Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 20.05.2021 12:52

Chcę jechać w ciemno 3-go czerwca, ponieważ jest to święto Bożego Ciała, zastanawiam się czy będą problemy w ten dzień ze znalezieniem noclegów. Czy macie wiedzę która mi pomoże podjąć decyzję o dacie wyjazdu?
Bratwojciech
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 20.05.2021 18:29

kmusial napisał(a):Chcę jechać w ciemno 3-go czerwca, ponieważ jest to święto Bożego Ciała, zastanawiam się czy będą problemy w ten dzień ze znalezieniem noclegów. Czy macie wiedzę która mi pomoże podjąć decyzję o dacie wyjazdu?

Pewnie w tym terminie jakaś część apartamentów będzie nieczynna, lub wynajmujący będą dopiero przyjeżdżać i przygotowywać wszystko do sezonu. Trzeba chodzić i pytać. Często jeździłem w czerwcu w ciemno i nigdy nie szukałem dłużej lokum niż 15min.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 21.05.2021 06:27

Zdaję sobie sprawę że nie wszystkie apartamenty będą czynne, bardziej mnie interesuje to czy w święto właściciele będą chcieli zajmować się biznesem ?
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 21.05.2021 07:28

kmusial napisał(a):Zdaję sobie sprawę że nie wszystkie apartamenty będą czynne, bardziej mnie interesuje to czy w święto właściciele będą chcieli zajmować się biznesem ?

Pecunia non olet.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 21.05.2021 07:56

Masz rację, myślę że nie będzie problemów.
Bratwojciech
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 21.05.2021 08:05

kmusial napisał(a):Zdaję sobie sprawę że nie wszystkie apartamenty będą czynne, bardziej mnie interesuje to czy w święto właściciele będą chcieli zajmować się biznesem ?

Możesz być pewny,że będą chcieli :D.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 21.05.2021 08:13

Mam jeszcze jedną wątpliwość, przy wyjeździe w ciemno nie mogę całkowicie wypełnić druku Enter Croatia, wprawdzie Polaków nie obowiązuje potwierdzenie miejsca pobytu, ale czy system przyjmie mój druk bez wypełnienia pól oznaczonych gwiazdką ?
eremsc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eremsc » 21.05.2021 09:55

Hej,
Myślicie że jest sens jechać w ciemno w 4 osoby w ostatni tydzień lipca czy lepiej coś rezerwować?
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 21.05.2021 10:22

Twoja decyzja, to szczyt sezonu. Zawsze coś znajdziesz, zależy jeszcze gdzie jedziesz, ale jeśli chodzi o atrakcyjniejsze miejscówki, to musisz mieć bardzo duże szczęscie, aby coś było wolne.
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 21.05.2021 12:17

kmusial napisał(a):Mam jeszcze jedną wątpliwość, przy wyjeździe w ciemno nie mogę całkowicie wypełnić druku Enter Croatia, wprawdzie Polaków nie obowiązuje potwierdzenie miejsca pobytu, ale czy system przyjmie mój druk bez wypełnienia pól oznaczonych gwiazdką ?

Dołączę się do pytania ja również jadę w ciemno.
Bratwojciech
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 21.05.2021 15:42

Kobal66 napisał(a):
kmusial napisał(a):Mam jeszcze jedną wątpliwość, przy wyjeździe w ciemno nie mogę całkowicie wypełnić druku Enter Croatia, wprawdzie Polaków nie obowiązuje potwierdzenie miejsca pobytu, ale czy system przyjmie mój druk bez wypełnienia pól oznaczonych gwiazdką ?

Dołączę się do pytania ja również jadę w ciemno.

Z tego co doczytałem, to wszystkie pola zaznaczone czerwoną gwiazdką muszą być wypełnione. Skoro jedziecie w ciemno, to nie da się tego wypełnić, ale jechać można :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.05.2021 16:33

W zeszłym roku kilka osób pisało, że w miejscu obiektu wpisywali "rezerwacja na miejscu".
Spróbujcie tak wpisać i wysłać.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 21.05.2021 16:59

Co do wyjazdów w ciemno. Jakieś 10 lat temu nie było jeszcze problemu. Póżniej było coraz gorzej. Nie polecam apartamentów w ciemno. Pozostają w gorszej lokalizacji i słabym wyposażeniu rodem z PRL. Przekonałem się na własnej skórze kiedy szukałem na tydzień apartamentu w znanych modnych miejscowościach na Makarskiej Rivierze. To co oferowano to było badziewie za duże pieniądze. Tydzień spędziłem w Orebicu i chciałem jeszcze tydzień na Makarskiej coś znależć ale okazało się, że to niewypał. Dopiero przesunąłem się na północ i znalazłem godną kwaterę w Vodicach. Nigdy nie będę szukał apartamentu w ciemno. Dobre czasy już minęły. W Chorwacji zrobił się wielki natłok turystów z całej Europy, ceny znacznie wzrosły, rozpoczęła się pogoń Chorwatów za euro. Jeśli czegokolwiek szukać to w małych kameralnych miejscowościach bez zbytniego blichtru.

Cóż w dobie wirusa mogę się pomylić i będzie więcej wolnych kwater ale biorąc pod uwagę, że Europa na gwałt się szczepi nie przewiduję zbytniego luzu na plażach Adriatyku.
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 21.05.2021 17:55

Janusz Bajcer napisał(a):W zeszłym roku kilka osób pisało, że w miejscu obiektu wpisywali "rezerwacja na miejscu".
Spróbujcie tak wpisać i wysłać.

Janusz dzięki jak zwykle jesteś kopalnią wiedzy :)
EwelinaKRK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) EwelinaKRK » 26.05.2021 13:44

Ural napisał(a):Co do wyjazdów w ciemno. Jakieś 10 lat temu nie było jeszcze problemu. Póżniej było coraz gorzej. Nie polecam apartamentów w ciemno. Pozostają w gorszej lokalizacji i słabym wyposażeniu rodem z PRL. Przekonałem się na własnej skórze kiedy szukałem na tydzień apartamentu w znanych modnych miejscowościach na Makarskiej Rivierze. To co oferowano to było badziewie za duże pieniądze. Tydzień spędziłem w Orebicu i chciałem jeszcze tydzień na Makarskiej coś znależć ale okazało się, że to niewypał. Dopiero przesunąłem się na północ i znalazłem godną kwaterę w Vodicach. Nigdy nie będę szukał apartamentu w ciemno. Dobre czasy już minęły. W Chorwacji zrobił się wielki natłok turystów z całej Europy, ceny znacznie wzrosły, rozpoczęła się pogoń Chorwatów za euro. Jeśli czegokolwiek szukać to w małych kameralnych miejscowościach bez zbytniego blichtru.

Cóż w dobie wirusa mogę się pomylić i będzie więcej wolnych kwater ale biorąc pod uwagę, że Europa na gwałt się szczepi nie przewiduję zbytniego luzu na plażach Adriatyku.

Podpinam się pod powyższą wypowiedź. Jest ryzyko długiego poszukiwania miejscówki. Obecny czas jest bardzo specyficzny i należy oczekiwać, że po ubiegłym zwariowany roku cała masa zaszczepionych ludzi ruszy na dawno wyczekiwane wakacje.
Adriatyk jest atrakcyjną destynacją i nadal nie tak bardzo drogą.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 410
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone