Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witold P.
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Witold P. » 10.08.2021 15:43

jurow napisał(a):Proszę powiedz czy jadąc na początku września będzie lepiej z kwaterami i ilością ludzi na plaży

Powinno być lepiej. Sierpień był zawsze zatłoczony. W tym roku wyjątkowo.
Maciety
Odkrywca

Postnapisał(a) Maciety » 10.08.2021 16:50

Witold P. napisał(a):
Maciety napisał(a):Podczas jednego ze spacerów w mojej miejscowości odwiedziłem dwa pola namiotowe. Jedno pole bardzo blisko morza, drugie jakieś 400 metrów. Na jednym i drugim po dwa namioty.... :!: To odnośnie spania nad morzem, w samochodzie, czy w garażu 8).
A to, że nikt nie stoi z tabliczką nie oznacza, że nie ma wolnych miejsc. Ktoś, kto tu pisze, że nie ma chodził? Pytał ? No właśnie.

Temat jest o apartamentach i kwaterach. Nigdy na chodniku nie stali z informacją o wolnych miejscach na kampie.

edit. Na kamping w ciemno chyba bym pojechał, ale nie do apartamentu? Biegać po całym miasteczku kilka godzin w tym upale i łapać co się da byle tyklo się rozpakować?
Byłem, widziałem, dziękuję.
W ciemno: kamping tak
kwatera nie

Piszę o tym , że lepiej wylądować na jedną noc na campie, niż na plaży 8), czy garażu. Mały namiot i śpiwory, czy też kocyk :D . Oczywiście , jak nic się nie znajdzie z tzw. kwater :wink:
A co do położenia apartamentów w dalszej odległości od morza. Jest ich całkiem sporo, kilkanaście km od nap przy trasie Gospic do Karlobagu. Velebit.
We wrześniu nie powinno być żadnych problemów z znalezieniem fajnej miejscówy w jeszcze fajniejszej cenie. :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2021 17:46

I w jeszcze lepszej lokalizacji. Okolice Karlobagu czy Senji to najgorszy pomysl, gorszy niz np Leba. Glownie z powodu wszechobecnego brudu i charakteru lokalesow. We wrzesniu mozna przebierac, wybierac z prostego powodu; dzieci musza wrocic do szkoly, i ich rodzice niestety tez.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 10.08.2021 21:45

igg napisał(a): odradzam wyjazd w ciemno od 25.07. do ostatniego weekendu sietpnia.

.... i tak było i jest od wieki, wieków. :?
PS.
Dawno na cro.pl nie zaglądałem. Miło, że forum jeszcze istnieje. :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2021 22:03

Woka, chlopie, juz sie normalne stesknil em za twoim fajno-pragmatycznym pisaniem. Nie bede ci wiecej slodzil, w sobote mogę cie jeszcze pozdrowic z twojego ukochanego Krku. O ile znajde czas bo mam tam konkretne sprawy do zalatwienia i malo czasu (bloto Cizici i wieczor w stolicy). Zatem pozdro juz z gory!!!
Witold P.
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Witold P. » 11.08.2021 16:11

Maciety napisał(a):Podczas jednego ze spacerów w mojej miejscowości odwiedziłem dwa pola namiotowe. Jedno pole bardzo blisko morza, drugie jakieś 400 metrów. Na jednym i drugim po dwa namioty.... :!: To odnośnie spania nad morzem, w samochodzie, czy w garażu 8).
A to, że nikt nie stoi z tabliczką nie oznacza, że nie ma wolnych miejsc. Ktoś, kto tu pisze, że nie ma chodził? Pytał ? No właśnie.

Jak planujesz pobyt w "murowańcu" to zabierasz ze sobą namiot dla rodziny? :roll:
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 11.08.2021 21:20

Marcin7778 napisał(a):Dzisiaj, okolice Zadaru, 1,5h szukania i jest apartament dla 4 osób, 300 m od plaży, na wyposażeniu min zmywarka i ekspres, za 70 e noc na tydzień. Więc ci co piszą że nie ma, że jak jest to w garażu za 200 e albo koczowanie na plaży to pewnie nigdy na Chorwacji nie byli i piszą bzdury siedząc we Władysławowie albo w Mielnie.

Czasami się uda i bierze się to co jest albo to czego nikt nie chciał wziąć. 300 m od morza to żadna rewelacja. Sukces to wtedy jak się ma 20m - 40 m do morza i to jeszcze z widokiem na wodę. Dobry rydz jak nic. No ale jeśli komuś to odpowiada no to jego sprawa.
W myśl powiedzenia.
My młodzi, My młodzi nam duża odległość od plaży i wódka nie zaszkodzi. :papa:
Marcin7778
Plażowicz

Postnapisał(a) Marcin7778 » 11.08.2021 21:55

8 sierpnia trudno o apartamet 20 m od morza jadąc w ciemno, ale da się coś znaleźć sensownego, a nie tak jak tu pisali że albo garaż albo spanie na plaży.
naszastruga
Croentuzjasta

Postnapisał(a) naszastruga » 11.08.2021 22:35

Sensownego?

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 12.08.2021 08:44

Wniosek nasuwa się sam. W przyszłym roku ceny wzrosną. Jest popyt nie ma podaży. Trzeba działać jak Niemcy szukać innego kierunku turystyki. Tym bardziej, że spędzanie urlopu w okupowanych miejscowościach mi się nie marzy. Są inne ciekawe państwa czy regiony w Polsce.
arabus
Plażowicz

Postnapisał(a) arabus » 12.08.2021 15:55

Witajcie.
Wczoraj, zupełnie spontanicznie postanowiłem z Żoną i 2.5 letnim Maleństwem pojechać do HR.
Mieliśmy odpuścić wyjazd w tym roku całkowicie, ale że ostatnie kilka miesięcy dało nam niezły wycisk, decyzja zapadła.
To już mój dwudziesty któryś wyjazd i prawie zawsze jechałem w ciemno.
Od rana czytam i przeglądam różne fora/artykuły i trochę mina mi zrzedła.
Serio w tym roku jest taki problem z kwaterami?
W zeszłym roku, w drugiej połowie sierpnia bez problemu znalazłem w Makarskiej apartament 3 pokojowy dla 5 dorosłych i dziecka i to przy morzu.
Sam nie wiem teraz co robić...
Myślałem, że ta cała "pandemia" wystraszy ludzi, a tu widzę, że jest wprost przeciwnie.
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 12.08.2021 16:25

arabus napisał(a):W zeszłym roku, w drugiej połowie sierpnia bez problemu znalazłem w Makarskiej apartament 3 pokojowy dla 5 dorosłych i dziecka i to przy morzu.
Sam nie wiem teraz co robić...
Myślałem, że ta cała "pandemia" wystraszy ludzi, a tu widzę, że jest wprost przeciwnie.

W zeszłym roku odwołano mnóstwo rezerwacji. Wiadomo dlaczego. Większość z nich przebookowano na ten rok. Doszło do tego ci co jeżdżą zawsze oraz ci co zmienili kierunek przez obostrzenia.
Rok temu było zdecydowanie mniej ludzi. I dużo większy wybór apartamentów na np. bookingu.
mirus_1969
Globtroter

Postnapisał(a) mirus_1969 » 12.08.2021 16:27

Cześć.
Własne dziś przejeżdżałem przez Makarską i nie było ludzi z karteczkami apartmani ;-(,obłożenie jak w 2019,byłem też w zeszłym roku i jest co najmniej
2x więcej ludzi .Wzrosła liczebność Polaków ,Bośniaków i Chorwatów.Ciężko będzie coś znaleźć ,ale próbować warto.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 12.08.2021 21:31

Użytkownik usunięty napisał(a):Woka, chlopie, juz sie normalne stesknilem.....

Co się dzieje ... użytkownik usunięty a pisze. 8O Jakieś cuda. ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.08.2021 23:45

woka napisał(a):
Użytkownik usunięty napisał(a):Woka, chlopie, juz sie normalne stesknilem.....

Co się dzieje ... użytkownik usunięty a pisze. 8O Jakieś cuda. ?

Cześć woka :papa:
Nie ma żadnych cudów, post został napisany przed samodzielnym skasowaniem konta użytkownika igg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 416
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies