Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mutiaq
Cromaniak
Re: Rezerwować miejsce,czy jechać w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 02.07.2010 09:20

Janek65 napisał(a):Witam wszystkich ! Na początku sierpnia chcemy z żoną wyjechać w okolice Makarskiej,problem jest z tym że nie mamy rezerwacji,nie wiem czy robić rezerwację przez biuro turystyczne,czy jechać w ciemno. Proszę o rade ,czy są problemy ze znalezieniem lokum,czy nie ma problemu.Pozdrawiam!

Napisałeś w okolice Makarskiej.
Mimo, że termin sugeruje, iż to szczyt sezonu, ja jechałabym w ciemno.
Sama tak byłam 2 lata temu, tylko że w samej Makarskiej i było to koło 10sierpnia. Znaleźliśmy apart w 30 minut.
5 osobowy, na nas dwoje.
Nie mam namiarów więc nie podam, z resztą to nie ma sensu, bo na pewno coś znajdziecie.
Ja przeważnie nie odradzam jazdy w ciemno, tylko wiadomo, że raczej trudno jest znaleźć kwatere w pierwszej linii brzegowiej,.
Ale nie mówię też, że jest to nie możliwe ;)
Pozdrowienia i udanych wakacji!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.07.2010 09:38

mutiaq napisał(a):Sama tak byłam 2 lata temu, tylko że w samej Makarskiej i było to koło 10sierpnia. Znaleźliśmy apart w 30 minut.
5 osobowy, na nas dwoje.

Za ile?
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 02.07.2010 11:08

Jacek S napisał(a):
mutiaq napisał(a):Sama tak byłam 2 lata temu, tylko że w samej Makarskiej i było to koło 10sierpnia. Znaleźliśmy apart w 30 minut.
5 osobowy, na nas dwoje.

Za ile?

20e/os, zeszło na 17e/os i ani grosza mniej.. ;)
ok 300m od plaży, może mniej troche..
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 02.07.2010 22:17

A jak ma się sprawa z Hvarem i wyjazdem w ciemno w okresie początek lipca??
Z moja połowinką w 2007r byliśmy na wyspie Krk i bez problemu z trzecim strzałem trafiliśmy to co nas zadowoliło (czysto, cicho i 350m do plaży)
Tym razem jeszcze jedna dziewczyna w rodzinie ALa 1,5 roku.. i tak coś z kuchnią szukamy..
Czy to prawda, że w necie 30% mamy tego co w rzeczywistości możemy zastać na mijecu ??
Żonka trochę psioczy i nie chcę bo dzidzia etc., i szukam argumentów aby ją uspokoić
Jeśli w ciemno to jaka miejscowośc na wyspie Hvar ma najwięcej kwater i swobodnie można znaleźć coś w dobrej cenie
Pozdrav
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.07.2010 22:36

snurek napisał(a): Jeśli w ciemno to jaka miejscowośc na wyspie Hvar ma najwięcej kwater i swobodnie można znaleźć coś w dobrej cenie
Pozdrav

Może Zavala ?
:D :papa:
Nuniek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nuniek » 04.07.2010 16:35

Janek65 napisał(a):Witam wszystkich ! Na początku sierpnia chcemy z żoną wyjechać w okolice Makarskiej,problem jest z tym że nie mamy rezerwacji,nie wiem czy robić rezerwację przez biuro turystyczne,czy jechać w ciemno. Proszę o rade ,czy są problemy ze znalezieniem lokum,czy nie ma problemu.Pozdrawiam!

Dacie radę, rozsądnie byłoby jechać koło piątku by z ana być na miejscu i szukać kwater, bo zazwyczaj do soboty rana sa rezerwacje ale jeśli poczatek siernia do spore korki na wlocie do CH bedą więc proponowałbym po weekendzie uderzyć. My właśnie w tym roku tak chyba zrobimy by nie stać w korkach. Na cb rozmawiałem ldzmi po dodze to mówili że dzień w korku stali. My jak wracaliśmy po 20 sierpnia Makarskiej to tylko ze 2 godziny postoju.
adrian110
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrian110 » 05.07.2010 23:05

Witam wszystkich odważnych : )

Do Chorwacji wybieramy się 8 osobową grupą (w między czasie może z tego się zrobić 12 osób). Obrany termin wyjazdu oscyluje w granicach 22-23 sierpnia (niedziela - poniedziałek). Tutaj pojawiają się moje wątpliwości - czy 8 osobowa ekipa, jadąc 'w ciemno' jest w stanie znaleźć kwatery w jednym miejscu (dom, apartament) ?

Jeżeli chodzi o miejsce myśleliśmy nad riwierą makarską ze względu na ładne plaże, jednak pod uwagę bierzemy na prawdę różne miejsca, łącznie z wyspami (może Pag ?) bądź półwysep Peljesac. Dodam, że w tamtym roku byłem blisko Omiś - była to fajna baza wypadowa na wycieczki jednak w tym roku chciałbym zobaczyć coś nowego.

Każda rada będzie niezwykle cenna, za które z góry dziękuje !

Pozdrawiam.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.07.2010 06:20

adrian110 napisał(a):Do Chorwacji wybieramy się 8 osobową grupą (w między czasie może z tego się zrobić 12 osób). Obrany termin wyjazdu oscyluje w granicach 22-23 sierpnia... czy 8 osobowa ekipa, jadąc 'w ciemno' jest w stanie znaleźć kwatery w jednym miejscu (dom, apartament) ?...

Po 20 sierpnia nie powinniście mieć problemów ze znalezieniem kwatery (nawet dla kilkunastu osób) w ciemno w każdym zakątku Chorwacji! To już jest po sezonie.
W ciemno prawie zawsze wychodzi taniej i macie możliwość wybrania dogodnego miejsca.
pozdro i życzę powodzenia

:)
Nuniek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nuniek » 06.07.2010 15:28

W tamtym roku było sporo wolnych w tym terminie. Nie będzie problemu, trzeba tylko troche pochodzić. Ja bym uderzył w Makarską, jako baza wypadowa w sam raz.
adrian110
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrian110 » 06.07.2010 20:40

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi !

Pomocne to forum baaardzo oj bardzo ;)
g-bednarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) g-bednarz » 08.07.2010 18:53

W tamtym roku byłem w Makarskiej od 12 sierpnia, 4 os. apartament 55euro w ciemno :D zero problemów ze znalezieniem lokum. Co roku uderzamy bez rezerwacji nie musimy się wtedy spieszyć po drodze i można trochę powybierać, tyle mija się pięknych miejscowości jadąc Jardanką że czasem plany mogą ulec zmianie i można osiąść w zupełnie innym miejscu:) Chorwacja jest piękna:)Zakochałem się w niej parę lat temu i tak zostało:)
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 08.07.2010 19:16

a w jakie dni zwykle jeździsz "w ciemno", ja w ubiegłym roku byłem na miejscu w sobotę i luzik w Duce k/Omisa, a w tym roku będę na miejscu w czwartek 12 sierpnia w okolicy Gradaca po drodze nocleg (już zarezerwowany zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) i rano tylko 400 km i szukamy :D
m@rcin
Janek65
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janek65 » 11.07.2010 21:40

Witam! Czy wyjeżdżając na początku sierpnia w okolice Makarskiej w dwie osoby są problemy z poszukaniem noclegu, czy jechać w ciemno
Pawcio&Monia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawcio&Monia » 12.07.2010 21:11

Janek65 napisał(a):Witam! Czy wyjeżdżając na początku sierpnia w okolice Makarskiej w dwie osoby są problemy z poszukaniem noclegu, czy jechać w ciemno

Na dwie osoby zawsze sie coś znajdzie.

pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2010 21:20

Zawsze w ciemno najdłużej noclegu szukałem 20minut.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone