Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek_116
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek_116 » 19.07.2010 21:10

Ogolnie znajsc zawsze sie cos znajdzie im mniejsza grupa tym wiekszy sukces ze wszyscy w jednym budynku beda i czas krotszy na poszukiwania trzeba poswiecic. Ale zasze cos za cos szczegolnie jak jedzie ktos z kolkiem przez 20 h to chialby zajechac na miejsce, olozyc sie i odpoczac a nie od razu zwiedzac okolice w poszukiwaniu noclegu.

Polecam strone

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

smialo mozna sie tam targowac z wlascicielami, ja utargowalem 6 E za jeden dzien co przy 2 tygodniach daje juz sumke ktora mozna inaczej spozytkowac.
Kitt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitt » 23.07.2010 15:03

W tym roku byliśmy na Korculi - postanowiłem jechać "w ciemno" (ja, żona i córeczki). Wymyśliliśmy sobie okolicę Priscapac/Prizba. Po dojechaniu na miejsce okazało się, że prawie wszystkie apartamenty są zajęte :o po godzinie szukania (oraz degustacji oferowanych trunków :)) trafiłem w końcu na Gazdę, który miał fajny apartament - tylko prosił o 2 godziny na wysprzątanie. Nawet już nie negocjowałem ceny - tylko wziąłem "z pocałowaniem ręki". Później gospodarze mówili nam, że byli bardzo zdziwieni, że ktoś tam w ogóle szuka "w ciemno".
Potem w trakcie zwiedzania wyspy widziałem dużo "naganiaczy" przy większych miejscowościach (Vela Luka, Korcula).

Mimo wszystko - polecam wyjazd w ciemno, ale warto się przygotować na niespodzianki i przyjechać do miejscowości docelowej odpowiednio wcześnie.

Pozdrav
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 23.07.2010 15:06

Kitt napisał(a):W tym roku byliśmy na Korculi - postanowiłem jechać "w ciemno" (ja, żona i córeczki). Wymyśliliśmy sobie okolicę Priscapac/Prizba. Po dojechaniu na miejsce okazało się, że prawie wszystkie apartamenty są zajęte :o po godzinie szukania (oraz degustacji oferowanych trunków :)) trafiłem w końcu na Gazdę, który miał fajny apartament - tylko prosił o 2 godziny na wysprzątanie. Nawet już nie negocjowałem ceny - tylko wziąłem "z pocałowaniem ręki". Później gospodarze mówili nam, że byli bardzo zdziwieni, że ktoś tam w ogóle szuka "w ciemno".
Potem w trakcie zwiedzania wyspy widziałem dużo "naganiaczy" przy większych miejscowościach (Vela Luka, Korcula).

Mimo wszystko - polecam wyjazd w ciemno, ale warto się przygotować na niespodzianki i przyjechać do miejscowości docelowej odpowiednio wcześnie.

Pozdrav

Ja zawsze jadę w ciemno a 1 godzina szukania to żadna tragedia :lol:
Kitt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitt » 23.07.2010 15:10

gonzo napisał(a):
Kitt napisał(a):W tym roku byliśmy na Korculi - postanowiłem jechać "w ciemno" (ja, żona i córeczki). Wymyśliliśmy sobie okolicę Priscapac/Prizba. Po dojechaniu na miejsce okazało się, że prawie wszystkie apartamenty są zajęte :o po godzinie szukania (oraz degustacji oferowanych trunków :)) trafiłem w końcu na Gazdę, który miał fajny apartament - tylko prosił o 2 godziny na wysprzątanie. Nawet już nie negocjowałem ceny - tylko wziąłem "z pocałowaniem ręki". Później gospodarze mówili nam, że byli bardzo zdziwieni, że ktoś tam w ogóle szuka "w ciemno".

Pozdrav

Ja zawsze jadę w ciemno a 1 godzina szukania to żadna tragedia :lol:

Zniosłem to dzielnie :wink: - ale myślałem, że będę miał z czego wybierać...
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 23.07.2010 15:15

Szybko się poddałeś dlatego nie miałeś wielkiego wyboru.
Kitt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitt » 23.07.2010 15:24

gonzo napisał(a):Szybko się poddałeś dlatego nie miałeś wielkiego wyboru.

Być może - ale tylko na jednym domu była tabliczka "free apartments" - zresztą nieaktualna, więc kiedy wreszcie trafiłem na gospodarza, który miał wolny apartament - zrezygnowałem z dalszych poszukiwań. Cóż - pierwsze koty za płoty - za rok będę bardziej wytrwały. :)
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 23.07.2010 16:54

alessandro1977 napisał(a):
pablo2222 napisał(a):Wszystkie odpowiedzi w tym wątku mają charakter "ku pokrzepieniu serc". :D

Dlaczego ? Ja nigdy nie miałem problemu ze znalezieniem kwatery...wychodzę na tym jeszcze lepiej bo na ogół ląduję u takich co nie ogłaszają się w necie ani nie współpracują z biurami podróży przez co mniej wołają...70 - letni właściciele nie ogłaszają się w internecie...

możesz podać namiar? wybieramy się w 5 osób.wrzesień
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2010 17:25

Mogę podać ale po pierwsze na maila...po drugie to jest starsze małżeństwo i możesz dogadać się z nimi po niemiecku...nie ma żadnego kontaktu internetowego.
KrY
Autostopowicz
wyjazd 7.08.2010 wyspa Ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrY » 25.07.2010 12:07

Witam wszystkich forumowiczów,
Planujemy z dziewczyna wyjazd 7.08 na 10 dni do Chorwacji w okolice Trogiru na wyspę Ciovo. Jest sens rezerwować w tym terminie czy jednak olać i pojechać w ciemno. Jedziemy pierwszy raz więc nie mam pojęcia na co być przygotowanym na miejscu, na tej wyspie. Od tygodnia siedzę i szukam wolnych kwater w internecie ale wszedzie mają "already booked" albo "nema slobodno tek od 14.8 slobodno pozdrav", dostałem tylko dwa pozytywne maile. Większość nie odpisuje :roll: Trochę mnie to martwi, ale z drugiej strony myślę, że te kwatery, które są w necie to jakies 10% tego co tam jest.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2010 12:42

Te , które są w necie na ogół współpracują z biurami podróży...zarobić
w tym wypadku musi biuro i właściciel a także władze miasta...
W rzeczywistości jest wiele kwater, których w necie nie ma aby nie dzielić się zyskami i nie płacić podatków...takie tez są nawet o 20 euro tańsze...
Przestudiuj sobie ten wątek a pozbędziesz się wątpliwości...ja jadę 9, także w 2 osoby i już 4 raz w ciemno...
Pzdr
slawek_116
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek_116 » 25.07.2010 13:24

W 4 osoby to nie problem problemy zaczynaja sie przy liczbie sporo wiekszej, a sa strony utworzone przez wlascicieli apartamentow i kontakt jest bezposrednio z nimi.
W tamtym roku bylem w Zadar-ze, piekne miasto ale wcale rozowo nie bylo ze znalezieniem noclegu w rozsadnej odleglosci od morza, plazy a miasto jest bardzo duze.
KrY
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrY » 25.07.2010 17:41

Dzięki za info, wychodzi na to, że też pojedziemy w ciemno. Jeśli można wiedzieć to gdzie jedziesz w tym roku alessandro ? Czy któryś z forumowiczów próbował jechać w ciemno na wyspę Ciovo w szczycie sezonu (1-15 sierpnia)? Więkoszość ludzi widzę, że jeździ albo we wrześniu albo w czerwcu i tu nie ma problemów, ale że to jest szczyt to może ktoś podzieli się informacją jak wygląda szukanie w ciemno w samiutkim szczycie szczytów ? :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2010 18:03

Ja zawsze jeżdżę albo w lipcu albo w sierpniu - w ciemno jak wspomniałem...
Ja wprawdzie nie jadę na Ciovo ale bardzo niedaleko...
Radzę Ci...przeanalizuj sobie ten wątek a przekonasz się, że wiele osób jeździ w ciemno właśnie w szczycie sezonu...
Co do Zadaru - wielu zatrzymuje się tam w celach turystycznych ale nie jest to miejsce na wypoczynek...to tak jak bym pojechał nad morze do Gdańska...

Głowa do góry i śmigaj w ciemno...nie pożałujesz, sporo zyskasz w cenie
( targuj się ! ) i widzisz co bierzesz....
:)

Tutaj jeden przez rezerwację naciął się ale widać miał wyjątkowego pecha :

forum/viewtopic.php?t=29203&sid=8
marshallx
Podróżnik
łatwe znalezienie kwatery w StariGrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) marshallx » 27.07.2010 18:50

Witam. 17 lipca pojechaliśmy w ciemno w cztery osoby. Trafiliśmy na szczyt turystyczny, ale jakoś dało się przeżyć. Jechaliśmy od Senij na południe ( straszna droga! odradzam pchać się na nią po 20 godzinach jazdy z Polski) Zatrzymaliśmy się w miejscowości Starigrad. Znaleźliśmy apartament 200m od morza w 15 minut. więc uważam, że da się zabukować bardzo szybko.
Pozdawiam.
betticonfetti
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) betticonfetti » 29.07.2010 11:33

Pewnie już co poniektórzy mają dość jak czytają treść typu: czy jechać w ciemno?
Ale pomimo zaryzykuję i zapytam: we wtorek jadę "w ciemno"na Makarską,zaznaczam szczyt sezonu(trzy dorosłe osoby,czy to aby nie jest szaleństwo z mojej strony? i czy aby na pewno coś się znajdzie?
Czy może zrobić już kanapki w dwie strony.co byśmy nie wracali głodni jak nic nie znajdziemy
:lol:
Pozdrawiam Beata
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone