Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 29.07.2010 11:54

betticonfetti napisał(a):Pewnie już co poniektórzy mają dość jak czytają treść typu: czy jechać w ciemno?
Ale pomimo zaryzykuję i zapytam: we wtorek jadę "w ciemno"na Makarską,zaznaczam szczyt sezonu(trzy dorosłe osoby,czy to aby nie jest szaleństwo z mojej strony? i czy aby na pewno coś się znajdzie?
Czy może zrobić już kanapki w dwie strony.co byśmy nie wracali głodni jak nic nie znajdziemy
:lol:
Pozdrawiam Beata

Skąd ten pesymizm :)
Myślę, że obejdzie się bez robienia większej ilości suchego prowiantu!
Jak nie Makarska to coś innego w pobliżu :) Jest przygoda, jest zabawa :)
Najważniejsze jest to abyście byli u celu z samego rana, wtedy macie cały dzień na szukanie lokum w Makarskiej.
Kitt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitt » 29.07.2010 12:01

betticonfetti napisał(a):Pewnie już co poniektórzy mają dość jak czytają treść typu: czy jechać w ciemno?
Ale pomimo zaryzykuję i zapytam: we wtorek jadę "w ciemno"na Makarską,zaznaczam szczyt sezonu(trzy dorosłe osoby,czy to aby nie jest szaleństwo z mojej strony? i czy aby na pewno coś się znajdzie?
Czy może zrobić już kanapki w dwie strony.co byśmy nie wracali głodni jak nic nie znajdziemy

Dla bezpieczeństwa można wziąć namiocik :) - mój objechał całą trasę nierozpakowywany...
slawek_116
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek_116 » 29.07.2010 14:24

Przy takiej ilosci osob mysle ze nie bedzie zadnych problemow a poszukiwania proponuje zaczac juz kilka kilometrow za Omis-iem, w samej Makarskiej ceny lokum do najnizszych nie naleza
betticonfetti
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) betticonfetti » 29.07.2010 18:41

No cóż,jest zabawa jest ryzyko :) postanowione! jedziemy!
odezwę się na forum po powrocie i mam nadzieję że będę mogła napisać kolejnym niedowiarkom: jechać w ciemno! nie marudzić! :)
Bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki
Pozdrawiam. Beata :papa:
betticonfetti
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) betticonfetti » 30.07.2010 18:47

To jeszcze raz ja! niedowiarek z wcześniejszych postów. Nie ukrywam że pomału zaczyna mi parować z głowy po czterech dniach na forum :)
Jeszcze jedno pytanie, gdzie pewniej znaleźć noclegi jadąc w ciemno? okolice Makarskiej? czy Pula i okolice? mam na myśli również Medulin
Dziękuję i pozdrawiam
Bojączek Niedowiarek :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2010 02:29

Zawsze jadę w ciemno. A robię tak: obieram jakiś kierunek, miasto, region, itp Zjeżdżam z autostrady, pasuje mi jakieś mieasteczko to zaczyanam szuakć kwater. Najpierw rozglądam się samochodem gdzie jest plaża, centrum itd i tam poszukuję noclegów. Po około pół godziny mam już apartman taki jak mi pasuje. Pozdrawiam i życzę udanych "łówów"
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 01.08.2010 04:16

Serce w pasy napisał(a):Zawsze jadę w ciemno. A robię tak: obieram jakiś kierunek, miasto, region, itp Zjeżdżam z autostrady, pasuje mi jakieś mieasteczko to zaczyanam szuakć kwater. Najpierw rozglądam się samochodem gdzie jest plaża, centrum itd i tam poszukuję noclegów. Po około pół godziny mam już apartman taki jak mi pasuje. Pozdrawiam i życzę udanych "łówów"

W tym roku zrobiłem dokładnie tak samo :) i wcześniejszym tez :)
betticonfetti
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) betticonfetti » 01.08.2010 11:29

Dziękuję wszystkim za dodanie otuchy :) mam nadzieję,że wakacje będą udane czego Wam wszystkim również życzę :lol:
iwi196803
Autostopowicz
wyjazd w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwi196803 » 07.08.2010 23:00

Witam jestem nowym użytkownikiem waszego forum.

ślęczę już od kilku dni i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy.
13 sierpnia wybieram się wraz z rodziną(mąż i 3 nastolatki) do Chorwacji.
Jedziemy w ciemno.Na początku miała być wyspa Pag ale teraz już nie wiem..Na pewno chcemy zobaczyć jeziora Plitvickie.Zachwyciły mnie zdjęcia wodospadów Krka i myślę,że fajnie by było coś znaleźć w okolicach Zadaru.
Blisko na Pag...
Czy to prawda,że na wyspach jest drożej?
Nie ukrywam,że zależy nam na oszczędnym wyjeździe.Jeziora chyba lepiej zostawimy na drogę powrotną gdyż wypadłoby nam zwiedzanie w sobotę.
Wyjedziemy w piątek rano .Lepiej zajęchać w sobotę czy w niedzielę?15 sierpień święto.Czytając wasze posty mam wrażenie,że nie ma reguły.Może ktoś ma jakieś ,,DOBRE RADY"
Pawcio&Monia
Globtroter
Re: wyjazd w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawcio&Monia » 08.08.2010 19:49

Jesli chodzi o pytanko z wyspami czy jest drożej to ja uważam że faktycznie jest trochę drożej. Jednak moim zdaniem klimat na wyspie jest calkiem inny niz na lądzie . Zawsze mozesz w tym roku pojechac na wyspe a w przyszłym na ląd lub odwrotnie i będziesz miała własne zdanie na ten temat.Ja zdecydowanie wolę wyspę.Jęsli chodzi o wodospady i jeziora to najlepiej w tygodniu to zwiedzić.Nad jeziorami jest bardzo duzo apartamentów i warto sobie zanocować.My jechalismy w sobotę i stalismy na granicy w 15 km korku około godziny 19.Dla porównania rok temu na granicy stalismy w 300-stu metrowym korku.

pzdr

iwi196803 napisał(a):Witam jestem nowym użytkownikiem waszego forum.

ślęczę już od kilku dni i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy.
13 sierpnia wybieram się wraz z rodziną(mąż i 3 nastolatki) do Chorwacji.
Jedziemy w ciemno.Na początku miała być wyspa Pag ale teraz już nie wiem..Na pewno chcemy zobaczyć jeziora Plitvickie.Zachwyciły mnie zdjęcia wodospadów Krka i myślę,że fajnie by było coś znaleźć w okolicach Zadaru.
Blisko na Pag...
Czy to prawda,że na wyspach jest drożej?
Nie ukrywam,że zależy nam na oszczędnym wyjeździe.Jeziora chyba lepiej zostawimy na drogę powrotną gdyż wypadłoby nam zwiedzanie w sobotę.
Wyjedziemy w piątek rano .Lepiej zajęchać w sobotę czy w niedzielę?15 sierpień święto.Czytając wasze posty mam wrażenie,że nie ma reguły.Może ktoś ma jakieś ,,DOBRE RADY"
Marzenna
Autostopowicz
Split od 19 sierpnia, w ciemno? Prosba o rade

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marzenna » 11.08.2010 17:43

Witam!
Zdaję sobie sprawę, że temat ten był wielokrotnie poruszany, a Wasze odpowiedzi wyczerpujące, proszę jednak raz jeszcze o radę, chcę bowiem upewnić się w decyzji wyjazdu w ciemno.
Będziemy w Splicie 19 sierpnia, około 16.30 w centrum. Jestem skłonna, po lekturze Waszych wypowiedzi, jechać w ciemno, mój mąż jednak nie do końca jest przekonany do tej decyzji.
Myślę, że NAWET w drogim Splicie znajdziemy coś tańszego niż internetowe oferty, zwłaszcza że to już końcówka sezonu. Jestem w piątym miesiącu ciąży, być może nie jest to zatem rozsądne, ale czuję się dobrze (zresztą, może to być okolicznością łagodzącą dla potencjalnych wynajmujących ;-))

Może ktoś z Was w taki sposób ostatnio do Splitu pojechał? Może inne rozwiązanie polecacie?

Proszę o podpowiedź i z góry dziękuję!
nitka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nitka » 11.08.2010 18:28

Split to duże miasto i nie wiem czy wymarzone do odpoczynku. Jeżdżę przez Split od 3 lat na Hvar. Rok temu byliśmy też w Trogirze na Ciovo - gdy przyszła sobota to był koszmar od 6.00 do 13.00 co pół godziny schodziły samoloty do lądowania właśnie w Splicie. Po 14.00 zaczęły wylatywać.
Proponuję przeze wszystkim zapozna się z planem miasta przy szukaniu kwater, aby nie było niespodzianek.
Pomyślcie nad wypoczynkiem na Hvarze - piękna, lawendowa wyspa.
Marzenna
Autostopowicz
dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marzenna » 11.08.2010 18:33

Dziękuję Nitce. Rozważamy różne opcje, zdaję sobie sprawę, że to musi być męczące miasto, dlatego jeśli w nim zostaniemy, będziemy jeździć.
Haweł
Cromaniak
Re: dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 11.08.2010 18:36

Marzenna napisał(a):Dziękuję Nitce. Rozważamy różne opcje, zdaję sobie sprawę, że to musi być męczące miasto, dlatego jeśli w nim zostaniemy, będziemy jeździć.

W strone Omisia,apartamentow od groma,skierowac sie od Splitu do Omisia...pare km i apartamentow bardzo duzo...
voytec
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voytec » 14.08.2010 16:36

Witam :D
2 lata temu byliśmy w Cro i teraz też jedziemy w poniedziałek (16.08) w ciemno :)
Napisze jak było :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone