Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 22.06.2019 07:44

pozdrowienia :papa: :papa: :papa:
cóż ja mam tylko kilku letnie doświadczenie jeśli chodzi o wyjazdy do CRO.
zawsze się coś znajdzie w ciemno i można jechać ALE.........
no właśnie jest to ale o którym już pisano. w sezonie lipiec i sierpień jak się coś znajdzie to będzie byle co tak aby się tylko przespać. inaczej jakiś badziew jak ktoś wcześniej pisał......
do tego dochodzi sprawa w ile osób się jedzie.
chyba że ma się szczęście i akurat coś się zwolni lub ktoś nie dojedzie i mamy wakat. od kilku lat jestem w sierpniu w Breli Stomarića i tak tam właśnie wygląda z wolnymi pokojami.
jednak zawsze te COŚ się znajdzie.
:hut: :hut: :hut:
Karol.sz@vp.pl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol.sz@vp.pl » 24.06.2019 21:32

Ze wszystkim można się dogadać. Naprawde:)

ote="Użytkownik usunięty"]
stypkaa napisał(a):......Ale co to znaczy "dopuszczalnej ilości osób"? Czy jeśli apartament jest np. oznaczony jako A2+1 to ja to rozumiem, że są tam max. 3 miejsca, tak? To czy my (4 osoby, ale roczniak będzie spał w swoim turystycznym łóżeczku) możemy taki apart. wynająć i nie będzie to nie fair? (bo jakby nie było osób będzie 4 a nie 3).
Albo czy możemy wynając apartament A2, gdzie jest duże małżeńskie łoże przy założeniu, że starszy będzie spał z nami a młodszy w swoim łóżeczku? No bo na pewno nie jest nam potrzebny apartament z 4 łóżkami :D....

Przy tym temacie to już bedziemy rozmawiali czysto teoretycznie.
Decyzja leży w gestii wynajmujacego.
Ale z tego co można znaleźć na forum to raczej nie robią problemów jak ktoś jedzie z 2 dzieci i wynajmują 3-osobowy lokal bo jeden dzieciaczek śpi z rodzicami czy ma własna dostawkę.
Jadąc w ciemno nie będziecie mieli takiego problemu bo na miejscu dogadujecie sie co i jak.
Rezerwując przez net różnie bywa, ktoś może np. coś nie zrozumieć i może wyjść na miejscu nieporozumienie. Ale w Waszym przypadku przy jeździe w ciemno spokój olimpijski :lol:[/quote]
filutek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) filutek » 28.06.2019 11:51

Witam.

Wybieramy sie po raz piaty do chorwacji. Tym razem planujemy jechac w ciemno bez rezerwacji.
W okolice Makarska, jedziemy w 6 doroslych 2 letnie dziecko i piesek. Wyjazd jest zaplanowany na 10.08

Jak myslicie znajde cos ma miejscu albo jest to w sezonie raczej niemozliwe?
sklawin86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sklawin86 » 02.07.2019 22:22

filutek napisał(a):Witam.

Wybieramy sie po raz piaty do chorwacji. Tym razem planujemy jechac w ciemno bez rezerwacji.
W okolice Makarska, jedziemy w 6 doroslych 2 letnie dziecko i piesek. Wyjazd jest zaplanowany na 10.08

Jeśli gdzieś szukać w ciemno to na pewno w Makarskiej. Dla 6 dorosłych pod jednym dachem może być ciut ciężej zwłaszcza z tym pieskiem. Na waszym miejscu postarałbym się być na miejscu ok. 10:00 kiedy apartamenty się zwalniają.
bonovox75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonovox75 » 04.07.2019 00:22

sklawin86 napisał(a):
filutek napisał(a):Witam.

Jeśli gdzieś szukać w ciemno to na pewno w Makarskiej. Dla 6 dorosłych pod jednym dachem może być ciut ciężej zwłaszcza z tym pieskiem. Na waszym miejscu postarałbym się być na miejscu ok. 10:00 kiedy apartamenty się zwalniają.

Ja w ciemno łapałem od 8 rano (koło Makarskiej - Baska Voda). 10-ta to może być za późno jak również gorąco się robi, a rodzinka koło auta "puchnie" i "topi się" :hut:
Stanko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stanko » 05.07.2019 01:39

Kolo 10 nie wiem ale rok temu kolo 15sierpnia juz kończył sie małymi kroczkami sezon i stali na ulicach. U mnie w kwaterze mieli jeszcze miejsca. A szukałem koło 16 tak jak i w tym roku w drugiej polowie czerwca.
squoda
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) squoda » 05.07.2019 20:22

Wybieram się w niedzielę do Chorwacji, gdzie najlepiej szukać noclegu prócz Makarskiej? Tam byłem dwa lata temu i chciałbym poznać inne tereny.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 05.07.2019 20:27

squoda napisał(a):Wybieram się w niedzielę do Chorwacji, gdzie najlepiej szukać noclegu prócz Makarskiej? Tam byłem dwa lata temu i chciałbym poznać inne tereny.

Wyspy - Hvar/Korcula, okolice Omisa, Primosten, Pag

Jedziecie w dwie osoby, pamiętam z dawnych lat, że pokój z aneksem dla pary było relatywnie zawsze łatwiej znaleźć, zresztą to dopiero początek wysokiego sezonu...
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 05.07.2019 22:29

squoda napisał(a):Wybieram się w niedzielę do Chorwacji, gdzie najlepiej szukać noclegu prócz Makarskiej? Tam byłem dwa lata temu i chciałbym poznać inne tereny.

Tucepi
Podgora
Brela
Gradac
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 05.07.2019 22:40

shrek napisał(a):

Tucepi
Podgora
Brela
Gradac

To są "tereny" w promieniu 20 km od Makarskiej, czyli nic nowego jeśli chodzi o krajobrazy, morze i ogólny "klimat"...
kasssia1402
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasssia1402 » 13.07.2019 00:53

Witam. bardzo proszę o informacje osoby które znalazły aktualnie noclegi w ciemno.czy był problem? Miejscowość i cenę . bardzo dziękuję. pozdrawiam
kozik43
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozik43 » 18.07.2019 07:49

Czesc. Przyjechałem z żona w ciemno 16.07 do Tucepi. Bylisny na miejscu o 8:20 40 minut zajelo nam znalezienie kwatery , przy drodze stoja naganiacze wiec miejsc jeszcze troche jest . płacimy 50e.
Soro apartamentow bylo dla 4-6 osob .

Powodzenia wszystkim i nie stresujcie sie czy cos znajdziecie- bo znajdziecie na pewno. Najwazniejsze szczesliwie dojechać :)
Maciety
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciety » 18.07.2019 07:56

I o takie posty chodzi. Bez zbędnego pi..........a. Podziękowania.
wiktor06
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiktor06 » 18.07.2019 15:32

Może przyda się komuś z Cromaniaków moje info. Wyjątkowo w tym roku zdecydowaliśmy się na wyjazd w ostatniej chwili ( dosłownie dzień przed wyjazdem).Jeszcze będąc w Polsce szukaliśmy tu i tam z marnym efektem. I co? I drugi dzień wygrzewamy się w Mimicach, kwatera z pięknym widokiem z balkonu w drugiej lini od morza, do plaży z 200 metrów i to nie w pionie.Cyena 60 euro za 2+2. ( dla sceptycznie nastawionych nie są to apartmany z poprzedniej epoki.).Ale żeby nie było tak kolorowo- nocleg na 5 dni. Na pozostały czas, będąc na miejscu znajdziemy coś równie ciekawego, bo z tego co zaobserwowaliśmy będzie w czym wybrać. Moja rada- trzeba przyjechać z samego rana, zanim zacznie się upał i chwilkę pochodzić i popytać. Dużo zależy od naszego nastawienia.Jak nie spróbujemy to nie znajdziemy.Powodzonka.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 18.07.2019 18:36

wiktor06 napisał(a):Może przyda się komuś z Cromaniaków moje info. Wyjątkowo w tym roku zdecydowaliśmy się na wyjazd w ostatniej chwili ( dosłownie dzień przed wyjazdem).Jeszcze będąc w Polsce szukaliśmy tu i tam z marnym efektem. I co? I drugi dzień wygrzewamy się w Mimicach, kwatera z pięknym widokiem z balkonu w drugiej lini od morza, do plaży z 200 metrów i to nie w pionie.Cyena 60 euro za 2+2. ( dla sceptycznie nastawionych nie są to apartmany z poprzedniej epoki.).Ale żeby nie było tak kolorowo- nocleg na 5 dni. Na pozostały czas, będąc na miejscu znajdziemy coś równie ciekawego, bo z tego co zaobserwowaliśmy będzie w czym wybrać. Moja rada- trzeba przyjechać z samego rana, zanim zacznie się upał i chwilkę pochodzić i popytać. Dużo zależy od naszego nastawienia.Jak nie spróbujemy to nie znajdziemy.Powodzonka.

Czyli przy samej jadrance, albo za jadranką. Znam Mimice, jest stromo. Dtruga linia od brzegu to max 50 m.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 397
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone