Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 31.05.2021 11:19

Ja od lat jeżdżę nad Jadran i oprócz jednego razu, gdzie zabukowaliśmy lokum u kobiety w Tucepi, gdzie byliśmy rok wcześniej, zawsze znajdujemy apartmani w ciemno. Przed podróżą spędzam kilka chwil na apartmanija i bookingu i mniej więcej wiem w które rejony zakładanej miejscowości się udać. Zawsze też można skorzystać z informacji turystycznej na miejscu (w ten sposób znaleźliśmy apartament Giovanni w Mandre na Pagu - nówka nieśmigana, wybudowana rok wcześniej - jeszcze meble skręcali jak przyjechaliśmy). Wiem, że to istotne, dlatego dodam, że jeździmy albo na przełomie czerwca-lipca albo pod koniec sierpnia... W wysokim sezonie znalezienie fajnej kwatery może nastręczyć więcej trudności...
A co do wypełnienia EC to w ubiegłym roku wpisałem znaleziony apartament w Selce a i tak byliśmy w Crikvenicy. Uważam że nikt nie będzie na granicy robił sobie zachodu z dzwonieniem i potwierdzaniem, szczególnie gdy na przejście wjeżdża się w nocy...
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 31.05.2021 11:53

W 2009 r. podczas mojego pierwszego pobytu w Cro ludzi z transparentami "for rent" było multum. Naprawdę można było przebierać w ofertach. W 2019 już niekoniecznie (pisze o drugiej połowie lipca bo ja głównie tak jeżdżę) +, ludzi jak na lekarstwo. Chyba że im się nie chce siedzieć przy drodze bo i takie prawdopodobieństwo zachodzi. W tym roku swój apartament rezerwowałem w październiku. Nie wszystkie terminy były już dostępne. Pytałem w kilkunastu Apartamentach w okolicy i wiele miało już obłożone prawie max 2 miesiące.
Lawliet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lawliet » 31.05.2021 12:00

Obłożenie na ten rok może wynikać w głównej mierze z tego, że ludzie poprzekładali rezerwacje z ubiegłego.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 31.05.2021 12:51

sviva napisał(a):W 2009 r. podczas mojego pierwszego pobytu w Cro ludzi z transparentami "for rent" było multum. Naprawdę można było przebierać w ofertach. W 2019 już niekoniecznie (pisze o drugiej połowie lipca bo ja głównie tak jeżdżę) +, ludzi jak na lekarstwo. Chyba że im się nie chce siedzieć przy drodze bo i takie prawdopodobieństwo zachodzi. W tym roku swój apartament rezerwowałem w październiku. Nie wszystkie terminy były już dostępne. Pytałem w kilkunastu Apartamentach w okolicy i wiele miało już obłożone prawie max 2 miesiące.

To też efekt powszechnej dostępności do internetu. I dobrze. Można sprawdzić lokalizację, są strony www, portale społecznościowe, filmiki, zdjęcia, panoramy 360, opinie, ludzi coraz ciężej naciągnąć bule czym. To już nie czasy zamazanej fotki na stronie, kora nie chciała się otworzyć. Poza tym mało komu już się chce po iluś tam godzinach jazdy zwiedzać kolejne oferty w upale.
pepeq77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepeq77 » 05.07.2021 18:36

Generalnie teraz w Chorwacji są puchy. Masa wolnych kwater. Jestem od 03.07 w Omisiu. Miasto wyglada jakby był poczatek czerwca a nie lipcowy sezon. Jechalem dzisiaj rano do Splitu. Po domach widac że tarasy puste, kartki "free" powywieszane, kilka osob widzialem z kartkami. Ruchu na jadrance praktycznie nie ma. W Splicie to samo.
Można jechać w ciemno jak jeszcze można dojechać :) .
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 05.07.2021 18:46

Może to zależy od miejsca. Dla mnie Omis to taki trochę kurort "dla mas", średnio atrakcyjny na pobyt, zwłaszcza w czasie epidemii. Pamiętam na "starówce" tłum straszny się kłębił. Z ciekawości sprawdziliśmy kilka ustronnych miejsc na Korculi, o które pytaliśmy na wiosnę i wciąż mają pełne obłożenie i brak odwołań.
pepeq77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepeq77 » 05.07.2021 19:22

Stanici, Medici, Mimice - na tych plażach byłem w ciagu 2 dni. Puchy. Podejrzewam że w stronę Makarskiej jest podobnie. Niedługo sprawdzę.
Na Korcule nie jeździ sie w ciemno. To jest wątek o jeździe w ciemno jak ktoś lubi.
komaciek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 14.07.2021 22:21

W tym roku obłożenie apartamentów jest takie jak było 20 lat temu
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 15.07.2021 13:34

Witam, a jak tam sytuacja wygląda w Breli? Jest ktoś może tam i może napisać, czy dużo ogólnie osób i jak wygląda temat z wolnymi miejscami? Z góry dziekuję :)
chriso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chriso » 15.07.2021 19:44

komaciek napisał(a):W tym roku obłożenie apartamentów jest takie jak było 20 lat temu

tzn mozna jechac w ciemno?
bo jak patrze na kamerki na granicy to mam wrażenie, ze jest jak w sezonie przed pandemią
komaciek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 17.07.2021 18:34

chriso napisał(a):
komaciek napisał(a):W tym roku obłożenie apartamentów jest takie jak było 20 lat temu

bo jak patrze na kamerki na granicy to mam wrażenie, ze jest jak w sezonie przed pandemią

Spokojnie można jechać w ciemno. Co najmniej połowa apartamentów jest wolna. W hotelach obłożenie rzędu 30 procent. Na plażach głównie Chorwaci.
Maciety
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciety » 17.07.2021 19:32

I to jest bardzo dobra podpowiedź. :D Trzeba się pakować :papa:Edit. Nie jest tak różowo :D w Ribaricy pełne obłożenie, ale lokum znalezione :lol:
renata.sz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) renata.sz » 22.07.2021 17:36

Wybieramy się jutro w ciemno. Czy w Podstranie lub w okolicy znajdziemy wolny apartament?
Zbigniew74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbigniew74 » 22.07.2021 17:40

komaciek napisał(a):
chriso napisał(a):

Spokojnie można jechać w ciemno. Co najmniej połowa apartamentów jest wolna. W hotelach obłożenie rzędu 30 procent. Na plażach głównie Chorwaci.

Gdzie jesteś? W Primostenie na plaży tłok a wieczorem człowiek przy człowieku. Na plaży to głównie Polacy i Czesi
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 22.07.2021 17:47

bonovox75 napisał(a):Jak znam życie pewnie w sieci będą krążyły jakieś "fejkowe" adresy dla takich wyjazdów "w ciemno". Ludzie będą wpisywać hurtowo i potem okaże się, że pod dany adres jedzie 100 osób :-). Faktem jest, że kwater będzie sporo wolnych na te wakacje i stąd pokusa wielka, żeby wpisać jeden adres, a docelowy wybrać na miejscu. Z drugiej strony, kilka informacji przed wyjazdem trzeba jednak wypełnić na stronie zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link dla takiego wyjazdu "w ciemno".

Nic nie trzeba. Entercroatia nie jest obowiązkowy, a nawet zbędny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 411
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone