Drogi kolego byłem w Chorwacji sześć razy i zawsze w ciemno,nie płaciłem nigdy więcej jak 50 euro za pięcio osobową rodzinę.Zatrzymuję się tam gdzie mi się podoba a takie agencje zarabiają na naiwnych.Zaliczyłem dwa wyjazdy do Grecji tym samym składem i płaciłem raz 30 raz 40 euro.W 2011 planuję wyjazd do Cro i Gr.i też zupełnie spontanicznie.Apartamenty nad morzem plus klima.Pozdrawiamjeziorp napisał(a):Za namową znajomego który już parę lat jeździ do Chorwacji pojechaliśmy w 5 osób w ciemno. Planowaliśmy szukać noclegu w Crikvenicy, ale nawet nie wiemy jak znaleźliśmy się w położonej obok miejscowości Selce (później się okazało, że to lepsze dla nas miejsce ) Zaczęliśmy szukać noclegu. Przez około 50 minut nie umieliśmy nic znaleźć (prawie same zajęte jak to w lipcu pewnie jest). Już się bałem, że będziemy musieli wynająć jakieś drogie mieszkanie. Zobaczyłem reklamę agencji turystycznej. Wchodzę i zaczynam po angielsku mówić a tu się okazuje, że pracownica mówi po polsku. Mówię jej, że interesuje nas coś blisko morza itd a ona, że w ciemno się nie przyjeżdża, bo nie ma miejsc. Po 5 minutach miała już dla nas mieszkanie z widokiem na morze, 2 sypialniami i pokojem gościnnym z klimą, kuchnią i łazienką. Cena: 15 euro od osoby za nocleg. Szczerze po tej przygodzie, będę miał obawy jechać następnym razem w ciemno. Miejsce się pewnie zawsze znajdzie ale za jaką cenę (15 euro to optymalna cena jak dla mnie).
Oczywiście ta Crikvenica to tak średnio atrakcyjna miejscowość,ale co komu się podoba.Pozdrawiamjeziorp napisał(a):Za namową znajomego który już parę lat jeździ do Chorwacji pojechaliśmy w 5 osób w ciemno. Planowaliśmy szukać noclegu w Crikvenicy, ale nawet nie wiemy jak znaleźliśmy się w położonej obok miejscowości Selce (później się okazało, że to lepsze dla nas miejsce ) Zaczęliśmy szukać noclegu. Przez około 50 minut nie umieliśmy nic znaleźć (prawie same zajęte jak to w lipcu pewnie jest). Już się bałem, że będziemy musieli wynająć jakieś drogie mieszkanie. Zobaczyłem reklamę agencji turystycznej. Wchodzę i zaczynam po angielsku mówić a tu się okazuje, że pracownica mówi po polsku. Mówię jej, że interesuje nas coś blisko morza itd a ona, że w ciemno się nie przyjeżdża, bo nie ma miejsc. Po 5 minutach miała już dla nas mieszkanie z widokiem na morze, 2 sypialniami i pokojem gościnnym z klimą, kuchnią i łazienką. Cena: 15 euro od osoby za nocleg. Szczerze po tej przygodzie, będę miał obawy jechać następnym razem w ciemno. Miejsce się pewnie zawsze znajdzie ale za jaką cenę (15 euro to optymalna cena jak dla mnie).
Blums napisał(a):Chorwacja z rezerwacja - a poco do wyboru do koloru a cenowo przez pół tego co w necie
W sierpniu też nie musiałem spać pod chmurką.Trochę trudniej ale da się coś wynająć.Marek40 napisał(a):Blums napisał(a):Chorwacja z rezerwacja - a poco do wyboru do koloru a cenowo przez pół tego co w necie
Wszystko zależy od terminu czerwiec początek lipca , wrzesień można znaleść , co do ceny to nie połowa tego co w necie , ale trochę taniej .
Człowiek jak oglądnie to zostaje , albo jedzie / idzie / dalej , a nie jak zamówi i wpłaci zaliczkę to musi zostać .
Możliwe tak,ale czy proste dla tylu osób w jednym miejscu to już nie koniecznie.Zależnie od daty wyjazdu i miejsca.NANO napisał(a):małe pytanko; a czy znalezienie apartamentu 8 osobowego czy to też takie proste i na dodatek z dwójką malutkich dzieciaków
NANO napisał(a):małe pytanko; a czy znalezienie apartamentu 8 osobowego czy to też takie proste i na dodatek z dwójką malutkich dzieciaków
Z tym się akurat nie zgodzę bo dwie osoby mogą zarówno wynająć pokój jak i apartament a przy kilkuosobowej rodzinie ruch odwrotny raczej odpada.Podobnie jak pisał janniko by mieć pewność,że dwie rodziny znajdą coś w jednym miejscu ja zdecydowany zwolennik wyjazdów w ciemno polecam rezerwację.Gdyby dzieci były większe to nie koniecznie.Pozdrawiam.alessandro1977 napisał(a):Dla 8 osób zdecydowanie łatwiej znaleźć lokum jak dla 2 osób w sezonie...
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje