Lunatic napisał(a):Witam
Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji (5 osób - 2 pary i 1solówka) wyjazd 23.06.2012 z Wielkopolski planujemy pobyt dwutygodniowy z zwiedzeniem większości obszaru Chorwacji. Może ktoś mi podpowiedziec jakie są szanse znalezienia w tym terminie apartamentów dla takiej grupki na np. 1-2 dni w danym miejscu i jak to w przybliżeniu wygląda cenowo. Początkowo planowałem wynajęcie apartamentów w dwóch miejscach jednak wychodzi zbyt wiele kilometrow do jazdy z cofaniem się na nocleg. Poprosze o podpowiedź
pawelh napisał(a):Nie jestem fanatycznym wielbicielem Istrii,ale większość negatywnych opinii piszą ci co jej nie znają.Istria jest nieco inna i jak wiele osób pisało na forum to od niej powinno się zaczynać przygodę z Cro.
Heterka napisał(a):Nie piszcie głupot, że nie warto jechać na Istrię. To przez WASZE głupie opinie omal tam nie pojechałam. Byliśmy w Chorwacji 9 razy i coś na temat jej piękna mogę powiedzieć. Każde miejsce w Chorwacji ma swój urok i piękno. My właśnie w Porecu na Istrii spędziliśmy swój najpiękniejszy urlop w Chorwacji a omal tam nie pojechaliśmy przez niesprawiedliwe opinie.
Uroku Porecu i Rovinij nie można zastąpić niczym innym. Można przy okazji zwiedzić Pulę i Wenecję, popłynąć na rejs do Kanału Limskiego - nie zapomniane wrażenia. I wcale nie jest tak drogo- bo czy 65 euro za apartament 6 osobowy to taka wygórowana cena? Mam nadzieję, że kiedyś tam jeszcze wrócę.
Na starówce jest oryginalna knajpka nad samym morzem. gdzie można podziwiać podwodny świat w świetle wielokolorowych reflektorów zatopionych na dnie.Jak dla mnie widok tyle romantyczny co i bajeczny.polecamRaul73 napisał(a):Byłem najpierw na Istrii (Rovinj), a wdrugim roku w Dalmacji (Makarska). Przed drugim wyjazdem nasłuchałem i naczytałem się opinii, że gdy raz zobaczę Dalmację, zapomnę o Istrii. Nic bardziej mylnego! Oba miejsca są piękne, a mojej żonie bardziej się spodobało w Rovinj.
mr_prestcott napisał(a):W tym roku zdobyłem na odwagę (zresztą za sprawą tego forum) wyjazdu do CHorwacji w ciemno i na dodatek były to nasze pierwsze wakacje w tym uroczym kraju w składzie ja z żoną i 3 dzieci w wieku 8. 6 i 2 latka. Dojechaliśmy w poniedziałek 15.08 o 6:00 rano do Mandre (na Pagu) i po krókiej rozmowie z miejscowym rybakiem wykonał dwa telefony, za chwile pojawił się właściciel kwatery z ofertą dla nas. Apartament był 6 osobowy na 2 piętrze z ładnym widokiem na morze w cenie po krótkiej negocjacji 60 EUR. Jednak po przemyśleniu doszliśmy do wniosku że trochę klimat tego miasteczka nam nie pasuje i ruszyliśmy na druga stronę wyspy do Bosany.
Około 9.00 rano było już naprawdę ciepło i byłem po obejrzeniu 4 wolnych kwater, wybraliśmy apartament na podwyższonym parterze 3 pokojowy z 6 miejscami do spania, osobna kuchnia i łazienka, dwa tarasy, przedpokój, kwatera położona blisko do zejścia na fajną plażę w cenie 55 EUR za dzień na 2 tygodnie (właściciel chciał na początku 70 EUR). Potwierdzam słuszność wyjazdu bez wcześniejszego bookowania.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje