napisał(a) Izabela3 » 08.07.2016 13:23
sklawin86 napisał(a):Izabela3 napisał(a):Witam
To mój pierwszy raz na forum, zawsze tylko podczytywałam
20.08. wybieramy się do CRO po raz trzeci (pierwszy raz Tucepi, drugi Pag) i w obu przypadkach rezerwowaliśmy apartamenty wcześniej. Tym razem kierunek Trpanj lub Orebić na półwyspie Plejesac.
Rozesłałam masę mail i ku memu zdziwieniu sporo apartamentów jest wolnych, chociaż takich z 3 sypialniami już dużo mniej a na takim nam zależy (3 małżeństwa w tym 1 z dwójką dzieci).
Czy ktoś jechał w te rejony w ciemno i udało się znaleźć coś na miejscu?
Będę wdzięczna za info.
Byłem bodajże w tym samym terminie w 2013 w Orebicu. Kwater szukałem na miejscu na własną rękę bo tak zawsze robię, wyjątkiem jest ten rok (trochę się przestraszyłem zapowiadanego najazdu turystów na Cro więc zarezerwowałem). Szału nie było, chodziłem od domu do domu i wszędzie Chorwaci rozkładali ręce, próbowali dzwonić po znajomych ale bez skutku. Udało się po dłuższym czasie. O standardzie lepiej nie pisać, sytuacje ratował taras. Za 2 pary płaciliśmy bodajże 70 euro po zbiciu ceny. Gospodynią była starsza pani, dla nas była ok poza nagłym wchodzeniem do apartamentów (
), ale mieszkający nad nami imprezowi rodacy wyraźnie nie przypadli jej do gustu bo tłukła im w środku nocy szczotką na kiju po balkonie i drzwiach
.
Dla porównania tydzień później w Makarskiej znalazłem kwaterę w ciągu 15 minut w drugiej linii brzegowej bezpośrednio za hotelem Biokovo w tej samej cenie.
My wybieramy się w 3 rodziny i zależy nam na 3 niezależnych sypialniach, żeby nikt nie musiał spać w kuchni
I powiem, że lekko nie jest. Po tym co napisałeś już jestem pewna, że wyjazd w ciemno to zły pomysł
Willa Antonia ma ponoć taką gospodynię, która mówią, że powinna być klawiszem
Nie to, że zamierzamy imprezować nie wiadomo jak ale kiedyś w Słowackim Raju mieliśmy też właśnie taką, która lubiła sobie wchodzić do pokoi a co lepsze zamykać nas w domu gdy wychodziła do kościoła
Także Antonia też odpadła