Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 10.05.2011 19:07

witam my w 2008 roku byliśmy pierwszy raz w Cro(Baśka na KRK) w ciemno.Był to wrzesień,Pojechaliśmy do pierwszej napotkanej agencji turystycznej i bez problemów dostaliśmy apartament na 6 osób.wiec polecam jechać w ciemno.W tym roku wracamy na Krk bo te pierwsze wakacje w Cro były najlepsze :D też jedziemy w ciemno :lol: pozdro
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 10.05.2011 21:29

A ja cały czas myślę czy znowu KRK czy poszukać szczęścia w innym miejscu :wink:
bondzo001
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bondzo001 » 12.05.2011 23:36

witam jako nowicjusz na forum.

chce jechac na poczatku lipca w okolice tribuj,sibernik.(zona chce)
czy lepiej okolice trogir,seget,split.(ja chce :D )
gdzie lepiej i czy w ciemno jechac? czy cos zarezerwowac?
dlaczego jest od soboty do soboty,czy inne dni tez mozna przyjechac, i da rade znalezc apartamet. dla 3-4 osob?
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 13.05.2011 06:32

radkowski dawaj na KRK :D najlepiej we wrzesniu :D to piweczko wypijemy :D pozdro
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 13.05.2011 06:33

przepraszam za błąd w niku :D
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 13.05.2011 07:09

bondzo...........jedziesz na początku sezonu więc miejsce znajdziesz a rezerwować teraz?? trochę późno zaletą " w ciemno " jest to że wybierasz miejsce i apartament tam gdzie Ci się podoba , w okolicy Szibenika jest dużo miejscowości a jak żonie się nie spodoba to można jechać w stronę Trogiru , na forum dużo informacji na ten temat , weź mapę i wpisuj miejscowości - potem decyzja- gdzie , zawsze na miejscu można zadecydować inaczej , od soboty do soboty ...tak wszystkim ( teoretycznie) najwygodniej - żeby zawsze był " komplet" ważne żeby szukać przed południem -- taka opinia większości .....powodzenia .....forum "kopalnia wiedzy" na temat CRO
gulo76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gulo76 » 13.05.2011 11:45

hej, wybieramy się na przełomie lipca i sierpnia do HR, a konkretnie kierunek Gradac, na stronach internetowych ceny za apartament 2-osobowy kszatłutuja się na poziomie 30-40 Euro. Chciałam zapytać bardziej doświadczonych czy te ceny są realne czy raczej na miejscu będzie drożej, no i czy ktoś był w Gradac? czy nie będzie tam problemu ze znalezieniem noclegu?
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 13.05.2011 21:26

anubis2423 napisał(a):przepraszam za błąd w niku :D

Ja tam się nie gniewam :wink:
Piwko stawiam :)
karolekkk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolekkk » 16.05.2011 11:39

no ja też jadę w ciemno na początku września, po raz pierwszy :) myślę jeszcze nad miejscem jak wymyslę gdzie to zacznę planowanie trasy itp :) żeby tylko dojechać, a potem to już jakoś będzie :D
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 16.05.2011 12:31

gulo76 napisał(a):hej, wybieramy się na przełomie lipca i sierpnia do HR, a konkretnie kierunek Gradac, na stronach internetowych ceny za apartament 2-osobowy kszatłutuja się na poziomie 30-40 Euro. Chciałam zapytać bardziej doświadczonych czy te ceny są realne czy raczej na miejscu będzie drożej, no i czy ktoś był w Gradac? czy nie będzie tam problemu ze znalezieniem noclegu?

Od 2008r. jeździmy do Gradac i zawsze w ciemno. W ubiegłym roku byliśmy od 11.07.( dwa tygodnie ). Bez problemu znaleźliśmy spoko apartament - duża kuchnia, łazienka, sypialnia i duży taras z widokiem na morze za 30 euro za 2 osoby. Moja rada - nie należy brać pokoi w pierwszej linii od drogi przebiegającej przez Gradac tylko szukać trochę dalej. Aha do plaży przy hotelach mieliśmy może 5 minut spacerkiem, do plaży południowej oczywiście dalej, ale co to za problem żeby przejść 15 min. spacerkiem na inną plażę ( my chodziliśmy właśnie na południową, bo tej obok hoteli nie lubimy ). Pozdrawiam.
gulo76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gulo76 » 17.05.2011 12:19

dzięki porto za odpowiedź, rozwiałeś trochę nasze wątpliwości.
My w zeszłym roku byliśmy w BAśka Voda i też nie mieszkaliśmy w pierwszej, ani nawet w drugiej linii brzegowej, mieliśmy jakieś 300-400 metrów do morza i nie była tragedii, wręcz przeciwnie miły spacerek.
W tym roku też planujemy nie szukać nad samym morzem tylko troszkę dalej, choć wiadomo, że życie zweryfikuje hehe:))
A może jeszcze masz jakieś rady dot. Gradac dla laików??? :)):))
Pozdrawiam
gosiulek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiulek » 18.05.2011 18:22

dumam i dumam ....... :roll:

w Chorwacji byliśmy 8 lat temu - w ciemno oczywiście ;)
na poczatku września więc problemów z noclegiem zero

teraz wybieramy się w samym szczycie sezonu ok. 30.07.-14.08. z dwójką dzieci (3 i 7 lat) ...... i mam obawy czy nie zastaniemy tam połowy turystów z pn Afryki :roll:
pirzonek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirzonek » 19.05.2011 20:33

a co sądzicie o miasteczku Bibenje? i Omis?
mamy propozycje za 2 pokoje z kuchnią i łazienką, 1 pokój mały tylko z lodówką i łazienką i większy pokój z kuchnią i łazienką (każde osobno w jednym pensjonacie - domu) za 120 euro razem
w szczycie sezonu od 16 do 30 lipca

jak pisałam wcześniej jedziemy ekipą 6 osób dorosłych i 3 dzieci
powiem Wam, że strasznie ciężko coś zarezerwować aby na całą naszą ekipę znaleźć
więc taka propozycja osobno ...

czy tam jest ładnie?
czy tam jest jakaś piaszczysta plaża?

żadne nasze biuro podróży nie ma w ofercie tak dużych apatamentów
a jak coś proponują to domki z 5 pokojami za dwa tygodnie cena w granicach 9000 zł ...

wypowiedzcie się cromanicy i znawcy :D
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 20.05.2011 07:35

pirzonek napisał(a):a co sądzicie o miasteczku Bibenje? i Omis?
mamy propozycje za 2 pokoje z kuchnią i łazienką, 1 pokój mały tylko z lodówką i łazienką i większy pokój z kuchnią i łazienką (każde osobno w jednym pensjonacie - domu) za 120 euro razem
w szczycie sezonu od 16 do 30 lipca

jak pisałam wcześniej jedziemy ekipą 6 osób dorosłych i 3 dzieci
powiem Wam, że strasznie ciężko coś zarezerwować aby na całą naszą ekipę znaleźć
więc taka propozycja osobno ...

Temat: wyjazd w ciemno, czy to możliwe? hm...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2011 07:36

pirzonek napisał(a):a co sądzicie o miasteczku Bibenje? i Omis?

Bibinje
Omis
Pomoc
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone