Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janekbb
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janekbb » 03.08.2016 21:20

Witam. My jedziemy na Chorwację lub Czarnogórę w piątej lub w sobotę 05-06.08.
Jak zawsze w ciemno :) Najpierw będziemy próbować w Czarnogórze. Mozę ktoś ma jakieś namiary na nocleg 2+2 w w tym terminie (plus pies Miniaturka :)). 10-12 nocy.
Pozdrawiam
Elżunia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elżunia » 03.08.2016 22:05

Hej. Czy jest ktoś aktualnie w okolicach Makarskiej (Brela, Baska Voda, Podgora)? Może macie jakiś namiar na wolne apartamenty lub tam, gdzie śpicie jest może coś wolnego? Zamierzamy być na miejscu 7.08 - 2 osoby dorosłe i 3-letnie dziecko. Proszę o info na mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Będę wdzięczna.
natalia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) natalia13 » 04.08.2016 08:14

agaa_2016 napisał(a):Jestesmy wlasnie w Makarskiej, caly dzien szukania (Makarska, Tucepi, Podgora, Baska Voda, Brela) nigdzie niea noclegu dla 2woch osob :/ nocka w samochodzie rano szukamy dalej. Nie polecam i odradzam wyjazd w ciemno

No to jak tam jest z dostepnością. Piszesz że nic nie ma a poprzedni post że stoją z kartkami. 8O
sławek78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sławek78 » 04.08.2016 09:36

Cześć wszystkim
Za tydzień wybieramy się na oczekiwany wypoczynek do Chorwacji – od kilku dni byłem spokojny że 13.08 znajdziemy spokojnie jakąś miejscówkę a tu nagle wpis że nie ma wolnych kwater i spanie w samochodzie.
Jak jest naprawdę w tym roku.
Slavko
CroLaguna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroLaguna » 04.08.2016 09:58

sławek78 napisał(a):Cześć wszystkim
Za tydzień wybieramy się na oczekiwany wypoczynek do Chorwacji – od kilku dni byłem spokojny że 13.08 znajdziemy spokojnie jakąś miejscówkę a tu nagle wpis że nie ma wolnych kwater i spanie w samochodzie.
Jak jest naprawdę w tym roku.
Slavko

Z mojego tegorocznego doświadczenia , mogę tylko powiedzieć że ,,dla chcącego nic trudnego" jednak trzeba wziąć pod uwagę że w miejscowościach mocno obleganych przez turystów mogą być trudności ze znalezieniem oczekiwanej miejscówki.
Czasem trzeba zrezygnować z niektórych założonych wcześniej oczekiwań , lub pogodzić się długotrwałym poszukiwaniem wymarzonego apartmana.
W Pirovaciu szukaliśmy w 3 osoby przez ok 2 godziny noclegu i znalazła się tylko jedna miejscówka , natomiast w oddalonym o ok 15 km Pakośtane szukanie zajęło nam 5 minut - dodatkowo mogę powiedzieć że dwóch Chorwatów targowało się między sobą który nas przygarnie , ponieważ obaj mieli wolne miejsca.

Pozdrawiam krajana :papa:
sławek78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sławek78 » 04.08.2016 11:30

Krajana-dzięki za pocieszenie
Jedziemy w jedno z czterch miejsc
Baśka-KRk
Primostein
Podgora
lub wyspa Hvar
Nie możemy się jeszcze zdecydować.
Czy być w sobotę rano czy w niedzielę- Kiedy będzie więcej wolnych kwater?
Slavko
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 04.08.2016 11:45

w niedziele rano ale szukaj w innych miejscowosciach ktore sa w poblizu tych co wymieniłes bo bedziesz miał problem np zamiast Primostem moze szukaj w Brodaricy wieksze szanse
EdiSk8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 04.08.2016 11:51

Byłem 3 razy w ciemno w Chorwacji. Novalja na wyspie Pag, Omiś i Primosten wszystko początkiem sierpnia i nigdy nie było problemu z znalezieniem wolnego apartamentu. W Omiś i Primosten podeszliśmy do lokalnych biur gdzie nam mili ludzie szukali wolnych lokum i wybieraliśmy sobie co nam się podobało.
sławek78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sławek78 » 04.08.2016 11:58

nenek napisał(a):w niedziele rano ale szukaj w innych miejscowosciach ktore sa w poblizu tych co wymieniłes bo bedziesz miał problem np zamiast Primostem moze szukaj w Brodaricy wieksze szanse

A nie jest tak że turnusy są bardziej od soboty do soboty i więcej wolnych miejsc się zwalnia w sobotę niż w niedzielę?
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 04.08.2016 13:04

ja myslę że turnus jest jak komu pasuje :)
ja na przykład planuję być od poniedziałku 29.08
do .....? no własnie nie wiem jakies 8-11 nocy ale w tym terminie to juz raczej
nie ma problemu z miejscem,
CroLaguna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroLaguna » 04.08.2016 13:06

sławek78 napisał(a):Krajana-dzięki za pocieszenie
Jedziemy w jedno z czterch miejsc
Baśka-KRk
Primostein
Podgora
lub wyspa Hvar
Nie możemy się jeszcze zdecydować.
Czy być w sobotę rano czy w niedzielę- Kiedy będzie więcej wolnych kwater?
Slavko

Masz spory rozrzut: od Baški na Krk po Podgorę i Hvar - może braknąć czasu na odpoczynek :D .
Ja w czasie poprzednich wyjazdów byłem na miejscu w niedzielę lub poniedziałek rano , ponieważ chciałem uniknąć sobotnich korków na drogach.
W ubiegłym roku ( dokładnie 17 sierpnia )dojechaliśmy do Živogošće Mala Duba w poniedziałek ok 8 rano i apartament sam nas znalazł w postaci kilku naganiaczy stojących przy Jardance i po obejrzeniu 2 z nich wybraliśmy ten przy samej plaży w cenie 62 euro.
W niedzielę może być większy wybór po sobotniej zmianie turnusów , chociaż na Riwierze Makarskiej chyba nie ma pewności czy znajdzie się to czego człowiek oczekuje.
3 lata temu przejechaliśmy w poszukiwaniu noclegu od Podgory przez Igrane i Živogošće po Drvenik i dopiero w tym ostatnim się znalazł ,czego nie żałujemy.
Uszy do góry - coś zawsze znajdziesz.
sławek78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sławek78 » 04.08.2016 14:41

Wiem że duży rozrzut- ale nie mogę się zdecydować w którą część „uderzyć”.
Zwiedziłem całą Riwierę Makarską od Omiśia po Tucepi. ( Napisałem Podgora z racji sentymentu do tej częsci chorwacji a w tej miejscowości jeszcze nie byłem)
Ale raczej chciałbym w tym roku spróbować czegoś innego stąd KRK –Baśka lub Primostein albo jakaś wyspa.
Mam straszny mętlik w głowie.
Korków się nie obawiam bo jeśli pojadę w piątek to wystartuję o 15:00 przez Słowację i Węgry tak żeby Zagrzeb minąć około 2 w nocy.
Pytanie pozostaje gdzie jechać żeby się nie rozczarować bardzo bo kilku latach przebywania na riwierze makarskiej i czy być na miejscu w sobotę rano czy w niedzielę.
Slavko
ramzi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ramzi » 04.08.2016 15:04

agaa_2016 napisał(a):Jestesmy wlasnie w Makarskiej, caly dzien szukania (Makarska, Tucepi, Podgora, Baska Voda, Brela) nigdzie niea noclegu dla 2woch osob :/ nocka w samochodzie rano szukamy dalej. Nie polecam i odradzam wyjazd w ciemno

Środek tygodnia to kiepski termin naprawdę większość zaczyna i kończy wyjazdy w okolicach weekendu, dodatkowo od dziś zaczyna się długi weekend dla Chorwatów, więc kontynentalni mieszkańcy też udeżyli nad morze, efekt jak widać, wybierz się do mniejszych okolicznych miejscowości.
Wyjazd w ciemno jest naprawdę extra ale, w środku tygodnia w ich święto zwycięstwa to proszenie się o problemy.
agaa_2016
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaa_2016 » 04.08.2016 15:27

natalia13 napisał(a):

No to jak tam jest z dostepnością. Piszesz że nic nie ma a poprzedni post że stoją z kartkami. 8O

Jest tak, ze wszyscy mowia ze jest a jak sie jedzie to lipa
Delikatesy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Delikatesy » 04.08.2016 15:43

Jestem w okolicach Omisia i jest masakra z noclegami , rozmawiałem i kilkoma rodakami i niektórzy są troszku podłamani , dokładnie
jak powyżej kolega napisał , jak ktoś znajdzie jakimś cudem do hihi haha , a tak naprawdę jest masaakra .Pozdr.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 341
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone