Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jeziorp
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jeziorp » 13.12.2010 23:19

Za namową znajomego który już parę lat jeździ do Chorwacji pojechaliśmy w 5 osób w ciemno. Planowaliśmy szukać noclegu w Crikvenicy, ale nawet nie wiemy jak znaleźliśmy się w położonej obok miejscowości Selce (później się okazało, że to lepsze dla nas miejsce :) ) Zaczęliśmy szukać noclegu. Przez około 50 minut nie umieliśmy nic znaleźć (prawie same zajęte jak to w lipcu pewnie jest). Już się bałem, że będziemy musieli wynająć jakieś drogie mieszkanie. Zobaczyłem reklamę agencji turystycznej. Wchodzę i zaczynam po angielsku mówić a tu się okazuje, że pracownica mówi po polsku. Mówię jej, że interesuje nas coś blisko morza itd a ona, że w ciemno się nie przyjeżdża, bo nie ma miejsc. Po 5 minutach miała już dla nas mieszkanie z widokiem na morze, 2 sypialniami i pokojem gościnnym z klimą, kuchnią i łazienką. Cena: 15 euro od osoby za nocleg. Szczerze po tej przygodzie, będę miał obawy jechać następnym razem w ciemno. Miejsce się pewnie zawsze znajdzie ale za jaką cenę (15 euro to optymalna cena jak dla mnie).
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 14.12.2010 15:50

Mieszkanie z widokiem na morze, z klimą i to w lipcu? To bardzo tanio znależliście. My we wrześniu za pokój płaciliśmy po 18 euro od osoby.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.12.2010 17:17

Jak to tanio. Tanio to jest od 8,5 euro do 12,5. Byłem w Igrane 50 m od morza w 7 osób na przełomie czerwca i lipca - koszt po 8, 5 euro tyle, że bez klimy. Wyspa KRK Silo - z klimą 30 m od morza 12, 5 euro. Tak więc uważam, że dużo płaciliście. Byłem 4 razy w Chorwacji i płaciłem nie wiecej niż 12, 5 euro od osoby. Naprawdę warunki miałem dobre. Co prawda omijam kurorty. Tam gdzie zgiełk, tłumy tam mnie nie ma. Wystarczy, że mam to na codzień. Pozdrawiam
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 15.12.2010 15:02

jeziorp napisał(a):Za namową znajomego który już parę lat jeździ do Chorwacji pojechaliśmy w 5 osób w ciemno. Planowaliśmy szukać noclegu w Crikvenicy, ale nawet nie wiemy jak znaleźliśmy się w położonej obok miejscowości Selce (później się okazało, że to lepsze dla nas miejsce :) ) Zaczęliśmy szukać noclegu. Przez około 50 minut nie umieliśmy nic znaleźć (prawie same zajęte jak to w lipcu pewnie jest). Już się bałem, że będziemy musieli wynająć jakieś drogie mieszkanie. Zobaczyłem reklamę agencji turystycznej. Wchodzę i zaczynam po angielsku mówić a tu się okazuje, że pracownica mówi po polsku. Mówię jej, że interesuje nas coś blisko morza itd a ona, że w ciemno się nie przyjeżdża, bo nie ma miejsc. Po 5 minutach miała już dla nas mieszkanie z widokiem na morze, 2 sypialniami i pokojem gościnnym z klimą, kuchnią i łazienką. Cena: 15 euro od osoby za nocleg. Szczerze po tej przygodzie, będę miał obawy jechać następnym razem w ciemno. Miejsce się pewnie zawsze znajdzie ale za jaką cenę (15 euro to optymalna cena jak dla mnie).
Drogi kolego byłem w Chorwacji sześć razy i zawsze w ciemno,nie płaciłem nigdy więcej jak 50 euro za pięcio osobową rodzinę.Zatrzymuję się tam gdzie mi się podoba a takie agencje zarabiają na naiwnych.Zaliczyłem dwa wyjazdy do Grecji tym samym składem i płaciłem raz 30 raz 40 euro.W 2011 planuję wyjazd do Cro i Gr.i też zupełnie spontanicznie.Apartamenty nad morzem plus klima.Pozdrawiam
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 15.12.2010 15:04

jeziorp napisał(a):Za namową znajomego który już parę lat jeździ do Chorwacji pojechaliśmy w 5 osób w ciemno. Planowaliśmy szukać noclegu w Crikvenicy, ale nawet nie wiemy jak znaleźliśmy się w położonej obok miejscowości Selce (później się okazało, że to lepsze dla nas miejsce :) ) Zaczęliśmy szukać noclegu. Przez około 50 minut nie umieliśmy nic znaleźć (prawie same zajęte jak to w lipcu pewnie jest). Już się bałem, że będziemy musieli wynająć jakieś drogie mieszkanie. Zobaczyłem reklamę agencji turystycznej. Wchodzę i zaczynam po angielsku mówić a tu się okazuje, że pracownica mówi po polsku. Mówię jej, że interesuje nas coś blisko morza itd a ona, że w ciemno się nie przyjeżdża, bo nie ma miejsc. Po 5 minutach miała już dla nas mieszkanie z widokiem na morze, 2 sypialniami i pokojem gościnnym z klimą, kuchnią i łazienką. Cena: 15 euro od osoby za nocleg. Szczerze po tej przygodzie, będę miał obawy jechać następnym razem w ciemno. Miejsce się pewnie zawsze znajdzie ale za jaką cenę (15 euro to optymalna cena jak dla mnie).
Oczywiście ta Crikvenica to tak średnio atrakcyjna miejscowość,ale co komu się podoba.Pozdrawiam
mariusz 69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz 69 » 18.12.2010 19:54

Jadę zawsze w ciemno! Rezerwując przez internet to też jest w ciemno, często foto i opis odbiega od realu!
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 20.12.2010 11:27

Chorwacja z rezerwacja - a poco :lol: do wyboru do koloru a cenowo przez pół tego co w necie
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 20.12.2010 20:58

W ubiegłym roku byłem w Pisaku i wynajołem za 40 euro bez kłopotu w tym było gorzej i chcieli drogo wyglądało to na zmowę cenową.Kilimetr dalej tj.w Mimicach pierwszy apartament i od razu wynajołem a było lepiej .Prywatny dostęp do morza i totalny spokój .Pozdrawiam.
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 21.12.2010 18:59

Blums napisał(a):Chorwacja z rezerwacja - a poco :lol: do wyboru do koloru a cenowo przez pół tego co w necie

Wszystko zależy od terminu czerwiec początek lipca , wrzesień można znaleść , co do ceny to nie połowa tego co w necie , ale trochę taniej .
Człowiek jak oglądnie to zostaje , albo jedzie / idzie / dalej , a nie jak zamówi i wpłaci zaliczkę to musi zostać .
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 22.12.2010 14:54

Marek40 napisał(a):
Blums napisał(a):Chorwacja z rezerwacja - a poco :lol: do wyboru do koloru a cenowo przez pół tego co w necie

Wszystko zależy od terminu czerwiec początek lipca , wrzesień można znaleść , co do ceny to nie połowa tego co w necie , ale trochę taniej .
Człowiek jak oglądnie to zostaje , albo jedzie / idzie / dalej , a nie jak zamówi i wpłaci zaliczkę to musi zostać .
W sierpniu też nie musiałem spać pod chmurką.Trochę trudniej ale da się coś wynająć.
NANO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) NANO » 27.12.2010 18:36

małe pytanko; a czy znalezienie apartamentu 8 osobowego czy to też takie proste i na dodatek z dwójką malutkich dzieciaków
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 27.12.2010 20:03

NANO napisał(a):małe pytanko; a czy znalezienie apartamentu 8 osobowego czy to też takie proste i na dodatek z dwójką malutkich dzieciaków
Możliwe tak,ale czy proste dla tylu osób w jednym miejscu to już nie koniecznie.Zależnie od daty wyjazdu i miejsca.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 28.12.2010 09:30

NANO napisał(a):małe pytanko; a czy znalezienie apartamentu 8 osobowego czy to też takie proste i na dodatek z dwójką malutkich dzieciaków

Raczej niezabardzo proste..
dla 8 osób i z 2 małych dzieci.. to raczej proponuję rezerwację..
jakem zwolennik jeżdżenia tylko w ciemno, to w tym przypadku szkoda dzieciaków narażać na ewentualne niedogodności..
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2010 10:04

Dla 8 osób zdecydowanie łatwiej znaleźć lokum jak dla 2 osób w sezonie...
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.12.2010 13:54

alessandro1977 napisał(a):Dla 8 osób zdecydowanie łatwiej znaleźć lokum jak dla 2 osób w sezonie...
Z tym się akurat nie zgodzę bo dwie osoby mogą zarówno wynająć pokój jak i apartament a przy kilkuosobowej rodzinie ruch odwrotny raczej odpada.Podobnie jak pisał janniko by mieć pewność,że dwie rodziny znajdą coś w jednym miejscu ja zdecydowany zwolennik wyjazdów w ciemno polecam rezerwację.Gdyby dzieci były większe to nie koniecznie.Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone