Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jankos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankos » 11.07.2011 19:00

Witam jestem tu nowy prosze o podpowiedz. mam zamiar jechac do HR w pierwszym tyg sierpnia 2+1 czy znajde wolne miejsca (z tego co czytałem na forum to jakoś to bedzie) moje główne pytanie ile mniej więcej bede musiał zapłacić za pokój wzglednie apartament. Wiem ze odpowiedz moze nie byc dokladna bo nie wiem czego chce ale chodzi mi o rzad wielkosci 30 40 60 100e. Chciałem zaznaczyc ze jade pierwszy raz i nie bardzo sie orietuje a chce jechac w ciemno
dropsec
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dropsec » 12.07.2011 19:18

Witam,

Jedziemy w ciemno z żonką do ROVINJ na istrię, czy w terminie 5-17 sierpień, sądzicie że znajdziemy coś w ciemno (z internetem) ? Trochę się boimy, bo przeglądając już teraz on-line, prawie nic nie ma wolnego!
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 12.07.2011 19:40

TYlko że ile jest ofert w necie a ile się nie ogłasza?
Na pewno coś znajdziecie, nie wiem czy z netem, ale podejrzewam, że jakieś wi-fi się na mieście znajdzie.
Pozdrawiam :)
dropsec
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dropsec » 12.07.2011 22:01

No wlasnie tez na to licze ze jednak nie wszyscy sie oglaszaja, jednak juz kiedys mialem przygode w glupim szczyrku gdzie nie zarezerwowalem, przyjechalem i nic nie znalazlem, wszystko zajete. Dlatego mam pewne obawy.
Karolex
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolex » 15.07.2011 13:53

Wybieram się do Cro 4 osobową rodzina w terminie od 6 do 13/14 sierpnia, na wyspę Ciovo. Czy w tym terminie będzie ciężko o znalezienie apartamentu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2011 22:24

9 lipca Primosten Apartamentów znalazłem dwa cztero osobowe w jednym domu full wypas około 70 merowe w zajebistym miejscu z widokiem na morze jeden za 65 euro drugi 70 euro :P zajeło to nam 10 minut
Ostatnio edytowano 02.01.2014 19:45 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
coolmilka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolmilka » 17.07.2011 16:27

Wybieramy się w 4 osoby 23.07 do Novalij na Pag. Niestety nie mamy kwatery, myślicie, że uda nam się coś znaleść na miejscu??

Pozdr.
Kamil
proskorpio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) proskorpio » 17.07.2011 19:57

Czy w Makarskiej znajdę pokój w cenie 30euro od 19 sierpnia.
Piotr32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr32 » 17.07.2011 21:33

Planuję pierwszy raz wyjazd do Murter, pobyt od 20.08. Jedziemy w trójkę, mama, tata i córka 5 lat.
Czytając forum, wielu poleca wyjazd w ciemno. Znajomi, którzy byli kilka razy na wyspie Kornat, twierdzą że, nie ma tam staczy-naganiaczy. Kwatery można znaleźć tylko przez informację-biuro w Murter. Podobno właściciele fajnych apartamentów nie wynajmują bez polecenia biura.
Ile w tym prawdy? Proszę o odpowiedz na moje pytanie.

Może ma ktoś namiary na apartamenty w tym mieście?
Szukam kwatery do 50 EUR.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.07.2011 21:58

Piotr32 napisał(a): Znajomi, którzy byli kilka razy na wyspie Kornat, twierdzą że, nie ma tam staczy-naganiaczy.

Wyspa Kornat jest największą wyspą w archipelagu Kornati i jest to Park Narodowy.
Czy na pewno na tej wyspie byli :?:
Na Kornatach istnieje tylko tzw. robinsonada w domkach rybackich :idea:
Piotr32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr32 » 18.07.2011 09:25

Janusz Bajcer napisał(a):
Piotr32 napisał(a): Znajomi, którzy byli kilka razy na wyspie Kornat, twierdzą że, nie ma tam staczy-naganiaczy.

Wyspa Kornat jest największą wyspą w archipelagu Kornati i jest to Park Narodowy.
Czy na pewno na tej wyspie byli :?:
Na Kornatach istnieje tylko tzw. robinsonada w domkach rybackich :idea:

Masz rację Januszu. Mój Błąd. :oops:
Poprawiam moje pytanie zawężając do miejscowości Murter.
kuba74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba74 » 18.07.2011 15:49

Damian82 napisał(a):Witam wszystkich :)

Za 3 tygodnie wybieram się ze znajomymi (w sumie 10 os.) do Makarskiej, bądź w jej okolice. Stąd moje pytanie:

Czy jadąc "w ciemno" znajdę w rejonie nocleg dla 10 os. Pytam konkretnie o kwaterę prywatną, czyli wynajęcie przykładowo całego poziomu (piętra)?

Czy lepiej szukać na internecie?

Dajcie znać, please :)

Pozdrawiam

Witam. Wróciłem właśnie z miejscowości Baśka Voda. Kwatera 3+1,znaleziona na miejscu za 60E.Zajęło mi to ok.45min.-oglądanie innych ofert.Jechałem przez Makarską i przy drodze nie brakuje ludzi z ofertami apartamentów.
Pyra_Krak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pyra_Krak » 18.07.2011 21:36

jestesmy w msc. Poljica, dwa duże pokoje ( bez klimy ) + kuchnia + łazienka = 40 euro, znalezione "w ciemno" od właściciela stoającego na parkingu
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 19.07.2011 12:16

A ja nie zapytam czy znajdę kwaterę w ciemno..;) bo zakładam, że tu nie ma wróżki na etacie :P

Zapytam inaczej (pytanie do wyjadaczy w temacie wyjazdów w ciemno!) jaką strategię obrać w wypadku jazdy w ciemno - kiedy najlepiej szukać i kiedy są największe szanse (statystycznie) na jakieś atrakcyjne cenowo i lokalowo miejscówki - sobota z rana? niedziela z rana czy może po weekendzie w poniedziałek??? a może piątek?

Nie trzymają mnie raczej jakies sztywne daty urlopowe, więc mogę być elastyczna w podanym zakresie.
Jakieś inne porady? Metodę na sąsiada znam, jednak do tej pory dwa moje pobyty w Cro były rezerwowane wcześniej, więc praktycznych doświadczeń w kwestii poszukiwań na miejscu nie mam.
Chodzi o wyjazd pod koniec sierpnia - w okolicach 20 sierpnia.

Decyzja o kierunku wyjazdu zapadła kilka dni temu, poszukiwania w necie na razie nie przyniosły spodziewanych efektów, jedna miejscówka mi się podoba ale.... jest sporo nieścisłości graniczących z oszustwem, dopóki ich na 100% nie wyjaśnię, nie zaryzykuję wpłaty zaliczki - 100-200 euro piechotą nie chodzi....! Stąd pomysł, aby się wypiąć na rezerwację przed wyjazdem i jechać na żywioł - choć...przyznam, że wątpliwości i s...czka jest :roll:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 19.07.2011 13:05

Jotem - w tym roku 6 raz stuknął w Cro i 6 raz w ciemno. Nigdy nie szukałem kwatery dłużej niż 20 minut, (a dwa razy szukałem w Breli na Podracu). Dlatego dla mnie nie ma innej opcji.

Kiedy szukać (pod kątem ewentualnych "przewag w negocjacjach") to - z mojego doświadczenia - nie ma większego znaczenia. No chyba, że jaką ciemną nocą nadjedziesz :wink:

Pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone