Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 07.08.2016 19:23

Mikromir napisał(a):
fabio007 napisał(a):
Mikromir napisał(a):Następny weekend też jest długi. :oczko_usmiech:

A kiedy kończą ten następny długi weekend? :) Bo chcę wyjechać w niedzielę, więc w poniedziałek byłbym na miejscu.

To chyba dobrze.
15.08. / poniedziałek jest święto i dzień wolny, więc ludzie mogą opuszczać kwatery. Intuicja mówi mi, że masz szansę. :wink: Ale to tylko moje przypuszczenie. :mrgreen:

Od kilku lat jeżdżę właśnie w te dni sierpnia i jakoś do tej pory zawsze coś się znajdowało :) W tym roku jak czytam Chorwacja mocno oblegana, ale mimo wszystko liczę na znalezienie noclegu w ciemno :)

Jeśli poniedziałek to ostatni dzień długiego weekendu to faktycznie kwatery mogą się zwalniać, ale jak sam napisałeś to tylko przypuszczenie :P Z drugiej strony mam dłuższy urlop i chcę jechać w ciemno, więc wyjazd można opóźnić o dzień czy coś, gdyby się okazało, że to zwiększy szansę na znalezienie noclegu :)
Doloresss
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doloresss » 07.08.2016 20:24

Ja jestem obecnie w Podgora i jest dużo wolnych apartamentów. Jechałem dzisiaj do Makarskiej i w Tucepi jest też dużo wolnych miejsc i naganiaczy przy wjeździe do miast. Ceny apartamentu z kuchnią klima 2+2 przy samej plaży około 80euro. Ja znalazłem w dalej 200m od plaży za 50 euro 2 pokoje kuchnia klima i widok na morze. Najwięcej kwater zwalnia się w piątek, sobote. Tak więc przyjeżdżać rodacy smialo w ciemno.
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 07.08.2016 21:52

Doloresss napisał(a):Ja jestem obecnie w Podgora i jest dużo wolnych apartamentów. Jechałem dzisiaj do Makarskiej i w Tucepi jest też dużo wolnych miejsc i naganiaczy przy wjeździe do miast. Ceny apartamentu z kuchnią klima 2+2 przy samej plaży około 80euro. Ja znalazłem w dalej 200m od plaży za 50 euro 2 pokoje kuchnia klima i widok na morze. Najwięcej kwater zwalnia się w piątek, sobote. Tak więc przyjeżdżać rodacy smialo w ciemno.

No i co chwilę sprzeczne informacje :) Jedni piszą, że masakra z noclegami, inni, że noclegi są :) Może jak to często bywa 'nie taki diabeł straszny.. ' :P
Doloresss
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doloresss » 07.08.2016 22:42

Masakra była tydzień temu, wtedy było naprawdę ciężko z kwaterami teraz widać że jest duzo wolnych.
Melka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melka » 08.08.2016 07:29

Ja w poniedziałek będę już na miejscu w BV. Mam nadzieję,że się coś znajdzie. A w razie co są te biura turystyczne gdzie szukają noclegu?
W zeszłym roku tak w Primosten musieliśmy szukać,bo totalna lipa była.
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 08.08.2016 07:55

Melka napisał(a):Ja w poniedziałek będę już na miejscu w BV. Mam nadzieję,że się coś znajdzie. A w razie co są te biura turystyczne gdzie szukają noclegu?

Daj znać, jak Ci poszło szukanie noclegu w Baśce.
maciex09
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciex09 » 08.08.2016 08:09

Doce - zatrzymaliśmy się, podjechał miły Pan... 50m od morza, sypialnia, kuchnia, łazienka, salon (2 pokoje) z klima za 55E :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2016 08:35

maciex09 napisał(a):Doce - zatrzymaliśmy się, podjechał miły Pan...

Chyba Duce ...
Melka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melka » 08.08.2016 08:48

fabio007 napisał(a):
Melka napisał(a):Ja w poniedziałek będę już na miejscu w BV. Mam nadzieję,że się coś znajdzie. A w razie co są te biura turystyczne gdzie szukają noclegu?

Daj znać, jak Ci poszło szukanie noclegu w Baśce.

Nie ma sprawy :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2016 09:18

maciex09 napisał(a):Doce - zatrzymaliśmy się, podjechał miły Pan... 50m od morza, sypialnia, kuchnia, łazienka, salon (2 pokoje) z klima za 55E :)

A po której stronie Jadranki ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2016 10:10

krbaton napisał(a):
maciex09 napisał(a):Doce - zatrzymaliśmy się, podjechał miły Pan... 50m od morza, sypialnia, kuchnia, łazienka, salon (2 pokoje) z klima za 55E :)

A po której stronie Jadranki ?

Jadąc od Splitu , pewnie po lewej stronie ...

Obrazek
maciex09
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciex09 » 08.08.2016 11:41

Tak jest Duce :P a dokładnie jednak Dugi Rat
nolimits
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nolimits » 08.08.2016 13:53

witam
to mój pierwszy wyjazd do Chorwacji, jechałem w ciemno, jak poczytałem posty że ciężko z noclegami to trochę się stresowałem. Jestem w mieście Omniś apartament znalazłem może po 10 min stoją tu przy głównej ulicy z kartkami. Koszt 70 euro za dzień, plaża po drugiej stronie drogi, dwa pokoje, kuchnia, łazienka, wifi, klimatyzacja, grill, widok z tarasu na morze.
Ostatnio edytowano 08.08.2016 14:02 przez nolimits, łącznie edytowano 1 raz
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 08.08.2016 13:55

nolimits napisał(a):witam
to mój pierwszy wyjazd do Chorwacji, jechałem w ciemno, jak poczytałem posty że ciężko z noclegami to trochę się stresowałem. Jestem w mieście Omniś apartament znalazłem może po 10 min stoją tu przy głównej ulicy z kartkami. Koszt 70 euro za dzień, plaża po drugiej stronie drogi, dwa pokoje, kuchnia, łazienka, wifi, grill, widok z tarasu na morze.

To nie jest tak źle :) Gratuluję szybkiego znalezienia i w zasadzie pozostaje tylko życzyć udanego urlopu :)
Remika222
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Remika222 » 08.08.2016 14:01

Od lat odwiedzam Chorwację południową i do tej pory zawsze jeździliśmy w ciemno. Były to min. Baska Voda, Promajna, Brela, Orebic, Podgora. Było różnie, ale zawsze udawało się znaleźć kwaterę przed południem:) Niestety w zeszłe wakacje mieliśmy mega problem ze znalezieniem apartamentu od 16 sierpnia na 10 nocy. W sumie 3 rodziny z dzieciakami. Oczywiście nie było mowy o jednym wspólnym apartamencie - takich po prostu nie było wolnych , każda rodzina musiała szukać na własną rękę noclegu dla siebie. Stres był o tyle spory, gdyż przyjechaliśmy ok. 10 rano z 11 miesięcznym dzieckiem i udało nam się znaleźć apartament dopiero o 19:30 w piątej miejscowości. W tym roku dokonałam rezerwacji i śpię spokojnie, zaraz po przyjeździe zamiast latać po apartamentach z bólem głowy mogę spokojnie iść na śniadanie, plaże, rozpakować samochód odpocząć etc. Są plusy i minusy rezerwacji niestety. Minusem może być przekłamanie w ofercie. Jeśli planujecie szukać apartamentów na miejscu, bądźcie przed południem plus w sobotę/niedzielę. POWODZENIA!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 343
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone