21

7dziadek7 napisał(a):Ale jaka temp. wody jest tam w maju i do płowy czerwca .......... bo jestem cholernie czuły na zimno [starość-emeryt] i chciałbym pomoczyć i ogrzać stare kości :oops:

o pogodzie w maju:) forum/viewtopic.php?t=35409
Tedeus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tedeus » 28.02.2012 10:31

Istria.
Ja również zupełnie nie zgadzam się z opinią że Istria jest bardzo droga a do tego niezbyt ciekawa pod względem walorów turystycznych. Byłem w sezonie 2009 w Pulii :) . Zaleta blisko w stosunku do innych regionów Chorwacji co przekłada się na oszczędności w paliwie i czasie dojazdu w obie strony , aczkolwiek nie o to chodzi na urlopie. Oczywiście jak ktoś spodziewa się zobaczyć strome zjazdy i trochę hardkoru na trasie to faktycznie jadąc na Istrię tego nie uświadczy. Byłem w ostatnim tygodniu czerwca w ośrodku"Horizont" .
Pojechaliśmy autem natomiast apartament wraz z ubezpieczeniem wykupiliśmy w biurze podróży "A...."[Warszawa]. Cena za czteroosobowy apartament [osobna kuchnia z łóżkiem + pokój i łazienka ] za siedmiodniowy pobyt to 1500 zł. Ośrodek był odnowiony. Do Puli można wybrać się spacerkiem. Sama plaża przy hotelu bez rewelacji, natomiast na długości około dwóch kilometrów przy samym morzu asfaltowa ścieżka do spacerowania [dla mnie do pobiegania wieczorkiem ] około 500 metrów do bardzo ładnej plaży wzdłuż właśnie asfaltowej ścieżki. Sam apartament oddalony o 50 metrów od morza. Miałem też szczęście ponieważ okno apartamentu nie było zasłonięte przez drzewa. W tym roku dostałem katalog z biura podróży z aktualną ofertą i niestety ceny chyba się trochę zmieniły jak i sezonowość poszczególnych tygodni. Natomiast 1500 zł. za tydzień pobytu opłacony przez biuro podróży
jak na Istrię to chyba niezbyt drogo. Polecam oczywiści jako numer jeden Rovinj bardziej niż samą Pulę. Zaliczyliśmy też wyspy Brijuni na które dostaliśmy się kameralną dziesięcioosobową łajbą . Nie pamiętam ile zapłaciliśmy ale cena była bardzo przystępna . Jak ktoś lubi godzinny rejs następnie lądowanie na wyspie [na cztery godzinki] to polecam bardzo mocno. Jaka to wysepka nie pamiętam w każdym bądź razie można się było poczuć trochę jak Robinson K. Choć tam gdzie ptaki miały swoje lęgowiska rwetest był jak na bazarze . Natomiast ludzi prawie zero a i nurkowanie ze zwykłą rurką daje tu nie porównanie większą satysfakcję niż przy zwykłej hotelowej plaży. Do tego fikuśnie pocięte skały przez wodę z jeszcze cieplejszą wodą i małymi labiryntami do chodzenia.
Niestety przy apartamencie nie ma możliwości zwodowania pontonu [to info dla pontoniarzy].
Tekst mój nie ma nic wspólnego z jazdą w ciemno[tematem przewodnim] , niestety jak czytam banialuki o tym że Istria jest nieciekawa i droga a przez to niektórzy z was mają ją pominąć w swoich planach to mówię stanowcze nie. :)
Tedeus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tedeus » 28.02.2012 11:21

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Uploaded with zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
nie wszystko udało się odnowić :D
bogatsi mieszkańcy Istri poruszają się tylko tą marką auta:
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 03.03.2012 16:52

Dalmacja w ciemno... jakie miejscowości obrać na cel :?:
Wyjazd z dzieciakiem 2 lata :) więc dobrze aby było w miarę spokojnie.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 03.03.2012 18:41

siwyyy77 napisał(a):Dalmacja w ciemno... jakie miejscowości obrać na cel :?:

Polecam okolice Omisia troche dalej...np.Nemira 3 km za Omisiem,zawsze cos znajdziesz w ciemno...z Krakowa 1167 km zajedziesz za jednym razem,chyba,ze dziecko i zona potrzebuje noclegu...
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 04.03.2012 06:30

Czyżbyś w tym roku znów do Nemiry jechał,który to już raz.
My byliśmy raz i nam wystarczy,nie lubimy w tą samo miejsce,chyba że po kilku latach.
AndrewP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrewP » 04.03.2012 14:08

Wykorzystam, ten wątek do zadania pytania.
Czy w okolicach 20 sierpnia w Rovinij mogą być problemy z kwaterą w ciemno. Wcześniej jeździłem do tej miejscowości i do innych na HR w okolicach czerwiec/lipiec i było bez problemów. Ceny niższe niż w sezonie i sporo wolnych kwater ale nie mam doświadczenia z drugą połową sierpnia. Czy założenie, że okolice 20 sierpnia to okres porównywalny do czerwiec/lipiec pod kątem cen i dostępności kwater jest poprawne?
Pozdrawiam
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 04.03.2012 14:46

siwyyy77 napisał(a):Dalmacja w ciemno... jakie miejscowości obrać na cel :?:

Od Omisu na południe,wszystkie miejscowości są dobre.
Na miejscu,po drodze zdecydujesz,która najbardziej ci się spodoba. :D
Z wolnymi apartmanami nie będzie problemu.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 04.03.2012 14:48

mireks napisał(a):Czyżbyś w tym roku znów do Nemiry jechał,który to już raz.
My byliśmy raz i nam wystarczy,nie lubimy w tą samo miejsce,chyba że po kilku latach.

Od trzech lat tam nie bylem,teraz Supetar na Bolu,jezdze do hotelu...choc byle na jedna noc w Nemirze...jade na jeden raz z PL do,za Split,spie jedna nocke i rano do Splitu na prom i na Bol...
tgrysik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgrysik » 11.03.2012 21:50

Witam po raz pierwszy w tym roku.
Wiem, że temat wałkowany w kółko 1000 razy i więcej.
Za namową tego forum w 2007 i 2008 roku byłem w Chorwacji w ciemno z dwójką małych dzieci. W 2007 r. to była wyspa KRK, w 2008 r. Tucepi.
W obydwu przypadkach nie miałem żadnego problemu ze znalezieniem kwatery w ciągu 30 minut w rozsądnej cenie w lipcu.

W zeszłym roku umówiliśmy się ze znajomymi, że jedziemy do Chorwacji, a oni za naszą namową zgodzili się jechać w ciemno - niestety nasz wyjazd z powodów rodzinnych nie doszedł do skutku, a oni pojechali. Mieli duże problemy ze znalezieniem lokum i po tygodniu wrócili. Nawet nie chcę słyszeć jak na nas przeklinali... Być może powodem był pierwszy kontakt autostrady z wybrzeżem i od razu zjechali - nie wiem. Okolice Nin.

W tym roku mamy zamiar wyjechać w okolice Makarskiej Riwiery - teraz nas jest 5-tka, dwoje dorosłych 9, 7 i 3 lata oraz mam zamiar zabrać moich rodziców, czyli będzie nas 4 dorosłych i dzieciaki. Zabieramy się jednym samochodem.
Moje pytanie czy ma ktoś doświadczenie w znajdywaniu takich apartamentów? czyli A4+2 - bo taki chyba ze względu na cenę będzie najlepszy. Mam nadzieję również nie zapłacić więcej jak 70-80 euro/dobę za całość. Termin to 7-21.07.2012 - ok. 10-14 dni w zależności od ceny.

Będzie problem, czy mogę spokojnie jechać?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 63
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone