Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lonewolf
Plażowicz
wyjazd w ciemno z żoną w ciąży

Nieprzeczytany postnapisał(a) lonewolf » 21.08.2010 20:47

czas najwyższy się ujawnić :)

witam wszystkich po raz pierwszy.
Namiętnie i skutecznie czerpię z Waszej przebogatej wiedzy i doświadczeń,
Pierwszy wyjazd do Chorwacji to podróż poślubna w tamtym roku do Mariny k. Trogiru, a teraz małżonka w 6 miesiącu ciąży i ...

chcemy jechać w ciemno, na początku września, w rejon Makarskiej Riviery, np jakieś 10-15 km od Omis-u, idealne byłoby jakieś niewielkie, spokojne miasteczko, z paroma konobami, plażami bez tłumów Początkowo wybór padł na Pisak, ale po przejrzeniu paru wątków daliśmy sobie spokój, przede wszystkim ze względu na te sto ileś schodków do pokonania..

Czy któryś -aś z szanownych forumowiczów / forumowiczek miał podobną sytuację - proszę o podpowiedzi - jestem pewien, że znacie takie miejsca, w których kobieta z coraz większym brzuszkiem nie będzie się katować sporymi przewyższeniami terenu i setkami schodków - a po prostu odpocznie w przyjemnej, spokojnej mieścince gdzie we wrześniu są jeszcze otwarte knajpki z lokalną przekuchnią :)

Będę wdzięczny za nazwy tychże miasteczek ,
a jeśli dodatkowo polecicie jakiś sympatyczny apartament z balkonem / tarasem z widokiem na morze - wypiję tam Wasze zdrowie :))

pozdr.
bodi7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodi7 » 21.08.2010 22:36

w takim razie polecam Wam Promajna - blisko Baśka Voda i Makarska. W mieścince tej jest wszysko co do życia na urlopie potrzeba:) -sklep spozywczy, bankomat, poczta,kosciół (z jedną mszą w niedzielę) , ładna żwirowa plaża i liczna gastronomia... Nie ma natomiast tłumów i zgiełku , a zejście z miasteczka na plaże dość łagodne.
lonewolf
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lonewolf » 22.08.2010 13:14

witam :) Bodi ogromne dzieki za podpowiedz - wyglada na to ze to jest to czego szukamy ! Lokalizacja , fajna dluga plaza, jest gdzie sie powloczyc (sciezki spacerowy do B.V.) i w miare plasko (dla zony) i pare ladnych gorek (dla mnie) :)
teraz tylko znalezc apartament, z tego co zdazylem tu przeczytac , Promajna
jest dosc popularnym miejscem i ktos nawet mial problem ze znalezieniem
apartamentu jadac tam w ciemno.. Licze jednak na odrobine szczescia i fakt ze jedziemy na pocz. wrzesnia :) A zeby szczesciu nieco dopomoc - zaczynam szukac apartamentu !

p.s. Forumowicze nie ustawajcie w podpowiedziach :)
bodi7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodi7 » 22.08.2010 16:12

lonewolf,cieszę się że mogłem pomóc , a jeśli chodzi o nocleg , to nawet w sezonie były wolne miejsca. Jak chcesz , to na maila podam Ci namiar na miejsce , w którym ja byłem. Mili własciciele , mówią troche po polsku :) , dobry standart apartamentu , cena w sezonie 40euro za 2 osoby (mają stronę internetową) .
lonewolf
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lonewolf » 22.08.2010 16:32

Bodi - poproszę ich www. Chetnie to obejrze.

moj adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

dzieki !
bodi7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodi7 » 22.08.2010 16:48

wysłane :) , będziecie zadowoleni :)
lonewolf
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lonewolf » 22.08.2010 17:53

bodi cos poszlo nie tak jak trzeba bo nie przyszlo do mnie ,
prosba- pusc to jeszcze raz. dzieki adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bodi7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodi7 » 22.08.2010 20:05

oto namiary : zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
lonewolf
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lonewolf » 23.08.2010 13:14

heja bodi. musialo byc wczoraj jakies zatwardzenie na łączach ;) dostałem nieco później Twojego maila. Podziekowal!
mika281
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mika281 » 26.08.2010 15:45

Witam, byłam już kilka razy w Chorwacji zawsze w ciemno, ale teraz jedziemy z mężem 13 września i zabieramy psa Golden Retrievera, południowa dalmacja, jak myslicie czy mogę jechać z psem w ciemno bo trochę mam obawy że będzie ciężko z kwaterą w rozsądnej cenie. Interesują mnie miejscowości Igrane, Brist, Gradać itp.
voytec
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voytec » 26.08.2010 19:07

Witam ponownie.
Dziś wróciliśmy z Mali Rat (6km do Omiś).
pojechaliśmy w ciemno...na początku nie miała obsługa przez celników słoweńskich..brrr
Zanalezenie kwatery o 11 w nocy było trochę trudne ale znaleźliśmy bardzo ładny apartament tylko ze 100m nad poziomem morza ale widok z tarasu wynagradzał nam wspinaczkę o każdej porze dnia :D
Co do Chorwatów to zauważyłem duże zmiany w nastawieniu do turystów z PL (może i nie tylko) w stosunku do lat poprzednich. Traktują nas jak worki z pieniędzmi i tylko patrzą jak je wytrzepać :roll: np. dopłata za klimatyzację 5e za dzień lub skasowanie za skutera o 50 kun więcej niż od kolegi itp :evil:
Jestem trochę zniesmaczony
:(
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 26.08.2010 20:27

W Zakopanem, to górale pewnie nie trzepia.Tam odpoczniesz bardzoooo....taniooo......
zbys2006
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2006 » 26.08.2010 21:31

Bodi7 - czy mógłbyś mi przesłać trochę informacji o Apartments MILIĆ - Promajna na e-mail (może jakieś fotki). Z góry dziękuję i pozdrawiam.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 27.08.2010 12:32

voytec napisał(a):Witam ponownie.
Dziś wróciliśmy z Mali Rat (6km do Omiś).
pojechaliśmy w ciemno...na początku nie miała obsługa przez celników słoweńskich..brrr
Zanalezenie kwatery o 11 w nocy było trochę trudne ale znaleźliśmy bardzo ładny apartament tylko ze 100m nad poziomem morza ale widok z tarasu wynagradzał nam wspinaczkę o każdej porze dnia :D
Co do Chorwatów to zauważyłem duże zmiany w nastawieniu do turystów z PL (może i nie tylko) w stosunku do lat poprzednich. Traktują nas jak worki z pieniędzmi i tylko patrzą jak je wytrzepać :roll: np. dopłata za klimatyzację 5e za dzień lub skasowanie za skutera o 50 kun więcej niż od kolegi itp :evil:
Jestem trochę zniesmaczony
:(

Napisz więcej-jeśli można o "obsłudze przez celników słoweńskich".
Jechałem wielokrotnie do i z Chorwacji przez różne przejścia graniczne i powiem, że nigdy nie spotkałem się z niemiłą obsługą.
Jestem bardzo ciekaw. 8O
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 27.08.2010 15:14

Też jestem ciekaw zachowania celników słoweńskich 8O 8O 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone