Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kudlaty86
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kudlaty86 » 03.08.2016 08:29

amee napisał(a):Ja poproszę tylko, żeby mnie uspokoić, że kwater dla wszystkich wystarczy. Ostatnie dwa dni spędziłam na wysyłaniu maili do apartamentów, wysłałam chyba ze 100, zwrotnych odpowiedzi dostałam zaledwie 20 i na te 20 tylko 1 wolny apartament, w cenie przekraczającej nasze możliwości :( Zaczynam się bać, czy aby napewno w sobotę 06.08. znajdę coś dla 4 osobowej rodziny. Wybieramy się w okolice Splitu, Trogiru, Szybenika. Tak, żeby coś pozwiedzać poza plażowaniem.

Ja chcąc "wybadać" sytuację przysiadłem w zeszłym tygodniu przed kompa i w jeden nieco dłuższy wieczór wysłałem dokładnie 264 maile. W ciągu 12h dostałem ok. 100 odpowiedzi, przez kolejne 2 dni w sumie dostałem ponad 200 zwrotnych maili (byłem pod wrażeniem, że tak szybko odpisują na wiadomości). Szukałem apartamentu dla 4 dorosłych osób, okolice Makarskiej między 6.08 a 15.08 . Wolne pokoje mieli w 30 miejscach, ceny i standard różne ale myślę że tragedii nie ma jak na środek sezonu.
ramzi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ramzi » 03.08.2016 09:37

domanpav napisał(a):
husband napisał(a):Z mojego podwórka...
Przyjazd do Baśka na wyspie Krk rano dwa dni temu ... Pierwszy raz w ciemno ...
Po 15 minutach szukania miałem już dwie kwatery wolne ... wybrałem tą z widokiem na morze
Pełne zadowolenie ... :D :papa:

Dzięki rozumiem że byłeś w sobotę, wtedy faktycznie nie ma problemu, natomiast w poniedziałek już najczęściej wszystko zajęte

No większość ustala wyjazdy typu od Soboty do Soboty, dlatego później się robi ciasno bo wolne są tylko te które były zajęte w innym terminie.
Mola
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mola » 03.08.2016 10:11

Orientacyjnie -jaka jest cena tego apartamentu w Baśce będziemy tam w piątek,czy po krótkim juz pobycie możesz ocenić czy znajdziemy wolne pokoje ?zastanawiamy sie również nad Stara Baśką -jedziemy z wlasną łódką ?
natalia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) natalia13 » 03.08.2016 11:22

Znalazłam na szybko w necie kwatery w Tucepi od 16 sierpnia po 70 euro za rodzinę 2+2 w pierwszej lini brzegowej. Myślicie że warto brać czy ryzykować jechać w ciemno? Jak tam ceny apartamentów w tym roku?
natalia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) natalia13 » 03.08.2016 11:26

husband napisał(a):
amee napisał(a):Ja poproszę tylko, żeby mnie uspokoić, że kwater dla wszystkich wystarczy. Ostatnie dwa dni spędziłam na wysyłaniu maili do apartamentów, wysłałam chyba ze 100, zwrotnych odpowiedzi dostałam zaledwie 20 i na te 20 tylko 1 wolny apartament, w cenie przekraczającej nasze możliwości :( Zaczynam się bać, czy aby napewno w sobotę 06.08. znajdę coś dla 4 osobowej rodziny. Wybieramy się w okolice Splitu, Trogiru, Szybenika. Tak, żeby coś pozwiedzać poza plażowaniem.

Pamiętaj, że nie wszyscy reklamują się w internecie. A dlatego wszyscy mają zajęte bo to są właśnie Ci co się reklamują ... takie zamknięte koło :D

Ale są jeszcze kwatery nieobecne w necie ... to takie pocieszeni dla Ciebie :papa:

Dodatkowo rezerwacje przez booking gdzie masz bezpłatną rezerwacjei łatwiej zrezygnować i zwolnić apartmani
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 03.08.2016 11:39

natalia13 napisał(a):Znalazłam na szybko w necie kwatery w Tucepi od 16 sierpnia po 70 euro za rodzinę 2+2 w pierwszej lini brzegowej. Myślicie że warto brać czy ryzykować jechać w ciemno? Jak tam ceny apartamentów w tym roku?

brać !
natalia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) natalia13 » 03.08.2016 11:41

figusek napisał(a):
natalia13 napisał(a):Znalazłam na szybko w necie kwatery w Tucepi od 16 sierpnia po 70 euro za rodzinę 2+2 w pierwszej lini brzegowej. Myślicie że warto brać czy ryzykować jechać w ciemno? Jak tam ceny apartamentów w tym roku?

brać !

no właśnie tylko przez to że są dwie za ta samą cene to mam dylemat którą :roll:
mar.antifa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar.antifa » 03.08.2016 11:54

natalia13 napisał(a):
figusek napisał(a):

brać !

no właśnie tylko przez to że są dwie za ta samą cene to mam dylemat którą :roll:

mysle ze brać, kolega wrócił z Tucepi byl w ciemno i zaspiweali mu 80 euro, jednak to sierpien wiec w scisły sezon, poza tym jak widza ze ktos szuka to trzymaja stawi bo wiedza ze i tak gdzies trzeba sie zakwaterować
mar.antifa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar.antifa » 03.08.2016 11:56

natalia13 napisał(a):
husband napisał(a):

Pamiętaj, że nie wszyscy reklamują się w internecie. A dlatego wszyscy mają zajęte bo to są właśnie Ci co się reklamują ... takie zamknięte koło :D

Ale są jeszcze kwatery nieobecne w necie ... to takie pocieszeni dla Ciebie :papa:

Dodatkowo rezerwacje przez booking gdzie masz bezpłatną rezerwacjei łatwiej zrezygnować i zwolnić apartmani

w sobote lub niedziele masz wieksze pole do popisu ze cos znajdziesz poniewaz na weekendach zazwyczaj ludzie sie rotują, niestety problem jest wtedy na trasach :)
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 03.08.2016 14:33

Brać szybka, bo zaraz nie będzie.
W pierwszej lini za 70 € za 2+2 rewelacja, normalna cena to około 100 €
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.08.2016 15:45

Brać taniej w sierpniu nie będzie.
natalia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) natalia13 » 03.08.2016 18:27

Wzięłam ale jeszcze co innego ale ważne że jest
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 03.08.2016 18:29

Było jeszcze coś lepszego ?
ignas128
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ignas128 » 03.08.2016 20:26

Właśnie wróciliśmy z Tucepi. Sporo wolnych apartamentów (nawet w 1 linii brzegowej).
Ludzie przy drogach z karteczkami o wolnych pokojach. To samo w Baśce, Makarskiej.
agaa_2016
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaa_2016 » 03.08.2016 20:31

Jestesmy wlasnie w Makarskiej, caly dzien szukania (Makarska, Tucepi, Podgora, Baska Voda, Brela) nigdzie niea noclegu dla 2woch osob :/ nocka w samochodzie rano szukamy dalej. Nie polecam i odradzam wyjazd w ciemno
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 340
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone