Wyjazd w ciemno 2017 pełnia sezonu - jak sobie poradzić ?
napisał(a) kaja1287 » 15.08.2017 23:51
Witam wszystkich
Mam małą zagwozdkę... Planujemy z rodziną (3 osoby) jechać na 10 dni do Chorwacji. Chcielibyśmy wyjechać jak najszybciej, od kilkunastu godzin ślęczę przed monitorem i szukam jakiegoś apartamentu. Niestety, wszystko jest albo pozajmowane albo nie w naszym przedziale cenowym. Chcielibyśmy zatrzymać się w Istrii (planujemy wybrać się na wycieczkę do Wenecji oraz do Słowenii więc lokum w Istrii bliżej Poreč/Umag byłby idealny). Szczerze mówiąc, naczytałam już się tyle artykułów, że mam porządny mętlik w głowie
Pomyślałam już o wyjeździe w ciemno (Każdy nasz wyjazd tak wygląda, nie ważne czy to Bułgaria, Węgry czy Chorwacja - my ruszamy w ciemno. Tylko jest mały problem... 1. Na Chorwacji ostatni raz byliśmy 4 lata temu więc mamy świadomość, że bardzo dużo się zmieniło przez ten czas. Wtedy jeździliśmy we 4, przyjeżdżając na miejsce po 2h szukania mieliśmy apartament za mniej niż 50 euro i to w szczycie sezonu. Wiadomo, Chorwacja była mniej znana wtedy i to wszytko inaczej wyglądało. 2. Czytałam już tak dużo opinii, że lepiej w szczycie sezonu nie wybierać się w ciemno, że nabieram coraz więcej obaw. Zależy nam na tych wakacjach, wcześniej o tym myśleć nie mogliśmy, bo nie było wiadomo co z wolnym w pracy. A teraz wszystko na ostatnią chwilę i to z ogromnym stresem. Pisałam z kilkoma osobami i one też odradzają nam ten wyjazd. Już sama nie wiem co mam robić.
Może ktoś z was byłby wstanie pomóc nam ? Może jednak nie będziemy musieli rezygnować z upragnionego urlopu ? Czy jest szansa, żeby teraz-w szczycie sezonu- ruszyć do Chorwacji i złapać jakiś dobry nocleg w przystępnej cenie ? Jeżeli chodzi o cenę noclegu, to jak - każdemu i nam chodzi o jak najniższą, max. do 45 euro. Zdaje sobie sprawę, że prawdopodobnie nasze oczekiwania są wygórowane :/
Proszę Was poradźcie mi co zrobić
Z góry dziękuję za wasz odzew
Pozdrawiam