Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 27.05.2011 21:58

Peljesac - Orebic jest bardzo popularny na tym forum, i bardzo chodzi mi po głowie. Niestety w tym roku odpada opcja "zaplanowanych wakacji" pozostaje niepewny wyjazd w ciemno i to w szczycie (połowa lipca) stąd pytanie do bywalców (a jest ich na cropli sporo) jak wygląda sytuacja w tych rejonach oczywiście pod katem kwater.(połowa lipca !!)
Wiem że sporo zostało w tym temacie powiedziane i generalnie nie ma problemu ale Peljesac i Hvar są jakoś pomijane. Może ktoś w lipcu przechadzał się po Orebicu i zauważył sporo wolnych kwater a może ktoś baaaaardzo długo szukał.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 28.05.2011 18:09

Znam Orebic sierpniowy wiec tez w glownym sezonie. Bylismy juz 5 razy,z czego 3 w ciemno. Nie bylo zadnego problemu ze znalezieniem noclegu.

W zeszlym roku bylismy wczesnie rano i zaczelismy urlop od kawiarni w porcie. W ciagu 0,5 godz. zaczepily nas 3 osoby z pytaniem,czy szukamy apartamentu.

W razie czego,przy glownej ulicy jest agencja turystyczna (po lewej stronie).
Tam zawsze cos znajda.

Pozdrawiam i powodzenia!
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 28.05.2011 22:35

Basiulinek bardzo dziękuje za odpowiedź , widzę że Orebic znasz b. dobrze 5x 8O niezwykle rzadko się zdarza w jednej miejscowości, nie wiem w jakich innych miejscach bywałaś ale interesuje mnie czy Orebic to może coś a la Supetar na Brac-iu ? tutaj na pewno koleżanka Ines by pomogła.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 28.05.2011 22:42

Wiesz,stary_jac,my tacy wierni jestesmy... Jak juz sie zakochamy,to koniec :wink:

Nie moge porownac Orebica do Supetaru,bo nie bylam na Bracu.Za to na Hvarze ladnych pare razy.

Napisz dokladnie o co chodzi.Czy o "centrum zycia nocnego",czy o plaze itp.
Wtedy bede mogla cos powiedziec :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.05.2011 06:05

Zdecydowanie NIE.

Supetar jest całkowicie inny. Bardziej mu do fast foodu, dosłownie i w przenośni, niz do spokojnej tawerny, jeżeli tak można to ująć.
Orebic rządzi.
wojcieszek20
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojcieszek20 » 10.06.2011 15:16

Witam mam pytanie chyba identyczne jak wszyscy,ale myślę że pomożecie:)
Otóż wybieramy się w 8-12 osób wiek22-25lat w rejony Makarskiej.
Zaczynamy Nasze wakacje od 24.07 na około tydzień! czyli jak to wszyscy piszą w szczycie sezonu.
Interesuje mnie czy będzie duży problem ze znalezieniem jakiegoś dużego apartamentu dla tak licznej grupy??
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 10.06.2011 16:34

wojcieszek20 napisał(a):Witam mam pytanie chyba identyczne jak wszyscy,ale myślę że pomożecie:)
Otóż wybieramy się w 8-12 osób wiek22-25lat w rejony Makarskiej.
Zaczynamy Nasze wakacje od 24.07 na około tydzień! czyli jak to wszyscy piszą w szczycie sezonu.
Interesuje mnie czy będzie duży problem ze znalezieniem jakiegoś dużego apartamentu dla tak licznej grupy??

No może jednego apartamentu nie znajdziecie dla tak licznej "grupy". Nie powinno być natomiast problemu ze znalezieniem kilku apartamentów 2-3 osobowych, oddalonych od siebie co najwyżej 20 - 100m !! Proponuję szukać w mniejszych miejscowościach (PODACA, DVERNIK- GRADAC) bardziej na południe od Makarskiej.
Pozdrawiam
wojcieszek20
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojcieszek20 » 10.06.2011 16:57

Czyli w tych wiekszych miasteczkach jak Podgora , Tucepi, bądz Baska Voda nie ma co szukac w tym okresie??
Chcielibysmy wlasnie w wiekszych miasteczkach poniewaz tam chyba wiecej rozrywki!! przynajmniej tak nam sie wydaje:)
Ale oczywiscie mozemy sie mylic, w końcu jedziemy 1 raz w te rejony!!
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.06.2011 17:09

Nikt nie twierdzi, że w większych miejscowościach nie ma co szukać. Po prostu nie ma tak dużych apartamentów, nigdzie, ani w małych ani w dużych miejscowościach. Jeśl Wam tak zależy, żeby być blisko siebie to zabierzcie namioty i jedźcie na camping.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2011 17:27

greenrs napisał(a):Nikt nie twierdzi, że w większych miejscowościach nie ma co szukać. Po prostu nie ma tak dużych apartamentów, nigdzie, ani w małych ani w dużych miejscowościach. Jeśl Wam tak zależy, żeby być blisko siebie to zabierzcie namioty i jedźcie na camping.

jAK NAMIOTY TO I PRZESŁANKA JEST DO NADUŻYWANIA GOŚCINNOŚCI TURYSTYCZNEJ CZYLI CO TU UKRYWAĆ "CHLANIA GORZAŁY I DARCIA SIĘ WNIEBOGŁOSY :wink: ". POZDRAWIAM I ODRADZAM NAMIOTY.
wojcieszek20
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojcieszek20 » 10.06.2011 17:31

Namioty odpadają, mysle ze troszkę cieprliwosci i znajdziemy jakies apartamenty blisko siebie!!przynajmniej mamy taką nadzieję!:)
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 12.06.2011 12:42

To że w ciemno o pewne :D ale mam pytanie: w miejscowości Crikvenica będę rano ok. 9 i pewnie coś znajde.Dla spokojności duszy chciałbym znać adresy biur turystycznych gdzie w razie "W" moge dostać adres apartmanu. Jest gdzieś wykaz takich biur albo może znacie adresy to bardzo proszę o namiary.
yaro111
Globtroter
Mam ProŚbĘ

Nieprzeczytany postnapisał(a) yaro111 » 15.06.2011 17:43

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW , JAK wygląda sytuacja od 20.08. jeśli chodzi o kwatery czy jechać w ciemno czy rezerwować , jadę z rodzinką pierwszy raz i w okolice splitu , dajcie mi jakiąs ciekawą poradę
Użytkownik usunięty
Re: Mam ProŚbĘ

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2011 19:08

yaro111 napisał(a):WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW , JAK wygląda sytuacja od 20.08. jeśli chodzi o kwatery czy jechać w ciemno czy rezerwować , jadę z rodzinką pierwszy raz i w okolice splitu , dajcie mi jakiąs ciekawą poradę

Oczywiście, że w ciemno. Niemcy już pojechali do domu, zwolnili połowę kwater... Miejsc do wyboru i koloru, bez ryzyka kupowania "kota w worku".
wojcieszek20
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojcieszek20 » 15.06.2011 20:01

Pewnie że w ciemno!!! My jedziemy pod koniec lipca w 8 osob conajmniej i nie boimy sie wogole ze nic nie znajdziemy, wiec w drugiej połowie sierpnia nie powinno byc najmniejszego problemu!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone