Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 29.07.2017 16:18

juras73 napisał(a):Dzisiaj sobota wypad rano ze Stanici do Omisia i tylko jedna kartka z wolnymi apartamentami 2 i 3 w jednym miejscu na wylocie z Omisia . Jestem 7 raz w Chorwacji i nigdy nie widziałem tak dużo rodaków , polski częściej słyszany od Chorwackiego ale u nas pierwszy miesiąc porażka pogodowa.

w końcu.....Trójmorze :D (oby)
kolanko111
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolanko111 » 29.07.2017 19:46

No to ładny dramat 1 oferta noclegów!!! ciekawe jak jest w pozostałej części cro.
Rafer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafer » 30.07.2017 00:00

kolanko111 napisał(a):No to ładny dramat 1 oferta noclegów!!! ciekawe jak jest w pozostałej części cro.

W Makarskiej od 2 dni pusto nikt nie stoi ciężko z noclegiem a ludzi masa nie przypominam sobie żeby rok temu tak było 8O
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 30.07.2017 00:13

Zjazd przez bosnie na dubrownik nikt z kartkami przy drodze
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 30.07.2017 00:26

Chcemy do baska voda czy warto ns 4 dni z dziecmi czy warto teraz w szczycie?
kolanko111
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolanko111 » 30.07.2017 06:47

A próbował ktoś w agencjach na miejsu.Cały czas poruszany jest obszar Makarska i okolice może ktoś napisze czy udało mu się znaleźść nocleg w pozostałej części Cro oczywiście w ciemno.
dagolu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagolu » 30.07.2017 08:02

To lipnie.Zawsze jeździliśmy w ciemno, nawet początkiem sierpnia i nigdy nie było problemów z noclegiem.
Natomiast, jak czytam co się dzieje, to pomału ogarnia mnie zwątpienie, a wyjazd dziś. Jutro chcemy zacząć poszukiwania od Podgory. Ktoś się orientuje, jak sytuacja?Będe wdzięczna za info.
MM_ja
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MM_ja » 30.07.2017 10:57

Przed wyjazdem do Chorwacji chętnie korzystałam z informacji z forum, a ten wątek śledziłam najbardziej, bo tak jak 5 lat temu i w tym roku wybieraliśmy się w podróż bez zarezerwowanego noclegu. Mieliśmy świadomość, że przez 5 lat Chorwacja zyskiwała na popularności, ale nie sądziliśmy, że aż tak... ludzi cała masa, rodaków cała masa... niestety potwierdzam fatalną sytuację z noclegiem :| docelowo chcieliśmy stacjonować w mieście Omiš. W poszukiwaniu noclegu dojechaliśmy w sumie aż do Makarskiej, zaglądając po drodze do każdego miasteczka. Ci z karteczkami (pojedyncze osoby) i w agencjach turystycznych proponują obskurne pokoje za 100 euro (!). Gospodarze trochę niewidoczni, pochowani, tych których udało nam się "dorwać" od razu kiwali głową, że nie mają nic wolnego, Ci bardziej rozmowni mówili, że ciężko w tym roku bez rezerwacji, a Ci życzliwi dzwonili po sąsiadach. Zmęczeni, załamani i zaniepokojeni szalejącymi pożarami zawróciliśmy w stronę Splitu. Udało nam się znaleźć nocleg na granicy Dugi Rat i Duće, ale z przeprowadzką po 3 dniach. Cenowo pierwszy nocleg 50 euro z klimą (wyposażenie leciwe), drugi 70 euro + 5 euro za klimę (mieszkanie prawie 70m2 full wypas). Nie odradzam jechać w ciemno, ale trzeba się nastawić na niełatwe poszukiwanie noclegu. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych wakacji ! :)
Rafer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafer » 30.07.2017 21:19

dagolu napisał(a):To lipnie.Zawsze jeździliśmy w ciemno, nawet początkiem sierpnia i nigdy nie było problemów z noclegiem.
Natomiast, jak czytam co się dzieje, to pomału ogarnia mnie zwątpienie, a wyjazd dziś. Jutro chcemy zacząć poszukiwania od Podgory. Ktoś się orientuje, jak sytuacja?Będe wdzięczna za info.

W Podgorze byłem w środę nie widziałem nikogo z karteczkami :( dzisiaj byłem w Baśce Vodzie jedna osoba nam machała z karteczką wolny apartament. U mnie w Makarskiej dwóch ludzi stało przed wjazdem, a na całej Splitskiej może 3 apartamenty z tabliczkami :( ogólne słabo, za rok w ciemno się nie wybieram a tym bardziej na przełomie lipca i sierpnia rok temu nie było tyle ludzi co teraz dzisiaj na plaży w Makarskiej nie było można się ruszyć człowiek na człowieku w wodzie tłumy woda jak zupa zmęcona ;( nie taką Chorwację lubiłem :( czas chyba przeprosić Grecję ;)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 30.07.2017 21:41

:D na początku lipca kilka osób stało z karteczkami po naszym zjeździe z promu w Supertar na Braću, osobiście, nigdy jednak nie ryzykuję wyjazdu w ciemno.

Niestety, na przełomie lipca i sierpnia turystów jest zdecydowanie więcej...
GrandeCzewa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GrandeCzewa » 30.07.2017 21:50

Dzisiaj w Baśka Voda jedna osoba z ofertą apartamentu, Promajna - jedna kobietka nas zaczepiła ale podziękowaliśmy bo mieliśmy rezerwację. Podeszli też Polacy, zapytali czy dopiero przyjechaliśmy i czy czegoś szukamy bo mogą zapytać u siebie. W makarskiej nikogo nie widziałem, w tucepi jeden chłopak u którego oglądałem apartamenty z widokiem na kosze na śmieci jakieś dwa lata temu.

Co do ilości Polaków to na plażach tylko parawanów brakuje i mamy Międzyzdroje.
agnieszkas85s
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnieszkas85s » 31.07.2017 07:42

Witam wszystkich forumowiczów :D
Wybieramy się do Chorwacji ,planujemy być na miejscu 19 sierpnia.Nasze miejsce docelowe Brela.Mam pytanie czy w tym terminie są szanse na apartament w ciemno 5 osób?
Wyjazd coraz bliżej a ja mam coraz większe obawy :( z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam :)
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 31.07.2017 08:06

W Breli moze byc problem bo kazdy jak jedzie na Riwiere Makarska zaczyna szukac od Breli
gielek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gielek » 31.07.2017 14:39

Dan1302 napisał(a):
gielek napisał(a):Witam. Planuje wyjazd w terminie 05.08-16.08 na Pelješac. To będzie mój drugi raz w Chorwacji, w 2013 bylem w Omiš w lipcu i z kwaterką nie było problemu. Jedziemy w dwie pary, planuje przyjazd na półwysep w sobotę około 8-9 godziny rano. Czy jest szansa znaleźć apartament na miejscu np. w miasteczku Orebić i jakich cen mogę się spodziewać? Wybredni nie jesteśmy i luksusów nie oczekujemy. Z góry dziekuję za odp.

Witam
Też startuje na Peljesac w tym samym terminie w trzy osoby i jade w ciemno skąd jedziecie

My ruszamy z Płocka około 17
dagolu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagolu » 31.07.2017 18:37

Okazało się, że nie taki diabeł straszny, choć stresa miałam. Za dużo adrenaliny, chyba się starzeję.
Ok.8:30 dotarliśmy do Podgory a po ok 20 min. już mieliśmy kwaterę: 2 pokoje z kuchnią i łazienką i olbrzymim tarasem z pięknym widokiem na morze i marinę- cena 70€ za 3os. Standard może i nie jest zbyt wysoki, apartament czasy świetności ma za sobą, ale jest w nim wszystko, co niezbędne łącznie z pralką i zmywarką oraz miejscem postojowym w garażu. Do plaży ok 3 min.na piechotkę i co najfajniesze, nie trzeba zasuwać przez jadrankę. Przedtem oglądałam jeszcze 2 apartamenty o podobnym standardzie za 80€ (dla 8 os) i 70€. Możliwe, że gdybyśmy poszukali jeszcze trochę, to znalazłoby się coś lepszego, ale wychodzę z założenia, że pokój służy nam za "spalnię", rano i popołudniu kawka na tarasie, a reszta czasu na plaży i wędrówkach. Cena za kwaterę bez porównania do polskich warunków i pogoda bezcenna.
Ps. tłumów na plaży nie zaobserwowałam, ludzi pewnie podobnie, ile w zeszłym roku o tej samej porze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 371
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone