kmusial napisał(a):Chcę jechać w ciemno 3-go czerwca, ponieważ jest to święto Bożego Ciała, zastanawiam się czy będą problemy w ten dzień ze znalezieniem noclegów. Czy macie wiedzę która mi pomoże podjąć decyzję o dacie wyjazdu?
kmusial napisał(a):Zdaję sobie sprawę że nie wszystkie apartamenty będą czynne, bardziej mnie interesuje to czy w święto właściciele będą chcieli zajmować się biznesem ?
kmusial napisał(a):Mam jeszcze jedną wątpliwość, przy wyjeździe w ciemno nie mogę całkowicie wypełnić druku Enter Croatia, wprawdzie Polaków nie obowiązuje potwierdzenie miejsca pobytu, ale czy system przyjmie mój druk bez wypełnienia pól oznaczonych gwiazdką ?
Kobal66 napisał(a):kmusial napisał(a):Mam jeszcze jedną wątpliwość, przy wyjeździe w ciemno nie mogę całkowicie wypełnić druku Enter Croatia, wprawdzie Polaków nie obowiązuje potwierdzenie miejsca pobytu, ale czy system przyjmie mój druk bez wypełnienia pól oznaczonych gwiazdką ?
Dołączę się do pytania ja również jadę w ciemno.
Ural napisał(a):Co do wyjazdów w ciemno. Jakieś 10 lat temu nie było jeszcze problemu. Póżniej było coraz gorzej. Nie polecam apartamentów w ciemno. Pozostają w gorszej lokalizacji i słabym wyposażeniu rodem z PRL. Przekonałem się na własnej skórze kiedy szukałem na tydzień apartamentu w znanych modnych miejscowościach na Makarskiej Rivierze. To co oferowano to było badziewie za duże pieniądze. Tydzień spędziłem w Orebicu i chciałem jeszcze tydzień na Makarskiej coś znależć ale okazało się, że to niewypał. Dopiero przesunąłem się na północ i znalazłem godną kwaterę w Vodicach. Nigdy nie będę szukał apartamentu w ciemno. Dobre czasy już minęły. W Chorwacji zrobił się wielki natłok turystów z całej Europy, ceny znacznie wzrosły, rozpoczęła się pogoń Chorwatów za euro. Jeśli czegokolwiek szukać to w małych kameralnych miejscowościach bez zbytniego blichtru.
Cóż w dobie wirusa mogę się pomylić i będzie więcej wolnych kwater ale biorąc pod uwagę, że Europa na gwałt się szczepi nie przewiduję zbytniego luzu na plażach Adriatyku.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje