Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mlodybalut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodybalut » 11.07.2016 21:01

Część Aga mam pytanie daleko macie do morza jaka jest plaża. Planuje jechać w te okolicę na początku sierpnia. Pozdrawiam Darek.
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 11.07.2016 21:29

natalia13 napisał(a):
Mikromir napisał(a):Druga opcja to odwołane rezerwacje. Ludzie rezerwują apartamenty przez booking z opcją bezpłatnej rezygnacji. No i rezygnują w przepisowym terminie...

no to tej wersji będę się trzymała z nadzieją że coś znajdę po 20-stym sierpnia :wink:

Byłem 5 razy w CRO po 15 sierpnia, 2 razy przez biuro, 3 razy w ciemno. W ciemno bez żadnych problemów znajdowałem kwaterę w rozsądnych pieniądzach. Po ostatnich doświadczeniach z gospodrzami które opisałem w wątku
pytania-o-apartamenty-t40131-2085.html
proponuję na początku odwiedzić agencję turystyczną na miejscu, będzie ciut drożej ale nikt Was nie wyrzuci o 21 z apartamentu.
Udanego urlopu, przed wyjazdem oblicz czy Grecja all incl. nie wyjdzie Ci taniej.
Pozdrawiam :papa:
natalia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) natalia13 » 12.07.2016 07:25

waldi-ia napisał(a):
natalia13 napisał(a):
Mikromir napisał(a):Druga opcja to odwołane rezerwacje. Ludzie rezerwują apartamenty przez booking z opcją bezpłatnej rezygnacji. No i rezygnują w przepisowym terminie...

no to tej wersji będę się trzymała z nadzieją że coś znajdę po 20-stym sierpnia :wink:

Byłem 5 razy w CRO po 15 sierpnia, 2 razy przez biuro, 3 razy w ciemno. W ciemno bez żadnych problemów znajdowałem kwaterę w rozsądnych pieniądzach. Po ostatnich doświadczeniach z gospodrzami które opisałem w wątku
pytania-o-apartamenty-t40131-2085.html
proponuję na początku odwiedzić agencję turystyczną na miejscu, będzie ciut drożej ale nikt Was nie wyrzuci o 21 z apartamentu.
Udanego urlopu, przed wyjazdem oblicz czy Grecja all incl. nie wyjdzie Ci taniej.

Co do Grecjii to robiłam symulację z dwóch biur i niestety 2+2 za 10 dni to koszt w okolicach 10tys. więc trochę drogawo szczególnie ze małe dzieci mają w nosie opcję all inclusive ;-)
shoggoth
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) shoggoth » 12.07.2016 13:09

Cześć,
Wcześniej przestraszony teraz już po powrocie, więc informacyjnie. To był nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. Byliśmy od 26.06 do 7.07 w Primosten.
Pojechaliśmy w ciemno z dzieciakiem 3 letnim....nie było problemu ze znalezieniem kwater. Nawet mieliśmy pobyt podzielony na 2 różne miejscówki, bo w pierwszym planie było spędzenie ok 9 dni w Chorwacji i kilka nad Balatonem. Tam gdzie zaczęliśmy urlop po 8 dniach mieli już zarezerwowanych następnych gości więc zmieniliśmy tylko na inną (100 m dalej) :)
Tak więc w tym okresie da się chociaż do Primosten na przełomie lipca sierpnia już nie koniecznie bym jechał w ciemno...ewentualnie trochę dalej do Rogoznicy.
Stef
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stef » 12.07.2016 20:18

Cześć,
Pod koniec sierpnia wybieramy się pierwszy raz na Korčulę. Dwie osoby, bez dzieci i zwierząt. Czy warto jechać w ciemno?
Chętnie poznam Waszą opinię.
valdemar
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) valdemar » 12.07.2016 20:21

Stef napisał(a):Cześć,
Pod koniec sierpnia wybieramy się pierwszy raz na Korčulę. Dwie osoby, bez dzieci i zwierząt. Czy warto jechać w ciemno?
Chętnie poznam Waszą opinię.

Pod koniec sierpnie, warto.
Barbarrka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barbarrka » 12.07.2016 20:43

witam, czy ktoś z państwa może polecić apartament dla 6 osób w baskiej vodzie ? Jedziemy po raz 1-szy do chorwacji i wolelibyśmy coś mieć wcześniej zarezerwowane..
interesuje nas cena do 80 eur/noc max.

dziekuję z góry, szukamy już od tygodnia i ciężko...
agaa_2016
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaa_2016 » 12.07.2016 21:29

janusz0990 napisał(a):troszke drogo w zeszłym roku byłam w basce.. płaciliśmy 12 euro od osoby i mielismy 7 min do plaży - wyjazd w ciemno

Moge prosic namiary?
agaa_2016
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaa_2016 » 12.07.2016 21:42

Witam. Wyjazd 3.08 - 11.08 cel - Makarska Riwiera. Co myślicie? Jest jakaś nadzieja na znalezienie pokoju 2 os przystępnego cenowo? Pozdrawiam :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.07.2016 23:16

agaa_2016 napisał(a):Witam. Wyjazd 3.08 - 11.08 cel - Makarska Riwiera. Co myślicie? Jest jakaś nadzieja na znalezienie pokoju 2 os przystępnego cenowo? Pozdrawiam :)

Nie radzę próbować. Chyba, że zadowoli Cię widok na śmietniki lub plac budowy i półgodzinny spacerek do plaży.
agnes300
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes300 » 12.07.2016 23:36

Witam,
do plazy mam w lini prostej jakies 150-200m,ale...jest to na gorce. Dom stoi w drugim rzedzie od lini wody.Troche ciezko wchodzic (leniwym :D ).
Dzis widzialam duzo tabliczek. Naganiacze stoja przy biurze podrozy i w centrum na duzych parkingach.
Bylam dzis w Bašce na wyspie Kek, Fajnie ale jest bardzo duzo jezowcow.
Jestem pierwszy raz w Chorwacji i jestem zachwycona, goraco polecam niezdecydowanym jazde w ciemno. :papa:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.07.2016 00:06

agnes300 napisał(a):Jestem pierwszy raz w Chorwacji i jestem zachwycona, goraco polecam niezdecydowanym jazde w ciemno. :papa:

ALE KIEDY ??? Bo to ma fundamentalne znaczenie. :!:
Takie pochopne wpisy tylko mogą namieszać źle w głowie niezdecydowanym forumowiczom.

Będę jakiś "nasty raz" w Chorwacji w tym roku.
Gorąco nie polecam jazdy w ciemno na przełomie lipca i trzech pierwszych tygodni sierpnia.

Dodam jeszcze, że po wczorajszej rozmowie z "moją" gospodynią z malutkiej "pipidówy" poniżej Zadaru gdzie się niedługo wybieram, czyli nie jakiegoś znanego i obleganego kurortu - to najbliższe wolne apartamenty ma od 25 sierpnia.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 13.07.2016 06:12

Gorąco nie polecam w ciemno. Będziecie się bujać z kwaterami. Pozostanie wam byle co za wysoką cenę.
Przećwiczyłem to 2 lata temu. Wyjechałem zły z Makarskiej Riviery na północ do Brodaricy wracając z Orebicza po tygodniowym pobycie. Kto mi nie wierzy to szybko zmieni zdanie. :papa:
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 13.07.2016 06:50

Ja mam kwaterę zaklepaną, ale kolega się obudził i twierdzi, że chce jechać z nami do Zaostrogu w terminie 17-27.08 choćby w ciemno. Coś można jeszcze znaleźć dla dwóch osób ale bez rewelacji. Pytanko- ma ryzykować w ciemno czy jednak brać co jest :?: Ja nigdy nie byłem w Cro w tym terminie. :roll:
kuklis
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuklis » 13.07.2016 08:00

agaa_2016 napisał(a):Witam. Wyjazd 3.08 - 11.08 cel - Makarska Riwiera. Co myślicie? Jest jakaś nadzieja na znalezienie pokoju 2 os przystępnego cenowo? Pozdrawiam :)

2 razy byłem na Makarskiej w ciemno. W tym roku też jadę od 30.07 do 14.08. Jak się uda to 30E za 2 osoby 400m do plaży znajdziesz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 329
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone