Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 05.01.2011 21:22

lukas-k napisał(a):Witam. Czy znacie jakiś fajny apartament bądź pokoje w jednym budynku dla 8 osób - 4 pary? Mamy zamiar jechać na początku lipca, jeżeli nic nie zarezerwujemy pewnego to w ciemno i tutaj pytanko: czy jest szansa aby na miejscu wyszukać pokoje/apartamenty aby wszyscy byli w 1 domu? Rejony Makarskiej i niekoniecznie wielkie miasta wypoczynkowe.

Nemira kolo Omis-iu poolecam,na 100% cos znajdziecie...
bartpajak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartpajak » 30.01.2011 14:44

Witam wszystkich!!
Pierwszy raz udzielam się na forum, jednak miłośnikiem Chorwacji jestem już 14 lat. Od chwili jak pojechałem tam pierwszy raz z rodzicami.Minęło sporo czasu a uczucie to tego zakątka świata się nie zmieniło a wręcz nabrało mocy.Pierwsze parę razy bylem w małej miejscowości Smokvica Krmpotska między Senji a Novi Vinodolski. Bardzo bym chciał z kimś porozmawiać kto również tam był( ja ostatnio 12 lat temu) potem Seget koło Trogiru, i wyspa Iż. W zeszłym roku trafiłem do Podgory i w tym także chciałbym jechać, Ma ktoś do polecenia jakieś kwatery, jak nic nie znajdę pojadę w ciemno ale wolałbym mieć coś na oku.
pozdrawiam
magda8867
Croentuzjasta
w ciemno połowa lipca

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 03.02.2011 11:10

Witam,

kontynuuję wątek z forum "apartamenty...". mamy zamiar tzn ja, maż i dziecko 6 lat jechać w połowie lipca do Pakostane. Jak na razie nie znalazłam nic ciekawego, żeby zarezerwować i zastanawiam się czy nie jechać w ciemno.

Jak myślicie mamy szansę znaleźć coś w miarę szybko i w miarę blisko plaży w tych rejonach o tej porze :?:

Chcemy jechać w sobotę wieczorem, na miejscu będziemy w niedzielę w godz. rannych i zostaniemy do piątku za 2 tyg., czyli zostaniemy tam 12-13 nocy.

trochę się obawiam, żeby nie zajechać na miejsce i okaże się, że szukamy i nic nie ma albo w b.wysokich cenach :?

Zastanwiam się, żeby np. na pierwszy tydzień coś zarezerować, a na drugi poszukać coś na miejscu. Jak sądzicie :?: Wtedy od 18 do 24.07 mielibyśmy nagrany jakiś nocleg, a potem szukanie czegoś fajniejszego. To co mam na oku to apartament z aneksem, ale tylko 21 m+6m taras za 37E. Ten dom jest taki średni z wyglądu dlatego się obawiam, żeby się nie uziemić na 2 tygodnie w jakiejś ciasnocie.

A może ktoś coś ma ciekawego, w razie czego podaję adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Rysio
Weteran
Re: w ciemno połowa lipca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.02.2011 11:48

magda8867 napisał(a):...ale tylko 21 m+6m taras za 37E. Ten dom jest taki średni z wyglądu dlatego się obawiam, żeby się nie uziemić na 2 tygodnie w jakiejś ciasnocie.

Planujecie się tam gonić :lol: Mam znajomych którzy mają mieszkanie 36 m2 i 2 dzieci :wink: Mieszkałem kiedyś w Sumpetarze koło Omisia na 25 m2 w 2 osoby dorosłe, dzieciak i teściowa. Na tej przestrzeni były 2 oddzielne pokoje, aneks kuchenny i łazienka a taras też więcej niż 6 m nie miał. Cena za to co podajesz jest dość przyzwoita jak na rezerwację netową i jeśli gospodarze nie okażą się bucami to z pewnością miło spędzisz urlop :)
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 03.02.2011 14:11

Masz pewnie rację :oops: , ale tak ogólnie nie bardzo jestem przekonana do tego apartamentu i dlatego zastanawiam się nad opcją jazdy w ciemno, tyle się naczytałam na forum pozytywów na ten temat, że głównie co powoduje tutaj moje obawy to to, że jadziemy z dzieckiem
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 03.02.2011 14:27

magda8867 napisał(a):Masz pewnie rację :oops: , ale tak ogólnie nie bardzo jestem przekonana do tego apartamentu i dlatego zastanawiam się nad opcją jazdy w ciemno, tyle się naczytałam na forum pozytywów na ten temat, że głównie co powoduje tutaj moje obawy to to, że jadziemy z dzieckiem

hej jak maluch lubi jeździć to śmiało :) najlepiej jechać na noc, z Krakowa to na raz spokojnie na rano zajedziecie.

Ty zostaniesz z dzieckiem na parkingu a mąż :lol: znajdzie apartament w 30 minut na miejscu. Ja za pierwszym razem zarezerwowałem i to była największa głupota jak zrobiłem jadąc do Chorwacji, więcej już tego nie zrobiłem.

W sumie byłem 3 razy i 2 razy w ciemno raz na początku lipca a raz na początku sierpnia i nigdy nie szukałem apartamentu dłużej jak 30 minut. Tucepi i Vodice byłem w Baska Voda nie spodobało mi się i pojechałem do Vodic :roll: a jak zarezerwujesz i wpłacisz te 100E to już zostaniesz przy tym co będziesz miała. W 2008 -rezerwacja 55 E za 2+1, w 2009 r 38 E za 2+1 a 2010
35E 2+1
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.02.2011 14:33

W ubiegłym roku na Rabie odwiedziłem sporo apartamentów przy morzu i odpowiedź była jedna - nemame. Znalazłem po godzinie poszukiwań tyle że do morza było jakieś 350 m :?
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 03.02.2011 14:35

Rysio napisał(a):Znalazłem po godzinie poszukiwań tyle że do morza było jakieś 350 m :?

no jak się chce mieć przy samej plaży to będzie ciężko coś wychaczyć w wysokim sezonie ale w/w odległości to bankowo jest.
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 06.02.2011 09:26

Ten apartament, nad którym myślę żeby zarezerwować znajduje się w odległości 400m od plaży, jadąc w ciemno 17.07 moze znajdę coś blizej a jak nie blizej to może przynajmniej coś fajniejszego :?:
Baszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Baszka » 09.02.2011 16:32

Witam,
wybieramy się do CRO na długi weekend pierwszomajowy ekipą ok 8 osób. Oprócz pierwszego noclegu w okolicy Plitvickich, który będziemy niemal na pewno rezerwować (po całym dniu podróży, późnym wieczorem nie będzie się nam niemal na pewno chciało nic szukać). Na kolejne 3 dni chcemy uderzyć w szeroko rozumiane okolice Splitu, wygooglałam sobie apartamenty pod Omisiem za 26 euro za 3jkę i 32 za 5tkę (bezpośrednio od Chorwata). Czy w takiej sytuacji (dużo osób, krótki czas pobytu, priorytet na niską cenę) opłacałoby się jechać w ciemno? Jest szansa w tym okresie "stargować" coś poniżej rzuconej przeze mnie ceny?
Z góry dzięki za każde info :)
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 15.02.2011 15:41

Baszka

a masz namiar na nocleg w plitvicach? My jedziemy około 23 maja.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 15.02.2011 19:48

Zastanawiam się.. w tym roku ze względu na różne sprawy zmuszeni jesteśmy jechać w ciemno, doczytałam się, że kwatery najlepiej szukać w południe itp.. będziemy jechać z Gdańska, jeżeli po drodze zaliczymy nocleg to siłą rzeczy jesteśmy w okolicach Splitu wczesnym wieczorem, rok temu byliśmy na Ciovo około 17-ej, tym razem chciałabym dalej na południe, blizej Makarskiej, blizej Dubrovnika, no chyba że nasi zeszłoroczni gospodarze będą mieli wolne pokoje dla 2-4 osób, nie mam pojecia jak rozplanować trasę gdyby się okazało, że jedziemy tylko we dwójkę i niestety jest tylko jeden kierowca, dwa noclegi odpadają bo czasu szkoda, ehh.. jak to zrobić ??
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.02.2011 19:54

Madzik68 napisał(a):... dwa noclegi odpadają bo czasu szkoda, ehh.. jak to zrobić ??

Jak "dwa noclegi".

Gdzieś tu są opisane trasy z Gdańska i jest jeden nocleg, chyba w Grazu,
i dojazd do Makarskiej tak w okolicach 13 - 14.

Poszukaj "jaka droga z Gdańska".

Skąd ci się te dwa noclegi wzięły? 8O
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 15.02.2011 20:15

W 2010 jechaliśmy z Gdańska o 4 rano.. fakt mieliśmy trochę przestój w Będzinie jakieś dwie godziny u znajomych + czas na głosowanie, w Mikulovie byliśmy 16-17, rano o 8 ruszylismy w drogę i na Ciovo byliśmy jakoś 17, stąd zastanawiam sie co z tym czasem i jak to z głową zrobic, tym bardziej że teraz chcemy trochę dalej...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.02.2011 20:35

Przeanalizujcie sobie:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=293 ... ht=gda+ska
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=298 ... ht=gda+ska
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=269 ... ht=gda+ska
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=258 ... ht=gda+ska
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=248 ... ht=gda+ska
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=243 ... ht=gda+ska

Chyba jednak możecie spokojnie zaplanować na jeden nocleg,
ewentualnie spróbować najpierw do Plitvic i tam dwa noclegi zrobić.

Ale wydaje mi się, że do Grazu powinniście wyrobić się na tyle wcześnie,
żeby tam spokojnie zanocować, a stamtąd to już nie jest jakoś tragicznie daleko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone