Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lemonidek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lemonidek » 31.08.2010 20:59

Niniejszym postem chciałam się przywitać :)

Wczoraj wróciliśmy z Pagu. Pierwszy raz - nie ukrywam że za przyczyną lektury tego forum - zdecydowaliśmy się zaryzykować i pojechać w ciemno. No i w pół godziny znaleźliśmy bardzo fajny apartament w Povljanie, bardzo blisko plaży Dubrownik, w cenie zdecydowanie przyzwoitszej niż te które mi proponowano gdy próbowałam coś zarezerowwać przez net :) Także polecam!
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 03.09.2010 22:49

lemonidek napisał(a):Niniejszym postem chciałam się przywitać :)

Wczoraj wróciliśmy z Pagu. Pierwszy raz - nie ukrywam że za przyczyną lektury tego forum - zdecydowaliśmy się zaryzykować i pojechać w ciemno. No i w pół godziny znaleźliśmy bardzo fajny apartament w Povljanie, bardzo blisko plaży Dubrownik, w cenie zdecydowanie przyzwoitszej niż te które mi proponowano gdy próbowałam coś zarezerowwać przez net :) Także polecam!

My byliśmy na Pagu - w mieście Pag pod koniec sierpnia. Również zdecydowaliśmy się na wyjazd w ciemno. Po długim czasie poszukiwań pożądanego apartamentu, stwierdziliśmy, że na własną rękę nie ma szans. Apartament wynajęliśmy przez pośrednictwo tamtejszego biura turystycznego, i byliśmy zadowoleni, że mamy ładny apartm. po (w sumie) atrakcyjnej cenie (oczywiście jak na sierpień).

pozdr
voytec
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voytec » 04.09.2010 19:47

marko350 napisał(a):Też jestem ciekaw zachowania celników słoweńskich 8O 8O 8O

doczepili się do jakiejś naklejki w aucie i sprawdzali jego pochodzenie
:?
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 05.09.2010 16:12

W tym roku znowu w ciemno i znowu sukces - byłem w tej miejscowości ok 17.00 we wtorek - szukałem ok 15 min:-)

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link[url][/url]

Polecam apartament (cały dom) byłem w od 11 do 26 sierpnia - znalazłem w ciemno.
Sv Petar - miejscowość między Sukosanem a Biogradem na Moru.Bardzo sympatyczny właściciel.
Ceny:
- za 60 m2 - mieszkałem przez tydzień (dwa pokoje, dwa balkony, aneks kuchenny ze spaniem - klima piekarniki itd) 70 E - byliśmy 4 dorosłe i 2 dzieci,
- za mniejszy 33 m2 też mieszkałem przez tydzień - jeden pokój z aneksem kuchennym ze spaniem klima balkon - itd - 40E - 2 dorosłe i 2 dzieci.

W budynku są jeszcze inne pokoje, przed domem ogród z grilem pod dachem ze solami i ławkami - figi i oliwki

Do morza spokojnie ok 100 m (z balkonów widać ręczniki pod drzewkami).
Jest gdzie zjeść i posiedzieć.
Bardzo mała spokojna miejscowość.
W razie pytań rozwieje wątpliwości -> g-g 1356076

namiary:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
00 385 91 5174 142
voytec
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voytec » 06.09.2010 22:30

dobra cena Bosm@n...
my za 4 dorosłe i 2 dzieci 125e 8O [/b]
gabrys05
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabrys05 » 07.09.2010 14:55

chyba tak ma być zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Griswold
Autostopowicz
Bez problemu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Griswold » 11.09.2010 14:52

Piszę z Baśki Vody. Przyjechaliśmy tutaj o 05.09. Jest tu cała masa wolnych apartamentów- do wyboru do koloru ( również w pensjonatach przy samej plaży).
Jedyne co mogę dodatkowo potwierdzić to:
1.Nie przyjeżdżać wieczorem, a tym bardziej w weekend - Chorwaci są cwani i jeśli widzą,że jedyne o czym marzysz to prysznic, to o dobrej cenie zapomnij.
2.Objerzeć kilka apartamentów - są naprawde przepaście pomiędzy oferowanymi standardami. w tej samej cenie można dostać zatęchły pokoik z szafką kuchenną w piwnicy lub piękny apartament z widokiem na morze z pełną TV i internetem.
3.NIE WIERZCIE, JAK WAM MÓWIĄ: " To i tak tanio.Taniej Pan nie znajdzie,nie ma co szukać.Proszę brać, bo tu już jedni byli i mają wrócić, itp., itd." - pierwszy apartament jaki oglądałem był za 60E za 2 osoby i usłuszałem teksty, jak powyżej po czym wysłano mnie do "tańszej koleżanki", która za pokój bez okien z wyjściem na balkon poprzez klatkę schodową (balkon 1x1,5m) chciała 35E. Po obejrzeniu jeszcze 2 apartamentów znaleźliśmy piekny apartament z widokiem na morze, w 2 lini od brzegu za 30E/2 os , a do tego przemili właściciele.
Polecam: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Ostatnio edytowano 14.09.2010 19:25 przez Griswold, łącznie edytowano 1 raz
mandrylek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandrylek » 11.09.2010 17:55

Dzięki za cenne rady - my wyjeżdżamy jutro po południu:) nie mogę się już doczekać, mam nadzieję, że pogoda jest superaśna!

pozdrawiam
weldon
Legenda
Re: Bez problemu

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.09.2010 19:15

Griswold napisał(a):Piszę z Baśki Vody itd.itd. ...

Jakbym swoje poszukiwania opisywał :lol:

Tylko, że u mnie, to siłą sprawczą był czarny kot ... :D
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 17.09.2010 12:33

Bosm@n napisał(a):W tym roku znowu w ciemno i znowu sukces - byłem w tej miejscowości ok 17.00 we wtorek - szukałem ok 15 min:-)

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link[url][/url]

Polecam apartament (cały dom) byłem w od 11 do 26 sierpnia - znalazłem w ciemno.
Sv Petar - miejscowość między Sukosanem a Biogradem na Moru.Bardzo sympatyczny właściciel.
Ceny:
- za 60 m2 - mieszkałem przez tydzień (dwa pokoje, dwa balkony, aneks kuchenny ze spaniem - klima piekarniki itd) 70 E - byliśmy 4 dorosłe i 2 dzieci,
- za mniejszy 33 m2 też mieszkałem przez tydzień - jeden pokój z aneksem kuchennym ze spaniem klima balkon - itd - 40E - 2 dorosłe i 2 dzieci.

W budynku są jeszcze inne pokoje, przed domem ogród z grilem pod dachem ze solami i ławkami - figi i oliwki

Do morza spokojnie ok 100 m (z balkonów widać ręczniki pod drzewkami).
Jest gdzie zjeść i posiedzieć.
Bardzo mała spokojna miejscowość.
W razie pytań rozwieje wątpliwości -> g-g 1356076

namiary:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
00 385 91 5174 142

Jeśli posiadasz jakieś dodatkowe fotki z tego obiektu to prześlij na mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Może jakieś dodatkowe informacje o samej miejscowości, plaży.
My mieszkając w Duce szukaliśmy w ciemno na kolejny tydzień apartamentu dla 8 osób lub dwóch oddzielnych. Dopiero po 2 dniach udało się znaleźdź 2 odzielne pokoje typu studio na granicy DUCE/OMIŚ. Pokoje ok 20 m2 z kuchnią za 50 euro za każdy. Nadmienię, że potrzebowaliśmy pokoi w połowie tygodnia. Druga połowa lipca.
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 19.09.2010 06:31

My własnie wczoraj wróciliśmy, wylądowaliśmy na Istrii w miasteczku Moszczenicka Draga, jakies 20 km na południe od Rijeki, szukaliśmy apartamentu, ale za nieciekawe proponowali 50-55 euro, dla dwójki plus Junior 6 lat. W końcu wyladowaliśmy w pokoju za 36 euro całość, kuchnia do dyspozycji była w korytarzu, w pokoju oczywiście lodówka , łazienka, tv, niezły standard. Codziennie sprzątanie, wymiana ręczników co drugi dzień. Acha jedno co mnie zdziwiło to że właścicielka policzyła nam dni pobytu a nie noce, pierwszy raz się z tym spotkałam, nie wiem czy tak jest w Chorwacji? Tzn byliśmy 11 nocy a zapłaciliśmy za 12 dni, z czego przyjechaliśmy około 17tej, a wyjeżdżalismy 8.30.
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 19.09.2010 16:46

W tym roku również w ciemno.Miejscowość docelowa SRIMA.Na miejscu trzy podejścia i nic :( Może godzina była za wczesna 7.30. Czwarte podejście i oferta w Vodicach, jedziemy i za 40 euro pokój z łazienką i kuchnia oraz tarasem.Mozna powiedzieć że prawie samo centrum miasta, trzecia linia domów od mariny.W 2011 jak kasiura będzie to również w ciemno ale tym razem Baska Voda.O godzinie 9 zapodałem sobie Ożyjsko i planowałem pobyt w Cro :D Od gospodarza dostaliśmy kosz owoców a na odjazd rakije.Wizytówka poszła raz z paragonami do kosza więc namiaru dać nie moge.Dla wszystkich wachających sie-śmigajcie w ciemno :D
Strażak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Strażak » 12.10.2010 11:54

Witam wszystkich piszacych recenzje i swoje opinie o pobycie w Chorwacji.Mam pytanie czy po 20-stym czerwca warto rozwazać wyjazd w ciemno do Vodic :?:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.10.2010 12:16

Strażak napisał(a):Witam wszystkich piszacych recenzje i swoje opinie o pobycie w Chorwacji.Mam pytanie czy po 20-stym czerwca warto rozwazać wyjazd w ciemno do Vodic :?:

Jasne kolego :) poczytaj tu forum/viewtopic.php?t=30153&start=15

Apartamentów na trasie VODICE - SRIMA w pierwszej linii brzegowej w pip i sądzę że nawet w sezonie znajdzie się coś wolnego.
patart
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patart » 14.10.2010 20:19

Strażak napisał(a):Witam wszystkich piszacych recenzje i swoje opinie o pobycie w Chorwacji.Mam pytanie czy po 20-stym czerwca warto rozwazać wyjazd w ciemno do Vodic :?:

zawsze warto ! :)
pozdrawiam !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone