Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pralf1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pralf1 » 19.07.2011 14:32

JackDaniels;) napisał(a):9 lipca Primosten Apartamentów jak nasrał ja znalazłem dwa cztero osobowe w jednym domu full wypas około 70 merowe w zajebistym miejscu z widokiem na morze jeden za 65 euro drugi 70 euro :P zajeło to nam 10 minut

Fajnie jak byś zmienił słownictwo...... wieś wita wieś tańczy....
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 19.07.2011 14:43

Rafał K napisał(a):Jotem - w tym roku 6 raz stuknął w Cro i 6 raz w ciemno. Nigdy nie szukałem kwatery dłużej niż 20 minut, (a dwa razy szukałem w Breli na Podracu). Dlatego dla mnie nie ma innej opcji.

Kiedy szukać (pod kątem ewentualnych "przewag w negocjacjach") to - z mojego doświadczenia - nie ma większego znaczenia. No chyba, że jaką ciemną nocą nadjedziesz :wink:

Pzdr

No OK.
Jednak zakładając najczarniejszy ze scenariuszy.... nie znajdujemy nic - bo albo za dwa dni jest wolne, albo za mało łóżek, albo warunki urągające cywilizowanemu człowiekowi, albo 3km od morza... jest jakieś wyjście awaryjne, które zakładałeś? Typu: jak nie znajdę nic do godziny X, to wtedy...co? nocleg w samochodzie i z rana zmiana miejsca i poszukiwania od nowa? Poszukiwania hotelu? na jedną noc?

Przypuszczam, że moje obawy mogą być irracjonalnie zabawne dla kogoś kto od zawsze w ciemno jeździ, no ale... mam je :oops:

PS planujemy być w miejscu pobytu kiedyś z rana raczej, no powiedzmy do 12tej.
ewela9021
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewela9021 » 21.07.2011 15:07

w tym roku byliśmy jak zwykle w ciemno na wyspie KRK.po przejechaniu mostu na pierwszym parkingu dopadło nas 2 starszych panów,jeden ciągnął mnie w jedną stronę,drugi w drugą i proponowali mi kwatery ,za 5 osób chcieli 40 euro w Malińskiej,a drugi tyle samo w Punacie.Ale ja chciałam do Baśki ,a tam już nie była taka prosta sprawa.Trzeba było skorzystać z pomocy agencij,ale się udało.55 euro dla 5 osób.pozdrawiam
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 21.07.2011 18:40

jotem napisał(a):...jest jakieś wyjście awaryjne, które zakładałeś? Typu: jak nie znajdę nic do godziny X, to wtedy...co? nocleg w samochodzie i z rana zmiana miejsca i poszukiwania od nowa? Poszukiwania hotelu? na jedną noc?

Jotem, jako stary neurotyk ja Cię doskonale rozumię :D

Taki problem, jak w cytacie, może pojawić się wtedy, gdybyś zamyśliła sobie w szczycie sezonu bardzo konkretną miejscówkę w okolicy, gdzie kwater jest naprawdę mało (mam na myśli np. powołane już Podrace, czy Metajne na Pagu), ale i to dla jednej rodziny to trudno mi sobie wyobrazić, żeby czegoś nie znaleźć.

Nie ma jeden gospodarz, ma drugi - z rodziny czy sąsiedztwa. Oni takie sprawy (co kto ma i jak to jest obłożenie) doskonale czają i sobie pomagają. Jest telefon i zaraz ktoś przyjeżdża.

A ostatecznie... to zawsze można podjechać gdzieś dalej :wink: Nie no, z kwaterą to luz - stary neurotyk Ci to mówi 8)

Pzdr
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 21.07.2011 18:49

Witam

Wybieram się do cro w ostatni weekend sierpnia w ciemno. Jak myślicie czy lepiej być na miejscu w sobotę 27 sierpnia czy w niedzielę 28 sierpnia żeby znaleść spokojnie kwaterę zakładam, że w okolice makarskiej ?

Gaceq
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.07.2011 19:12

jotem napisał(a):Jednak zakładając najczarniejszy ze scenariuszy.... nie znajdujemy nic - bo albo za dwa dni jest wolne, albo za mało łóżek, albo warunki urągające cywilizowanemu człowiekowi, albo 3km od morza... jest jakieś wyjście awaryjne, które zakładałeś? Typu: jak nie znajdę nic do godziny X, to wtedy...co? nocleg w samochodzie i z rana zmiana miejsca i poszukiwania od nowa? Poszukiwania hotelu? na jedną noc?

Przypuszczam, że moje obawy mogą być irracjonalnie zabawne dla kogoś kto od zawsze w ciemno jeździ, no ale... mam je :oops: [i]

Teoretycznie mogą nam się przydarzyć o wiele gorsze sytuacji niż nieznalezienie noclegu... Awaria samochodu, wypadek (tfu, tfu...), choroba... Wszystkie one są o wiele bardziej prawdopodobne - ale czy tym się przejmujesz jadąc na wakacje? Gdybyśmy zawsze brali pod uwagę najbardziej pesymistyczny wariant, to najlepiej żebyśmy w ogóle z domu nie wychodzili :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2011 14:53

pralf1 napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):9 lipca Primosten Apartamentów jak nasrał ja znalazłem dwa cztero osobowe w jednym domu full wypas około 70 merowe w zajebistym miejscu z widokiem na morze jeden za 65 euro drugi 70 euro :P zajeło to nam 10 minut

Fajnie jak byś zmienił słownictwo...... wieś wita wieś tańczy....

wieś śpiewa :lol:
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 23.07.2011 21:33

orientuję się ktoś może czy jadąc w ciemno do HR w ciągu tygodnia równie łatwo znalezc kwaterkę co w sobotę ? 8)
pierwszy raz planuję pojechać w ciągu tygodnia i nie wiem czy to dobry pomysł ....
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 24.07.2011 13:40

cyjzar napisał(a):orientuję się ktoś może czy jadąc w ciemno do HR w ciągu tygodnia równie łatwo znalezc kwaterkę co w sobotę ? 8)
pierwszy raz planuję pojechać w ciągu tygodnia i nie wiem czy to dobry pomysł ....

Czyli co w sobotę najłatwiej ??
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 24.07.2011 22:49

gaceq napisał(a):
cyjzar napisał(a):orientuję się ktoś może czy jadąc w ciemno do HR w ciągu tygodnia równie łatwo znalezc kwaterkę co w sobotę ? 8)

Czyli co w sobotę najłatwiej ??

tak przynajmniej mi się wydawało, bo nigdy nie miałem problemu ! a jak w ciagu tygodnia ? nie wiem i proszę o podpowiedz 8)
gabi33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabi33 » 25.07.2011 16:58

Może faktycznie pojedziemy w ciemno:0Ale jadę z dziećmi i nie mam pewności czy coś znajdziemy 27.08.11-03.09.11 jedziemy pierwszy raz i dlatego troche mam obawy 8O
adrian132
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrian132 » 25.07.2011 17:57

Jadę tzn. jedziemy w 4 dorosłe osoby i jedno dziecko w sobotę 30.07 z okolic Szczecin do Primostenu ( w ciemno ). Jedziemy do HR pierwszy raz. Mam nadziej że jakiś w miarę normalny bez wodotrysków apartament przez jeden dzionek znajdziemy do 60 eur. Jak nie w Primostenu to w okolicach . Taki nam sponton wpadł do głowy, i żeby taki był do końca :)
Janek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janek » 26.07.2011 20:45

gabi33 napisał(a):Może faktycznie pojedziemy w ciemno:0Ale jadę z dziećmi i nie mam pewności czy coś znajdziemy 27.08.11-03.09.11 jedziemy pierwszy raz i dlatego troche mam obawy 8O

Bez obaw. Jedziecie praktycznie po "wysokim sezonie", Niemcy i Włosi będą już w drodze do domu. W tym okresie 40 EUR za 4-osobowy apartament w niezłej lokalizacji to średnia cena.
gabi33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabi33 » 27.07.2011 11:08

Dzięki Janek :D Podniosłeś mnie na duchu:):) :lol: No to tylko cel i trasa hihihi i wczasować się............ :lol:
slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 27.07.2011 14:32

Gabi33 ,tak jak mowi Janek spokojnie cos fajnego znajdziecie za te pieniazki, nawet teraz, czyli w szczycie sezonu w najbardziej obleganych miejscowosciach typu Makarska, etc mozna znalezc cos w poblizu tej ceny(50 E- cena z ostatniej Niedzieli), tylko w tym wypadku nie ma co liczyc na atrakcyjna lokalizacje,bo wszystko co najlepsze juz dawno wziete. Ale na przelomie sierpnia i wrzesnia za 40 Euro mozecie znalezc cos naprawde ciekawego w fajnej lokalizacji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone