Witam serdecznie, specjalnie założyłem konto, żeby udzielić się w tym temacie ( wcześniej byłem tylko czytelnikiem ) - pewnie w obecnej chwili łatwiej już będzie o apartament, natomiast my z żoną w Chorwacji byliśmy 9.08, wróciliśmy 18.08, na wstęp zarezerwowałem na 3 dni przez booking apartament na 3 dni za jakieś 100 eurosów, na samym miejscu chcieliśmy szukać dalej i jeżeli chodzi o miasto Pag - było bidnie. W jednej agencji zero pokojów, w drugiej na cały pobyt tj. 6 dni od 12-18 była tylko jedna chatka ( którą koniec końców wzięliśmy ) za 70 euro ( zawsze mieliśmy tańsze ) - chata była w cholerę od centrum, dobre 2km do tego z podejściem od plaży, które w pewnym momencie miało chyba 40stopni nachylenia Także nachodziłem się za cały rok. W trakcie całego pobytu nie widziałem tam ani jednej chaty z kartką dotyczącą wolnych miejsc, ani osoby która proponowała apartamenty.
Poza tą chatką praktycznie nic nie było, albo jeszcze gorszą lokalizacją, albo znacznie gorszym standardem i to na pojedyncze dni.
W poprzednich latach jeździliśmy na Riwierę Makarską i mimo drobnych problemów rok temu ( Podgora ) przenocował nas właściciel, którego już znaliśmy z poprzednich lat, a potem nagle się sporo zwolniło i znaleźliśmy. Jedyny raz w ciągu ostatnich lat podobna sytuacja była w Crikvenicy, w które też nie umieliśmy znaleźć nic poza apartamentem za 100euro. Apartamenty zawsze miałem taniej ( 45-60 euro ) w pierwszym-drugim rzędzie od plaży w centrum, także uważam, że albo ja miałem pecha, albo faktycznie w Chorwie coraz trudniej jest znaleźć coś na miejscu, dlatego ja w październiku siadam do portali turystycznych i rezerwuję coś na przyszły rok - nie ma sensu po podróży szukać na wariata coś w tym upale - wolę jednak na miejscu spokojnie sobie wybrać dobry lokal w dobrej lokalizacji i cieszyć się w 100% pobytem, a nie brać co mi kto da, za jakie pieniądze da, bo i tak nie ma co wybrać.