Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
saperus8
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) saperus8 » 28.06.2017 19:38

26 .08 wybieramy się na Hvar do Sveta Nedilja pobyt 2 tygodnie .Czy w tym czasie można jechać ,,w ciemno" i jakich cen za pokój 2 osobowy należy się spodziewać?
rower26
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rower26 » 30.06.2017 13:46

Witajcie Cromaniacy!

Po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji (być może dalej, Czarnogóra). Urlop mam zaplanowany od 5.08. Planuję całe dwa tygodnie poświęcić na objazdówkę. Czy apartamenty w ciemno łatwiej znaleźć na krótszy okres, powiedzmy 2 dni czy na dłuższy powiedzmy 7 dni? Oczywiście zdaję sobie sprawę że termin to mega wysoki sezon więc jeśli nie będzie apartamentów to namiot w bagażniku. Czy na kempingach może być problem ze znalezieniem miejsca?

Nic mnie nie pcha w konkretny rejon wybrzeża, tam gdzie mi się spodoba chciałbym się zatrzymać na 2-3 dni. Jak nie apartamenty to kemping.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2017 15:45

rower26 napisał(a):Witajcie Cromaniacy!

Po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji (być może dalej, Czarnogóra). Urlop mam zaplanowany od 5.08. Planuję całe dwa tygodnie poświęcić na objazdówkę. Czy apartamenty w ciemno łatwiej znaleźć na krótszy okres, powiedzmy 2 dni czy na dłuższy powiedzmy 7 dni? Oczywiście zdaję sobie sprawę że termin to mega wysoki sezon więc jeśli nie będzie apartamentów to namiot w bagażniku. Czy na kempingach może być problem ze znalezieniem miejsca?

Nic mnie nie pcha w konkretny rejon wybrzeża, tam gdzie mi się spodoba chciałbym się zatrzymać na 2-3 dni. Jak nie apartamenty to kemping.

Witam.
W sierpniu w ciemno i na 2-3 dni apartament - będzie ciężko i drogo. (apartament na 2-3 dni to 30 % więcej za dobę).
Zdecydowanie lepiej wybrać pobyt w namiocie.
Kempingów w Chorwacji jest dużo, zawsze jakiś znajdziecie gdzie są miejsca.
Pedros29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pedros29 » 01.07.2017 07:27

Bylismy 5 sierpnia 2016r. Ulcnij przy wielkiej plaży.
Pokój 3 osobowy, łazienka, mały aneks plus balkon, wi-fi, klimatyzacja. Po 10 euro od osoby .Przyjmowała nawet na dwa dni.Tylko mały parking.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 03.07.2017 17:07

Wybieram sie z dziewczyna i jej siostra początkiem sierpnia do Makarskiej te rejony czy idzie znaleźć apartament 3 osobowy z 2 osobnymi pokojami? I jak cenowo to w tym roku będzie wyglądać ?
stavros2002
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) stavros2002 » 03.07.2017 17:39

radzio327 napisał(a):Wybieram sie z dziewczyna i jej siostra początkiem sierpnia do Makarskiej te rejony czy idzie znaleźć apartament 3 osobowy z 2 osobnymi pokojami? I jak cenowo to w tym roku będzie wyglądać ?

Z 2 sypialniami to raczej dla 4 osób, oczywiście mogą być 3, 2 czy nawet solo, ale zapłacisz za 4 osobowy.

Makarska na początku sieprnia to tłum i masakra cenowa. Coś może znajdziesz, ale drogo i raczej daleki od morza.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 03.07.2017 18:07

To jaka miejscowość mniej oblegana w której cos sie będzie działo? I jakich cen od osoby można sie spodziewać ?
mlodybalut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodybalut » 03.07.2017 21:26

Witam jestem właśnie czwarty raz w Chorwacji oraz raz w Czarnogórze, zawsze jeżdzew ciemno i nigdy nie mam problemu ze znalezieniem kwatery na 14nocy. Ceny też zawsze są niższe niż z rezerwacją. Dla przykładu w miejscowości Nin Pani chciała za cztery osoby 50 euro po krótkim takgowaniu zapłaciłem 35euro za noc, teraz jestem w miejscowości Klek pod granicą z Bośnia i Hercegowiną,Pani chciała za cztery osoby 70euro po negocjacji płace 600 euro za 14 nocy czyli około 43euro. Za dwa pokoje kuchnie,łazienkę i taras Klima i wifi ,ręczniki wszystko jest. Więc jeśli ktoś mówi że w ciemno zapłaci więcej to nigdy nie jechał w ciemno. A dodam że do plaży mam minutę drogi. Pozdrawiam
hola8
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hola8 » 04.07.2017 10:20

Masz rację byłem w Chorwacji już 4 razy i dwa razy z rezerwacją i 2 razy w ciemno, tak że w ciemno taniej wychodzi!!
A powiedz kolego jak jest w tej miejscowości Klek? bo szukam coś na drugą połowę sierpnia??
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 04.07.2017 11:33

stavros2002 napisał(a):
radzio327 napisał(a):Wybieram sie z dziewczyna i jej siostra początkiem sierpnia do Makarskiej te rejony czy idzie znaleźć apartament 3 osobowy z 2 osobnymi pokojami? I jak cenowo to w tym roku będzie wyglądać ?

Z 2 sypialniami to raczej dla 4 osób, oczywiście mogą być 3, 2 czy nawet solo, ale zapłacisz za 4 osobowy.

Makarska na początku sieprnia to tłum i masakra cenowa. Coś może znajdziesz, ale drogo i raczej daleki od morza.

Chodzi mi o to żeby łóżka nie były w jednym pomieszczeniu może to być jedna sypialnia i np wersalka w salonie z kuchnią, byle nie w jednym pokoju bo nie wyobrażam sobie spać z dziewczyną i jej siostra w pokoju :D zero prywatności
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 04.07.2017 11:45

radzio327 napisał(a):
stavros2002 napisał(a):

Chodzi mi o to żeby łóżka nie były w jednym pomieszczeniu może to być jedna sypialnia i np wersalka w salonie z kuchnią, byle nie w jednym pokoju bo nie wyobrażam sobie spać z dziewczyną i jej siostra w pokoju :D zero prywatności

Dlaczego nie? Można się wymienić doświadczeniami i nie tylko :D
homer807
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) homer807 » 04.07.2017 17:07

Witam ma ktoś może jakieś namiary na kwaterę dla dwójki dorosłych i dwoje dzieci 7 lat i 2 lata na wyspie krk najlepiej Baska w terminie 15-22 lipca?
jurb1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurb1 » 04.07.2017 20:54

Cześć
Wybieramy się w 2 rodziny (7- 8 osób ) do Chorwacji . Termin od 22 sierpnia - 10-12 dni . Szukamy noclegu między Zadarem a Szybenikiem .Czy ktoś , coś ???
Jakieś podpowiedzi , namiary , kontakty , polecane miejscowości ?
Raczej chcieliśmy coś spokojnego znaleźć a w międzyczasie podjechać i pozwiedzać
Szukać i rezerwować w necie czy jechać w ciemno ?
Wasze opinie i doświadczenia byłyby bardzo cenne dla naszej grupy ...jadącej 1 raz :-)

pzdr.

Jacek
stavros2002
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) stavros2002 » 04.07.2017 20:59

mlodybalut napisał(a):Witam jestem właśnie czwarty raz w Chorwacji oraz raz w Czarnogórze, zawsze jeżdzew ciemno i nigdy nie mam problemu ze znalezieniem kwatery na 14nocy. Ceny też zawsze są niższe niż z rezerwacją. Dla przykładu w miejscowości Nin Pani chciała za cztery osoby 50 euro po krótkim takgowaniu zapłaciłem 35euro za noc, teraz jestem w miejscowości Klek pod granicą z Bośnia i Hercegowiną,Pani chciała za cztery osoby 70euro po negocjacji płace 600 euro za 14 nocy czyli około 43euro. Za dwa pokoje kuchnie,łazienkę i taras Klima i wifi ,ręczniki wszystko jest. Więc jeśli ktoś mówi że w ciemno zapłaci więcej to nigdy nie jechał w ciemno. A dodam że do plaży mam minutę drogi. Pozdrawiam

tjaaa....te apartamenty przy plaży za 40 euro w sierpniu :D
iwooszka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwooszka » 04.07.2017 21:03

W tym rejonie polecam wyspę Murter, byliśmy rok temu i teraż tez jedziemy. Dużo plaż, także piaszczysta, a już piaszczyste dno to standard, pięknie widoków, dużo knajpek, dość blisko do Zadań, Szybenika, na wodospady Krk oraz rejs na Kornaty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 360
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone