Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiktor06
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiktor06 » 18.07.2019 20:32

Może jest 160, może 220. Z miarą nie chodzilem.Miałem na myśli odległość jaką mamy do pokonania, aby znaleźć się na plaży i nie chodziło mi o ilość metrów w linii prostej od apartmana do morza. Poza tym nie to było najistotniejszą informacją tego postu.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 18.07.2019 20:39

wiktor06 napisał(a):Może jest 160, może 220. Z miarą nie chodzilem.Miałem na myśli odległość jaką mamy do pokonania, aby znaleźć się na plaży i nie chodziło mi o ilość metrów w linii prostej od apartmana do morza. Poza tym nie to było najistotniejszą informacją tego postu.

Znam Mimice.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.07.2019 20:57

arturescu napisał(a):Znam Mimice.

To może jeszcze czytaj ze zrozumieniem:
wiktor06 napisał(a): nie chodziło mi o ilość metrów w linii prostej od apartmana do morza.

Poza tym to nie jest wątek o długości czy szerokości Mimic.
Artureez
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artureez » 19.07.2019 15:01

Witam 23.07 wybieram sie do rogoznicy czy orientujecie sie czy są wolne pokoje 2 osobowe ?. Wybieram sie na 12 noclegów jakich cen za dobę sie spodziewać ?
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 19.07.2019 18:48

Artureez napisał(a):Witam 23.07 wybieram sie do rogoznicy czy orientujecie sie czy są wolne pokoje 2 osobowe ?. Wybieram sie na 12 noclegów jakich cen za dobę sie spodziewać ?

Zazwyczaj stoją przy drodze i oferują kwatery. Tak bynajmniej było do tej pory a cena? Zależy od standardu, wydaje mi się, że trzeba liczyć około 50 €/doba (choć i pewnie za 30 € dostaniesz). Dość sporo wolnych kwater mają w biurach, których jest cała masa wzdłuż drogi 8. Jak jest w tym roku, nie odpowiem, jestem przed wyjazdem.
kaammyyk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaammyyk » 20.07.2019 12:19

Czy ktoś z was był w Baśce na KRK chce tam jechać w przyszłym tygodniu w ciemno . Lokal dla 4 osób. Znajdę coś ?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 21.07.2019 07:31

kaammyyk napisał(a):Czy ktoś z was był w Baśce na KRK chce tam jechać w przyszłym tygodniu w ciemno . Lokal dla 4 osób. Znajdę coś ?

Byłem swego czasu na Krk. Nie znalazłem kwatery w Baśce - tłumy oblegały miejscowość. Dopiero udało mi się w Silo. Nie korzystam z opcji w ciemno w sezonie. No ale próbuj.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 21.07.2019 16:36

kaammyyk napisał(a):Czy ktoś z was był w Baśce na KRK chce tam jechać w przyszłym tygodniu w ciemno . Lokal dla 4 osób. Znajdę coś ?

To masz jeszcze czas, żeby poszukać.
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 26.07.2019 04:50

Czy może orientuje się ktoś jak jest z dostępnością na rivierze tak od Omisia w dół , planuję wyjazd jutro i od niedzieli na miejscu w dwie osoby , ale mam lekkie obawy
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.07.2019 08:22

savic napisał(a):Czy może orientuje się ktoś jak jest z dostępnością na rivierze tak od Omisia w dół , planuję wyjazd jutro i od niedzieli na miejscu w dwie osoby , ale mam lekkie obawy

Około 5 lipca widziałem jadąc magistralą adriatycką tabliczki z wolnym apartamentami. Jak teraz jest nie wiem.
Jakub367
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jakub367 » 26.07.2019 14:12

savic napisał(a):Czy może orientuje się ktoś jak jest z dostępnością na rivierze tak od Omisia w dół , planuję wyjazd jutro i od niedzieli na miejscu w dwie osoby , ale mam lekkie obawy

Byłem rok temu w Omiś, na początku sierpnia. Były jeszcze wolne miejsca. Dla dwóch osób, uważam że nie będzie dużego problemu. Ja 2x pojechałem do Cro "w ciemno" i udawało się. W tym roku najprawdopodobniej też będzie wyjazd "na dziko" :D Powodzenia życzę i udanego urlopu :wink:
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 26.07.2019 14:14

Ural napisał(a):

Około 5 lipca widziałem jadąc magistralą adriatycką tabliczki z wolnym apartamentami. Jak teraz jest nie wiem.

Teraz też stoją od Omisia do Makarskiej.
Info z wczoraj.
Maciety
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciety » 26.07.2019 17:59

Dzisiaj po 12 grubo. Apartament bez problemu. Pierwszy raz w ciemno... pytać. U mnie straż sąsiedzka po telefonie, kto, gdzie nie ma... temat dla 2 osób. Trzeba być dosyć wcześnie rano, bo właściciele siedzą przed domem i łatwiej popytać. Później wszyscy chronią się przed gorącem. Najlepiej w kilku szukać w danej miejscowości i się kontaktować, co do wyboru. Teraz wiem, że wyjazd w ciemno jest do ogarnięcia. Polecam i nie ma się co bać. Rozmawiać zwłaszcza po chorwacku... :papa:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 27.07.2019 17:55

Oj tam, zawsze można znależć coś w ciemno. Tylko co się znajdzie. Z moich poszukiwań wynika, że większość autochtonów proponowała byle co i daleko od morza. Ja szukam blisko morza, z widokiem na morze i nie dalej niż 50-80 m od morza. Byle co, byle jak zawsze się znajdzie. Dlatego staram się rezerwować i wybierać to co chcę i z wielkim tarasem.
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 28.07.2019 16:03

W czasie naszego pobytu, od 6 do 19 lipca od Split do Makarskiej, dużo info z free apartmani. Dużo mieszkańców szczególnie rano i wieczorem z tabliczkami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 398
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone