napisał(a) numenius » 24.07.2018 14:46
mirus_1969 napisał(a):Jeżdżę od 2008 roku zawsze w ciemno,tak żeby być na 9 rano na miejscu i jeszcze mi się nie zdarzyło nie mieć paru kwater do wyboru.Okolice Makarskiej
To, o czym napisałem, nie wyklucza tego, o czym Ty napisałeś. Każda sytuacja jest inna.
My pojechaliśmy busem w 2 rodziny i chcieliśmy 2 osobne apartamenty w jednym budynku. Do tego zakładałem max 15e/łóżko/doba, parking na posesji, miejsce na grilla, dom w pierwszej, max w drugiej linii zabudowy od plaży/morza (lipiec, wjazd na "Jadrankę" około 9-tej, szukaliśmy od Omisza do Gradaca mijając jedynie Makarską). Owszem, jeżeli coś się znalazło, to albo dla jednej rodziny, albo dla dwóch, ale cena taka, że z 14 dni trzeba byłoby pobyt skrócić do 10-11 dni, albo dalej od plaży/morza, albo inny "feler". Oczywiście z każdą godziną moje warunki progowe ewoluowały i tak wylądowaliśmy po >6 godzinach w kwaterach, które spełniały większość oczekiwań poza dystansem do plaży. W składzie był kierowca niepijący, zatem jakoś sobie poradziliśmy, ale co do faktu, musiałem z czegoś zrezygnować. W czasie pozostałych moich 7-miu pobytów zawsze miałem to, czego chciałem.
Im niej wymagań wobec miejscówki/kwatery i im mniej rodzin, tym szansa na znalezienie noclegów w ciemno jest większa. Oni mają psa, stąd tez część kwater odpadnie.
Nie przedstawiam sytuacji wyjazdu w ciemno, że to mission impossible, ale uważam, że może być z tym różnie, w zależności od wielu okoliczności.