Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szembek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szembek » 13.07.2010 10:39

W tym roku jechaliśmy w 3 rodziny, 6 osób dorosłych i 4 dzieci. W Zaostrogu (na Makarskiej Riwierze) byliśmy w środę 30 czerwca (dwa noclegi zaliczyliśmy jeszcze przy Plitvickich Jezerach), około 14.
Weszliśmy do pierwszego sklepu (mała piekarnia) z pytaniem ws. apartamentów, sprzedawczyni zawołała właścicielkę obok położonego domu, a ta przyszła i wykonała kilka telefonów. Po kwadransie chodziliśmy (albo to po nas przychodzili wynajmujący) i oglądaliśmy miejsca - wolne były począwszy od pierwszego gospodarza, ale że my koniecznie chcieliśmy razem w jednym budynku, trwało to trochę dłużej, ale udało się, trzy apartamenty obok siebie, poszukiwania łącznie zabrały jakieś 40-45 minut. Na plażę tylko przez parking i drogę, czyli razem ok. 15-20 metrów, żeby zobaczyć morze nawet nie musiałem podnosić głowy z poduszki.:)) Miejsce idealne.
Cena 60 Euro za trójkę i 80 za czwórkę, początkowo była wyższa o 8 Euro, ale "końcówkę" utargowaliśmy raz dwa, bez konieczności długich polemik.
Dla ciekawości podam, że za ten sam apartament trzyosobowy (tzn. sąsiednie), rodziny, które przyjechały kilka dni po nas, a zamawiały przez internet, zapłaciły za dobę po ... 83 Euro.
I to wystarczy za cały komentarz czy warto jechać w ciemno. Zdecydowanie. My znaleźliśmy miejsce, które odpowiadało nam pod każdym względem, a do tego o 1/3 tańsze niż zamawiane wcześniej.
Lelon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelon » 13.07.2010 10:57

I tak wychodzi drogo, bo 20EUR za osobę to mało nie jest...
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 14.07.2010 08:49

Pawcio&Monia napisał(a):
Janek65 napisał(a):Witam! Czy wyjeżdżając na początku sierpnia w okolice Makarskiej w dwie osoby są problemy z poszukaniem noclegu, czy jechać w ciemno

Na dwie osoby zawsze sie coś znajdzie.

pzdr

Popieram, a przy okazji pozdrawiam naszych imienników Pawcia i Monię - Monia i Pawcio, który się tu nie udziela, ale jest :wink: :wink:
Joki
Podróżnik
Noclegi wyspa Pag krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joki » 14.07.2010 09:39

witam!!!

wraż ze znajomymi postanowiliśmy w tym roku wybrac sie na wczasy na chorwacje. Forum sledzę od jakiegoś czasu więc mniej wiecej wiem jak sie przygotowac do tej trasy. Mam jednak małe pytanie, wyjazd ten to trochę spontan i problem stanowią noclegi. Pytanie: czy uda sie na miejscu w srodku wakacji znaleśc jakieś wolne kwatery i mozna jechac w ciemno czy lepiej wziąść ze sobą namiot.

Miejsce na wyjazd jeszcze mamy nie do konca sprecyzowane, północna Chorwacja to wiem napewno. Myslałem o tych dwóch wyspach ale jak macie inne propozycje jestem otwarty:)

pozdrawiam i prosze o rade w sprawie tych noclegów:)
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 15.07.2010 10:21

Spokojnie znajdziecie noclegi :D
Im dalej na południe, tym ładniej, takie przynajmniej jest moje zdanie :wink:
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 15.07.2010 17:03

Jeśli Chorwacja pierwszy raz to naprawdę wszędzie jest pięknie, osobiście polecam Primosten i Vodice. Kwatery zawsze się znajdzie, jest to tylko kwestia czasu i ceny oraz intensywności Waszych poszukiwań.
Tompior
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tompior » 16.07.2010 13:01

Witam,
podobnie jak Joki (kilka postow wyzej) zamierzam w te wakacje wybrac sie ze znajomymi do Chorwacji (pierwszy raz) :)
Bedzie nas trojka, jedziemy autem w ciemno. Wyjazd planujemy na 1-2 sierpnia i chcemy tam zostac na jakies 10-14 dni.
Znajomy polecil mi okolice Splitu, ze wzgledu na duza ilosc apartamentow jak i ladna okolice :P Jak myslicie, czy nie bedzie problemu ze znalezieniem czegos w cenie do 15 euro / dzien ?
ernescik1
Autostopowicz
Wyjazd niebawem

Nieprzeczytany postnapisał(a) ernescik1 » 18.07.2010 11:59

Witam. Wybieramy się w 4 osoby do Tucepi (okolice Makarskiej) od 23.07 jedziemy w "ciemno", może ktoś wie czy będzie problem ze znalezieniem noclegu??

Dziękuję za odpowiedź.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 18.07.2010 16:32

Tompior napisał(a):Witam,
podobnie jak Joki (kilka postow wyzej) zamierzam w te wakacje wybrac sie ze znajomymi do Chorwacji (pierwszy raz) :)
Bedzie nas trojka, jedziemy autem w ciemno. Wyjazd planujemy na 1-2 sierpnia i chcemy tam zostac na jakies 10-14 dni.
Znajomy polecil mi okolice Splitu, ze wzgledu na duza ilosc apartamentow jak i ladna okolice :P Jak myslicie, czy nie bedzie problemu ze znalezieniem czegos w cenie do 15 euro / dzien ?

Pytasz o jedną osobę?
gonzo
Croentuzjasta
Re: Wyjazd niebawem

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 18.07.2010 16:34

ernescik1 napisał(a):Witam. Wybieramy się w 4 osoby do Tucepi (okolice Makarskiej) od 23.07 jedziemy w "ciemno", może ktoś wie czy będzie problem ze znalezieniem noclegu??

Dziękuję za odpowiedź.

Zawsze coś znajdziesz ja byłem 7 razy i zawsze w ciemno w różnych terminach i zawsze coś fajnego znalazłem (zawsze byłem zadowolony z kwatery)
Tompior
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tompior » 18.07.2010 16:36

gonzo napisał(a):

Pytasz o jedną osobę?

Tak, o 15 euro/os.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 18.07.2010 16:40

Tompior napisał(a):
gonzo napisał(a):

Pytasz o jedną osobę?

Tak, o 15 euro/os.
Myślę że tak na pewno nie blisko plaży.
Tompior
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tompior » 18.07.2010 16:49

To może lepiej nie kwaterowac sie w samym Splicie, tylko w jakims mniejszym miescie? Zalezy nam na bliskosci morza :)
Auto mamy na miejscu, wiec na jakies wieksze zakupy zawsze mozna gdzies podjechac.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 18.07.2010 16:57

Tompior napisał(a):To może lepiej nie kwaterowac sie w samym Splicie, tylko w jakims mniejszym miescie? Zalezy nam na bliskosci morza :)
Auto mamy na miejscu, wiec na jakies wieksze zakupy zawsze mozna gdzies podjechac.

Z zakupami niema problemu prawie w każdym miasteczku jest zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ja bym wybrał jakieś małe miasteczko, ja robię tak wybieram rejon jaki mnie interesuje i później jadę od miasteczka do miasteczka i tam gdzie mi się najlepiej podobało szukam lokum.
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 18.07.2010 17:46

Witam
Wróciłem z Chorwacji we wtorek. Byłem w okolcach Makarskiej Riviery i chyba w tym roku było mniej wczasowiczów porównując w stosunku do ubiegłego roku.Polecam szukanie kwater w biurach, jest ich w każdej miejscowości kilka. W biurach informacji turystycznej bez problemu znajdziecie informację o wolnych kwaterach. Biura są czynne do poźnych godzin popołudniowych . Oczywiście przy wjeździe do każdej miejscowości siedzą panie i panowie z kartonikami "apartman" "sobe".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone