Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
natalia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) natalia13 » 13.07.2016 09:36

kuklis napisał(a):
agaa_2016 napisał(a):Witam. Wyjazd 3.08 - 11.08 cel - Makarska Riwiera. Co myślicie? Jest jakaś nadzieja na znalezienie pokoju 2 os przystępnego cenowo? Pozdrawiam :)

2 razy byłem na Makarskiej w ciemno. W tym roku też jadę od 30.07 do 14.08. Jak się uda to 30E za 2 osoby 400m do plaży znajdziesz.

Jak wrócisz to proszę o relacje z dostepności apartamentów wprawdzie bardzie interesuje mnie Brela/ Baska/ Tucepi ale to i tak już będzie jakaś orientacja co i jak.
Barbarrka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barbarrka » 13.07.2016 18:35

agnes300 napisał(a):Witam,
do plazy mam w lini prostej jakies 150-200m,ale...jest to na gorce. Dom stoi w drugim rzedzie od lini wody.Troche ciezko wchodzic (leniwym :D ).
Dzis widzialam duzo tabliczek. Naganiacze stoja przy biurze podrozy i w centrum na duzych parkingach.
Bylam dzis w Bašce na wyspie Kek, Fajnie ale jest bardzo duzo jezowcow.
Jestem pierwszy raz w Chorwacji i jestem zachwycona, goraco polecam niezdecydowanym jazde w ciemno. :papa:

Agnes, jak mogę prosić o jakieś namiary na miejscówkę i cenę - b. bardzo wdzięczna ;-)
Przyjemności w Baśce !!
agnes300
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes300 » 13.07.2016 20:07

Witam,
patrzylam dzis czy sa wolne Apartamenty bo znajomi sie zdecydowali na wyjazd w sobote i nietety nie ma szans. Juz na dzisiejszy dzien jest wszystko zarezerwowane do 2 km od lini wody (droga powietrzna).
Zaczyna sie sezon i pewnie to nie tylko w Riviera Crikvenica.
Pozdrawiam i na dzien dziesiejszy nie polecam :cry: !!!
Aga
Mary_jane
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mary_jane » 14.07.2016 08:51

Witam
Jechałam w zeszłym roku w ciemno, pierwszy raz do Chorwacji, pierwszy raz w ciemno, jechaliśmy samochodem w czwórkę, nie do końca nawet wiedzieliśmy gdzie ;) Chwilę za Zadarem zjechaliśmy z trasy i jechaliśmy wzdłuż wybrzeża rozglądając się ze miłą okolicą, wspierając się odrobinę mapą. Finalnie wylądowaliśmy w Tribunj, około 30 minut poszukiwań noclegów, a było sporo wolnych, po prostu nie pasowały nam. W końcu znaleźliśmy cudny, wielki apartament, nigdy jeszcze niezamieszkany, przez telefon z właścicielką z Niemiec się dogadywaliśmy, bo na miejscu byli tylko jej rodzice no i się dogadaliśmy. 7 noclegów, 15 euro od osoby za noc, niecałe 5 minut do plaży ;) od około 23 lipca byliśmy ;) w tym roku jadę autokarem, także zarezerwowany już nocleg na bookingu, nie mam odwagi po tylu godzinach w autokarze chodzić z walizą i szukać :D
olo1973
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) olo1973 » 14.07.2016 14:31

witam, pierwszy raz jadę do HR i powiem tylko że nie wiem gdzie jechać i czy jechać w ciemno. Myślałem o Baskiej Vodzie i okolicach w terminie od 02.08.2016 na 9 dzionków rodzinka 2+1:D czy macie jakieś namiary na sprawdzone apartamenty. Preferuje spokojną okolice. Dzięki :papa: :hut: Propozycje proszę na priv
Ostatnio edytowano 17.07.2016 15:25 przez olo1973, łącznie edytowano 1 raz
maxd87
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxd87 » 14.07.2016 15:22

Witam. Orientuje się ktoś czy jest sens jechać w ciemno na wyspe KRK w ostatni tydz lipca? jak z cenami za apartamenty 2 os? nie musza być luksusy i nie musi być plaża pod nosem.... pozdro
Grzechugno
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzechugno » 14.07.2016 18:27

Czy są wolne apartamenty aktualnie w Omisiu, Breli lub w Baśka Voda?
ArturKo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArturKo » 14.07.2016 18:32

Czy ktoś z was był na Istrii teraz? Wybieram się jutro popołudniu. Postój/nocleg w Czechach i około południa powinniśmy być Na Istrii. Docelowo Vrsar ale może gdzieś indziej zachaczymy po drodze. Coś polecacie?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 14.07.2016 18:53

olo1973 napisał(a):witam, pierwszy raz jadę do HR i powiem tylko że nie wiem gdzie jechać i czy jechać w ciemno. Myślałem o Baskiej Vodzie i okolicach w terminie od 02.08.2016 na 9 dzionków :D czy macie jakieś namiary na sprawdzone apartamenty. Preferuje spokojną okolice. Dzięki :papa: :hut: Propozycje proszę na priv

Czytałeś pierwszy post w tym wątku?
Okres pomiędzy 20.07 a 20.08 z uwagi na masy Niemców i Włochów nie jest najszczęśliwszy do wyjazdu w ciemno. Zwłaszcza w regionach najbardziej popularnych wśród Włochów jak np. Istria ale też w innych popularnych wśród wszystkich turystów rejonach jak np w Dubrovniku, na Riwierze Makarskiej i na ulubionych wyspach (Krk, Rab, Pag, Hvar, Korczula) mogą być problemy ze znalezieniem wolnych miejsc a na pewno nie będzie już komfortowego wyboru bo co lepsze miejsca będą "przebrane".
Spokojna okolica, Baska Voda, szczyt szczytów sezonu i w ciemno... To wszystko tak bardzo do siebie nie pasuje, że powinieneś jeszcze poczytać forum...
bank-kwater-f39.html
pytania-o-apartament-na-wakacje-2016-t43837-2280.html
pierwszy-raz-do-chorwacji-nie-wiem-gdzie-jechac-t41069.html#p1235512
nasze-relacje-z-podrozy-f22.html
noclegi-w-chorwacji-apartamenty-i-pokoje-t17804.html#p249017
itd.
W ciemno w tej okolicy i w tym terminie będzie bardzo ciężko.
Punkty dodatnie :wink: masz za jazdę w środku tygodnia a nie w weekend - unikniesz największych korków.
Nie wiemy dla ilu osób kwatera.
Powodzenia.

maxd87 napisał(a):Witam. Orientuje się ktoś czy jest sens jechać w ciemno na wyspe KRK w ostatni tydz lipca?

Jak wyżej.

BTW, w analogicznych terminach w poprzednich sezonach ludzie opisywali w tym wątku swoje perypetie z poszukiwaniem apartamentów w ciemno. Przy niewielkim wysiłku da się te posty znaleźć...
arturnowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturnowy » 16.07.2016 08:41

olo1973 napisał(a):witam, pierwszy raz jadę do HR i powiem tylko że nie wiem gdzie jechać i czy jechać w ciemno. Myślałem o Baskiej Vodzie i okolicach w terminie od 02.08.2016 na 9 dzionków :D czy macie jakieś namiary na sprawdzone apartamenty. Preferuje spokojną okolice. Dzięki :papa: :hut: Propozycje proszę na priv

No to raczej nie Baska Voda - tłoczno i gwarno (27.06 - 7.07), bardziej okolice.
W górnej części mieściny (do wody 10 minut z górki, z powrotem - pod górkę 15 - 20 minut) wynajmowałem apartament (dwie sypialnie, salon, kuchnia, łazienka, balkon, klima, wi-fi) za 50E. Ale właśnie znacznie ciszej i spokojniej niż w sercu miasteczka, tuż przy promenadzie.
Mam namiary, gdzieś w mapie schowanej w aucie... Musiałbym pogrzebać...
arturnowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturnowy » 16.07.2016 08:56

natalia13 napisał(a):
kuklis napisał(a):
agaa_2016 napisał(a):Witam. Wyjazd 3.08 - 11.08 cel - Makarska Riwiera. Co myślicie? Jest jakaś nadzieja na znalezienie pokoju 2 os przystępnego cenowo? Pozdrawiam :)

2 razy byłem na Makarskiej w ciemno. W tym roku też jadę od 30.07 do 14.08. Jak się uda to 30E za 2 osoby 400m do plaży znajdziesz.

Jak wrócisz to proszę o relacje z dostepności apartamentów wprawdzie bardzie interesuje mnie Brela/ Baska/ Tucepi ale to i tak już będzie jakaś orientacja co i jak.

Ja może podpowiem - na świeżo (27.06 - 7.07.2016) - w ciemno.
Podejście nr 1 - Brela - 85E za apartament - pożegnałem się grzecznie ale ze smutkiem
Podejście nr 2 - Brel - 55E za dwa pokoje - pożegnałem się z radością (fatalny stan, ruina, chociaż taras boski)
Podejście nr 3 - Baska Voda - 50 E za apartament (dwie sypialnie, salon, kuchnia, łazienka, balkon z pięknymi widokami na Biokovo i morze).
30E za osobę - zgodzę się, za dwie osoby - nie sądzę (albo w lepiance) - chociaż nie jestem znawcą, byłem dopiero pierwszy raz ale ceny jakie są widziałem...
arturnowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturnowy » 16.07.2016 09:03

shoggoth napisał(a):Cześć,
Wcześniej przestraszony teraz już po powrocie, więc informacyjnie. To był nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. Byliśmy od 26.06 do 7.07 w Primosten.
Pojechaliśmy w ciemno z dzieciakiem 3 letnim....nie było problemu ze znalezieniem kwater. Nawet mieliśmy pobyt podzielony na 2 różne miejscówki, bo w pierwszym planie było spędzenie ok 9 dni w Chorwacji i kilka nad Balatonem. Tam gdzie zaczęliśmy urlop po 8 dniach mieli już zarezerwowanych następnych gości więc zmieniliśmy tylko na inną (100 m dalej) :)
Tak więc w tym okresie da się chociaż do Primosten na przełomie lipca sierpnia już nie koniecznie bym jechał w ciemno...ewentualnie trochę dalej do Rogoznicy.

No patrzcie - drugi "przestraszony"!
Mam podobne doświadczenia: pierwszy raz w HR, pierwszy raz w ciemno, w tym samym terminie ale w Baska Voda, kwatera bez problemu, dwoje dzieci...
I już wiem, że wrócę...
Trebor_89
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor_89 » 17.07.2016 13:01

Cześć i czołem!

Po trzech latach z obecną już żoną postanowiliśmy wrócić na cudowne plaże Chorwacji :)
Wcześniejsze nasze wyjazdy kończyły się w Rogoznicy (nocleg w ciemno) i Tribunj (rezerwacja).
Jako że decyzja o wyjeździe zapadła późno, na rezerwacje raczej już nie mamy co liczyć ...
Stąd pytanie do forumowiczów, jak na bazie waszych doświadczeń może wyglądać poszukiwanie kwatery dla dwóch osób w okolicy Cirkvenicy po 15 sierpnia (dzień wyjazdu)?
Będę niezmiernie wdzięczny za wszelki wasze "rady" :)

Pozdrawiam Serdecznie!
Robert
hanka 34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hanka 34 » 17.07.2016 21:08

Witam my też wybraliśmy się w ciemno miała być Baśka Voda ale jakoś nam nie spasowała.Pojechalismy do Tucepi .Ceny Ho ho ho za dwie osoby śpiewali sobie 50-60 euro.Szok!Po godzinie chodzenia od drzwi do drzwi udało się za 40 euro
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 17.07.2016 22:56

W Tucepi i Podgorze pełno wolnych apartamentów
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 330
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone