Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slaweek
Odkrywca
Wypad w 11 osób.

Nieprzeczytany postnapisał(a) slaweek » 03.08.2011 05:19

Koledzy podpowiedzcie wybieram się w okolice Dubrownika w terminie 6.8.2011 (nasza grupa rozrosła się do 11 os.) jest szansa na znalezienie kwatery tak w granicach 12-15 euro od osoby?
jakub 2010
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakub 2010 » 03.08.2011 20:34

Witajcie jedziemy do Chorwacji do Orebic 18.08.2011 na około 7-8dni razem ze znajomymi oni mają zarezerwowana kwatere ale dla nas juz miejsc nie ma czy mamy szanse znależć cos na miejscu 2os.dorosle i dziecko 5lat.tak do 500-600E.Z gory dzieki za pomoc.
marchewa222
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchewa222 » 04.08.2011 00:41

Witam właśnie wróciliśmy z Chorwacji po pierwszym naszym wyjezdzie w ciemno.Było super apartamentu szukaliśmy 5 minut.Miejscowośc Sukosan w samym centrum 2 dorosłe i córka lat 15 45 euro doba .Polecamy gorąco jeżeli ktoś chce namiary proszę pisać adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 04.08.2011 22:08

Witam.
Szukamy jakiegoś apartamentu na września dla dwóch małżeństw, proszę prześlij mi mailem namiary i napisz kilka słów odnośnie kwatery. Jakie wyposażenie, jacy gospodarze, jakie odległości do morza, do centrum, co jest w okolicy?
czeslaw_krz(@)o2.pl

pozdrav :papa: :hut: :o
ewcia001
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewcia001 » 05.08.2011 22:44

Byłam na Chorwacji dwa razy na początku sierpnia i w połowie tego miesiąca robiło się już pusto bo Niemcy i inni wyjeżdżają. co drugi apartament jest kartka do wynajęcia.W tym roku właśnie z tego powodu też się wybieramy w ciemno :lol:
swarol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swarol » 08.08.2011 22:06

Witam,
też jedziemy z dzieciakami na "ślepo" - po raz trzeci już. Od ostatniego wyjazdu upłynęło już parę lat. Poradźcie kiedy lepiej wyjechać żeby coś bezproblemowo znaleźć. Wahamy się między wyjazdem w piątek lub sobotę. Boję się że przyjeżdżając do Cro w niedzielę, będzie sporo mniej wolnych miejsc. W jaki dzień jest największa ucieczka turystów?

Pozdrawiam
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 08.08.2011 23:14

Najwieksza "wymiana"turystow jest zawsze w soboty.
I co sie z tym wiaze - najwiekszy ruch na drogach.
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 08.08.2011 23:37

jakub2011 ja właśnie wróciłem z orebicza napisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl a dam ci fajny namiar.
Kotor
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotor » 10.08.2011 15:36

W omis szukanie kwatery trwalo 5 minut . Miasto bardzo ladne , ceny dobre tylko brak dyskoteki .
marcinskc
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinskc » 11.08.2011 11:04

My byliśmy w miejscowości Baśka Voda. Super miejsce, dużo wolnych apartamentów, z resztą po drodze mnóstwo chorwatów stoi z karteczkami "apartamenty". Pojechaliśmy na dwa auta 2 i 2+2. Apartament znaleźliśmy za 90e za dzień (chcieli 120e) właściciele super, apartament też czyściutki, w pełni wyposażony, z klimą. To był nasz pierwszy wyjazd do cro i na pewno wrócimy.
matilda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matilda » 11.08.2011 11:27

Wybieramy się do Vodic w okolicy 20 sierpnia i ostatecznie zdecydowałam, że nie rezerwujemy wcześniej. Liczę na to, że apartament dla 2 osób się znajdzie...Chociaż dojeżdżamy na miejsce dopiero koło 15. Aczkolwiek muszę przyznać, że jestem absolutnie przerażona i dopóki nie położę się na łóżku w kwaterze, będę przeżywać męczarnie ze stresu :D Na szczęście kompan podróży ma dużo bardziej wyluzowane podejście, więc może jakoś to będzie ;) Zawsze można jeszcze podjechać do Tribunj czy do Srimy...no zobaczymy :)
proskorpio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) proskorpio » 14.08.2011 10:13

Byliśmy w zeszłym roku w Vodicach na początku lipca i szukaliśmy pokoju.Jest nas 3ka ,pokręciliśmy się trochę po mieście w poszukiwaniu jakiejś mapki ,ale nie znaleźliśmy ,więc stajemy przed reklamą z pokojami (sobe) i za 30 euro się dogadałem, więc myślę że po 15 sierpnia bez problemu znajdziesz.Mam przekonanie że prędzej znajdę kwaterę w sezonie w Chorwacji niż nad Bałtykiem.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 14.08.2011 11:05

To ja dla odmiany napiszę trochę mniej optymistycznie. Wczoraj wróciłem z Promajny. Znalezienie kwatery graniczyło z cudem, pracownicy obu agencji turystycznych rozkładali ręce mowiąc: "sorry, promajna is full" :) Miałem zarezerwowaną kwaterę przez Internet na 1szy tydzień pobytu i na drugi musiałem coś znaleźć, co zajęło mi pól dnia (i wyladowałem finalnie obok - w Bratus). Owszem, w Baska Voda było kilku "staczy", ale tam nie chcieliśmy mieszkać, gdyż tłumy, hałas i zgiełk, to nie to, czego szukamy na wakacjach.

Nawiasem, z rozmów z Chorwatami wynikało, że 2011 to najbardziej "hot season" od lat. Czasem miałem nawet wrażenie, że troszkę się tubycom "w dupskach poprzewracało", bo o targowaniu nie chcieli słyszeć, nie mówiąc o pomocy w szukaniu kwatery u swoich znajomych itd. Nie chcieli też wynajmować na niepełny tydzień, 4 czy 5 dni, kręcili nosami podnosili wtedy ceny albo mówili "do widzenia".

Tak czy siak wakacje bardzo udane, być może popełnię większą relację za jakiś czas.
marcinskc
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinskc » 14.08.2011 13:00

sneer napisał(a):To ja dla odmiany napiszę trochę mniej optymistycznie. Wczoraj wróciłem z Promajny. Znalezienie kwatery graniczyło z cudem, pracownicy obu agencji turystycznych rozkładali ręce mowiąc: "sorry, promajna is full" :) Miałem zarezerwowaną kwaterę przez Internet na 1szy tydzień pobytu i na drugi musiałem coś znaleźć, co zajęło mi pól dnia (i wyladowałem finalnie obok - w Bratus). Owszem, w Baska Voda było kilku "staczy", ale tam nie chcieliśmy mieszkać, gdyż tłumy, hałas i zgiełk, to nie to, czego szukamy na wakacjach.

Nawiasem, z rozmów z Chorwatami wynikało, że 2011 to najbardziej "hot season" od lat. Czasem miałem nawet wrażenie, że troszkę się tubycom "w dupskach poprzewracało", bo o targowaniu nie chcieli słyszeć, nie mówiąc o pomocy w szukaniu kwatery u swoich znajomych itd. Nie chcieli też wynajmować na niepełny tydzień, 4 czy 5 dni, kręcili nosami podnosili wtedy ceny albo mówili "do widzenia".

Tak czy siak wakacje bardzo udane, być może popełnię większą relację za jakiś czas.

To nie wiem jak szukałeś apartamentu. Ja byłem w Promajnie podczas tegorocznego pobytu kilka razy i zawsze stali ludzie z karteczkami i nie było problemu ze znalezieniem lokum. Co chwila ktoś nas zaczepiał i oferował kwaterę. Na potwierdzen ie tego w zeszłym tygodniu do Promajny wyjechał mojej koleżanki szef i dzwonil do niej i mówił, że nie bylo zadnego problemu ze znalezieniem miejsca.
ja byłem w Baśka Voda, miejsc wolnych od groma, jak nam coś nie pasowało to wlasciciele dzwonili do swoich sąsiadów czy znajomych i pokazywali nam inne apartamenty. Bardzo uprzejmi i bardzo pomocni. A i z targowaniem też się nie zgodze, wszedzie nam opuszczali na apartamencie (wynegocjowałem apartament dla 6 osób na 8 nocy po 90 euro za dzień a na początku byla mowa o 120 euro), a jak kupowaliśmy owoce od jedenj soby to sama robiła nam zniżki i dawała zawsze coś gratis.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 14.08.2011 13:55

marcinskc napisał(a):To nie wiem jak szukałeś apartamentu.

Cóż, być może poruszamy się w jakichś alternatywnych rzeczywistościach albo byłem w jakiejś innej miejscowości :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone