napisał(a) dagolu » 31.07.2017 18:37
Okazało się, że nie taki diabeł straszny, choć stresa miałam. Za dużo adrenaliny, chyba się starzeję.
Ok.8:30 dotarliśmy do Podgory a po ok 20 min. już mieliśmy kwaterę: 2 pokoje z kuchnią i łazienką i olbrzymim tarasem z pięknym widokiem na morze i marinę- cena 70€ za 3os. Standard może i nie jest zbyt wysoki, apartament czasy świetności ma za sobą, ale jest w nim wszystko, co niezbędne łącznie z pralką i zmywarką oraz miejscem postojowym w garażu. Do plaży ok 3 min.na piechotkę i co najfajniesze, nie trzeba zasuwać przez jadrankę. Przedtem oglądałam jeszcze 2 apartamenty o podobnym standardzie za 80€ (dla 8 os) i 70€. Możliwe, że gdybyśmy poszukali jeszcze trochę, to znalazłoby się coś lepszego, ale wychodzę z założenia, że pokój służy nam za "spalnię", rano i popołudniu kawka na tarasie, a reszta czasu na plaży i wędrówkach. Cena za kwaterę bez porównania do polskich warunków i pogoda bezcenna.
Ps. tłumów na plaży nie zaobserwowałam, ludzi pewnie podobnie, ile w zeszłym roku o tej samej porze.